קבוצה מספר 1 – אי מתן העלאת שכר בסך 1,750 ₪:
"מינהלי תחנה או מינהלי מיתחם, נוכחים או לשעבר, של החברה אשר בתאריך 1.4.2016 עבדו בחברה כמנהלי תחנה או מינהלי מיתחם והחל ממועד זה או בסמוך לו קיבלו העלאה בשכר בסך 1,750 ₪ לחודש בד בבד עם ירידה בשיעור דומה בבונוסים שהם קיבלו".
קבוצה מספר 2 – אי תשלום זכויות סוציאליות על עמלות:
"מינהלי תחנה, נוכחים או לשעבר, של החברה אשר בתאריך 6.2.2012 או במועד כלשהוא לאחריו עבדו בחברה כמנהלי תחנה וקיבלו עמלות בגין מכירות חודשיות ו/או בונוס בגין הצבת מתקן למכירת תרופות ללא מירשם".
קבוצה מספר 3 – אי מתן העלאת שכר בסך 200 ₪:
"עובד, אשר במועד חתימת הסכם קבוצי 2016 עבד בחברה מעל לעשור שנים או שבמהלך תקופת ההסכם הקבוצי הגיע הותק שלו לעשר שנות עבודה בחברה, ולא קיבל מאותו מועד תוספת חודשית לשכרו הבסיסי בסך של 200 ₪".
קבוצה מספר 4 – תשלום הוצאות נסיעה בחסר:
4.1 "עובדים, למעט מינהלי תחנות ומנהלי מתחמים, נוכחים או לשעבר, אשר עבדו בחברה פחות מ-24 חודשים ואשר נדרשו לעבוד במספר תחנות דלק, באיזורי נסיעה שונים, וקיבלו החזר לפי עלות של כרטיס נסיעה חופשי חודשי באיזור נסיעה אחד".
4.2 "עובדים, למעט מינהלי תחנות ומנהלי מתחמים, נוכחים או לשעבר, אשר עבדו בחברה פחות מ-24 חודשים ואשר נדרשו לעבוד במספר תחנות דלק, באיזורי נסיעה שונים, ועבדו פחות מ-15 ימי עבודה בחודש וקיבלו החזר לפי חלק יחסי מעלות של כרטיס נסיעה חופשי חודשי באיזור נסיעה אחד".
קבוצה מספר 5 – אי מסירת הסכם עבודה או הודעה על תנאי עבודה:
"עובדי החברה, נוכחים או לשעבר, אשר לא קיבלו הסכם עבודה או הודעה על תנאי עבודה מהחברה".
היתייחסות לעילות התובענה הייצוגית
אי מתן העלאת שכר בסך 1,750 ₪
לפי סעיף 4.1 להסכם קבוצי 2016: "מנהל תחנה או מנהל מיתחם, כהגדרתו בסעיף 3.7 להסכם 2010 (להלן: "מנהל תחנה/מיתחם"), יהא זכאי החל מיום 1.4.2016 לתוספת חודשית לשכרו הבסיסי בסך של 1,750 ₪ ברוטו".
החברה השיבה שסעיף 4 להסכם הקבוצי משנת 2016 כולו מתייחס לתוספות שכר לסקטורים שונים ובהתאם מתייחס סעיף 4.1 להעלאת השכר למנהלי המתחמים (אותו סכום של 1,750 ₪ האמור) וסעיף 4.2 לעובדים אשר אינם מינהלי תחנות או מתחמים, וכי כל פרשנות אחרת תשמוט את הקרקע תחת מטרת ההסכם ולהסכמה כי מינהלי תחנות ומתחמים אינם זכאים לתוספת שמעבר ל-1,750 ₪ ששולמה להם.
כפי שנפסק, החריג שנקבע בפרט 10(3) להגשת תובענה ייצוגית עת מדובר בעובד שחל עליו הסכם קבוצי נועד לאזן בין התכלית שמונחת ביסודו של חוק תובענות ייצוגיות, דהיינו קידום אכיפת זכויות ובין ההכרה בחשיבות השמירה על כוחו של ארגון עובדים לפעול לקידום זכויות עובדים ואכיפתן.
לעמדת ההסתדרות, ברמה הקיבוצית היא פועלת יחד עם ועד העובדים, לקיומם של הליכי משא ומתן עם נציגי החברה לשם כריתת הסכמים קבוציים ולשם פיתרון סכסוכים הנוגעים לכלל עובדי החברה או לקבוצות מסוימות מבין העובדים, פגישות עבודה בהן נדונים, בין השאר, נושאים הקשורים לתנאי עבודת העובדים, ועוד.
...
משכך, נוכח תחולתו של המחסום הסטטוטורי הקבוע בפרט 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגית – בקשת האישור נדחית.
לסיכום
דין הבקשה לאישור התובענה הייצוגית להידחות, נוכח תחולתו של המחסום הסטטוטורי הקבוע בפרט 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגית.
בענייננו, נוכח מהות התובענה הייצוגית והיקף ההתדיינות בבקשה לאישור, אנו קובעים שיש לחייב את התובעים בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין של החברה בסכום כולל של 20,000 ₪.