בדברי ההסבר להצעת החוק בה הוצע סעיף 12א לנוסח הפקודה הקודם, נכתב: "הוראה חדשה זו, מטרתה למנוע תקלה שבית-המשפט העליון הצביע עליה בע"א 129-132/56, פד"י י"ב, 40. ההצעה הולכת בעקבות אחת ההמלצות של השופט חשין ז"ל באותו פסק דין..." (ראו הצעת חוק לתיקון פקודת ביטוח כלי רכב מנועי (סכוני צד שלישי), התשכ"ה-1965, ה"ח התשכ"ה 130, 137).
באותו פסק דין, הפנה השופט גינת לביקורתו של המלומד ש' ולר:
"סוגייה קרובה לנושא המחאת הזכות מתעוררת כשהמבוטח מעביר את הנכס המבוטח לאדם אחר וזה תובע תגמולי ביטוח מכוחה של הפוליסה. כאן אין מדובר בהמחאה אלא בהעברה של חוזה הביטוח מהמבוטח לאדם אחר. הבעיה הטיפוסית מתעוררת כשהבעלים החדש של הנכס טוען שהוא זכאי לתגמולים בגין נזק שניגרם לנכס, על אף שהבעלים הקודם (המבוטח) הוא שכרת את החוזה. בפסיקה שקדמה לחקיקת החוק קבע בית המשפט, ברוח הלכה אנגלית, שזכויות המבוטח מכוח החוזה הן אישיות ולכן בלתי-ניתנות להעברה [ולר מפנה כאן לענין זייברט ולענין אפרת –ד"ק]. ספק אם הלכה זו מוצדקת; למעשה, בכמה פסקי דין שניתנו לאחר חקיקת חוק חוזה הביטוח ניבעו בה סדקים רחבים. הכלל הראוי הוא שהעברת הנכס המבוטח אינה שוללת 'אוטומאטית' את זכותו של הנעבר לתגמולי ביטוח אלא אם כן מוכיחה המבטחת שהייתה נמנעת, מנימוקים סבירים, מלבטח את הבעלים החדש. שאלת המפתח היא האם שינוי הבעלות בנכס גרר החמרה של הסיכון: אם התשובה היא שלילית, אין לאפשר למבטחת להמנע מתשלום תגמולי ביטוח. ניתן לבסס מסקנה זו על היקש מסעיף 13 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש] הקובעת הסדר דומה" (שחר ולר חוק חוזה הביטוח, תשמ"א – 1981 87-88 (פירוש לחוקי החוזים מיסודו של ג' טדסקי בעריכת א' זמיר, א"מ ראבילו, ג' שלו) 2005).
...
המסקנה, נוכח נוסח הפוליסה הנבחן בענייננו, היא שהעברת בעלות ברכב המבוטח אינה מביאה לפקיעה אוטומטית של פוליסת הביטוח; על מנת שתבוטל נוכח מכירת הרכב, על הנתבעת לנקוט בפעולה של ביטולה.
סיכום
התוצאה היא, שאמנם פוליסת הביטוח לא בוטלה עקב מכר הרכב, אולם לא קם חיוב למבוטח, ומכאן שלא קמה חובת השיפוי של המבטח (או עילה של התובעת, היא הניזוק, נגד המבטח על בסיס החובה האמורה בהתאם לסעיף 68 לחוק חוזה הביטוח).
לאור האמור, הנני מחייב את הנתבע 2 לשלם לתובעת סך של 25,000 ₪, וכן, הוצאות בסך של 3000 ש"ח. הנתבע 2 ישלם לתובעת שכר טרחת עורך דין בסך של 3000 ₪, והתובעת תשלם לנתבעת 3 שכר טרחת עורך דין בסך של 3000 ₪.