בית המשפט הבהיר (מפי המשנה לנשיאה כב' השופט ריבלין), כי הפסיקה שבאה לאחר ענין אפרופים (ובעיקר ע"א 2553/01 ארגון מגדלי ירקות – אגודה חקלאית שיתופית בע"מ נ' מדינת ישראל, פ"ד נט(5) 481 (2006)), הדגישה כי מטרתו הראשונה במעלה של ביהמ"ש הניגש לפרש חוזה, היא לאתר את כוונתם האמיתית המשותפת של הצדדים לחוזה – היא התכלית הסובייקטיבית של החוזה.
עד הנתבעת, מר מזרחי, הציג בחקירתו (בעמ' 38 לתמליל, שו' 36 ועד עמ' 39, שו' 13) את פרשנות סעיף 16.6.1 להסכם המכר לשיטתו, וכדלהלן:
"בהסכם כתוב ברחל בתך הקטנה והפנו לסעיפים האלה, כשברגע שנירשם בית משותף אני מחויב לתת לך תקן חניה, זה שאתה מנסה להגיד לי כתוב עסק ואולי עסק זה, לא, מדובר אך ורק על הנכס הספציפי הזה שבא ואומר לך ... 'אדון נכבד, דע לך, יש לך חוזה ל-20 שנה, יש לך חניות, מתוך החניות האלה 78 חניות בפרויקט, דע לך כשאני רושם בית משותף אני יכול להוציא את החניות האלה ואתה מקבל רק תקן' ואתה חתום על ההסכם, זה אומר שאתה הבנת וקיבלת."
ובהמשך (בעמ' 39 לתמליל, שו' 16-15), היתייחס מר מזרחי לחישוב מספר החניות הנגזר מהתקן לשיטתו, והסביר שמאחר ושטח הממכר (על פי הסכם השכירות) הוא 880 מ"ר ברוטו, והתקן לשיטתו עמד על חניה אחת ל- 50 מ"ר, יש לתובעות זכות להשתמש רק ב- 16 חניות.
הדבר נלמד גם מהיתנהגות הצדדים בזמן אמת, שהרי החניון הוצא מהרכוש המשותף עוד בשנת 2012 וכעולה מנסח רישום הנכס (מוצג 1 למוצגי התובעות), בשנת 2013 נרשם הבית המשותף והתקנון, ובמהלך כל התקופה לא נטען ע"י הנתבעת כי השוכרים מטעם התובעות מוגבלים בשימוש בחניון לפי תקן חניה כלשהוא.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעים.
בסעיף 130 לחוק המקרקעין נקבע כי: "בית המשפט רשאי, בכל הליך שלפניו בענין זכות במקרקעין, להורות על רישום הערה כפי שיקבע".
אחר שהגעתי לכלל מסקנה כי עפ"י הוראות הסכם המכר והסכם השכירות הקנתה הנתבעת לתובעות זכויות חניה, לא מצאתי כל מניעה לרשום הזכות האמורה בהתאם לסעיף 130 לחוק המקרקעין.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת.