בהקשר זה, בית המשפט הוסיף והסיק מסקנה, כי אין תחולה לסעיף, שכן הקונה לא השלים את העסקה על-ידי רישום המקרקעין על שמו: "יש להעיר, כי במהלך הדיון עוררנו מיוזמתנו את שאלת תחולתה של הוראת סעיף 34א לחוק המכר, תשכ"ח-1968 על העיסקה נושא הבקשה. נחה דעתנו שסעיף זה מתייחס אך ורק להיבט הקנייני, וכל עוד לא היה רישום, לא הושלמה העיסקה מבחינה קניינית. בקשת הביטול הוגשה על-ידי המבקש לראש ההוצאה לפועל בטרם נרשמו זכויות המשיבים 3 בנכס, ולכן הפיתרון לסכסוך זה אינו יכול להמצא במסגרת סעיף זה". כעולה מהדברים, השאלה התעוררה באופן שהיה דרוש להכרעה – שכן החלת סעיף 34א באותו עניין היתה מביאה לשינוי תוצאת פסק הדין – ובית המשפט השיב עליה, וקבע כי תנאי לתחולת סעיף 34א הוא רישום המקרקעין על שם הקונה; כפי שתומצת אצל מ' דויטש (תוך הפניה לפסק הדין בעיניין רום): "תנאי ליצירת ההגנה על פי סעיף 34א לחוק המכר, תשכ"ח-1968, הוא שכלול הזכויות על-ידי הרוכש. זאת, בדומה לתקנות השוק האחרות" (דויטש, כרך ד, עמודים 301-300), וכן לאחרונה, אצל א' זמיר, בפרק שכותרתו 'מכירה על-ידי רשות': "נראה איפוא, שבמקרה של מקרקעין, תעמוד לקונה בתום-לב תקנת השוק ההיקשית רק אם הושלם רישום הזכויות על שמו בעודו תם-לב – וזו אכן ההלכה" (זמיר, עמוד 442).
זאת נקבע, לנוכח "הרצון לתת לרוכשים תמריץ להישתתף במכירות המתבצעות על ידי רשות, ולעודדם להציע מחיר הקרוב למחיר השוק של הנכסים [...] במטרה להגן על מוסד ההוצאה לפועל, [שכן פגיעה] באפקטיביות של הליכי ההוצאה לפועל יכולה להוביל לפגיעה בשוק כולו" (עניין זלצר, בפיסקה 9א).
ואכן, בהנתן הצורך לאפשר מכר בידי רשות, אין זה פלא כי החוק, והפסיקה שפירשה אותו, ניסו לפתח מנגנונים יעילים שיאפשרו מידה מסוימת של בטחון ברכישת נכסים המוצעים למכירה על-ידי ההוצאה לפועל.
...
נוכח מסקנתי כי המערערים לא שכללו את קניינם, ועל כן לא זקפו לטובתם את תקנת השוק ולא התגברו על קניינו המקורי של אייסוי, אין צורך שאדרש לטענה זו.
אשר על כן, דין הערעור להידחות, וכך אציע לחברַי לעשות.
משכך, גם לדידי דין הערעור שבכותרת להידחות.
לאור האמור, ועל אף שדומה שהמחוקק בחר שלא להיעתר לקריאתו של השופט מלצר בעניין מינץ ביחס לתקנת השוק הכללית הקבועה בסעיף 10 לחוק המקרקעין; סבורני כי טוב יעשה המחוקק אם יתן דעתו לסוגיה שפורטה לעיל, וזאת על מנת לייתר את הצורך בהכרעה על דרך של חקיקה שיפוטית בנדון (ראו והשוו: ע"א 6296/00 קיבוץ מלכיה נ' מדינת ישראל, פ"ד נט(1) 16, 23 (2004)).