עוד נטען כי חל שינוי במצב התיכנוני, שכן הופקדה תכנית לפי סעיף 23 בתמ"א 38 שפורסמה ברשומות ביום 6.3.19 וניתנה הודעה לפי סעיף 77-78 לחוק התיכנון והבניה, אשר מגבילה מתן היתרים למבנה המבוקש על ידי העותרים.
על פי ההסדר בחוק הפרשנות כל ההחלטות המנהליות כפופות לאפשרות של תיקון ובטול כל עוד אין הוראה אחרת בדין.
...
העותרים הגישו ערר והחלטת ועדת הערר מיום 25.1.16 הייתה כדלקמן:
"41. לאור כל האמור, אנו מקבלים את הערר, מבטלים את החלטת הועדה המקומית ומאשרים את הבקשה בשינוים הבאים:
על השיקולים השונים שיש לשקול בבדיקת יכולתה של הרשות לחזור בה מטעותה, ראו עא 11583/04 מדינת ישראל נ. שאול ואליהו ברגר (16.1.06) (כב' השופטת ארבל)-
"בשקילת יכולתה של הרשות לחזור בה מטעותה יש לאזן בין שיקולים שונים העומדים על הפרק, וכל מקרה יבחן על-פי נסיבותיו. כך יש להבחין בין טעות שנגרמה באשמת הרשות לבין טעות שנגרמה באשמת האזרח. טעות שנגרמה באשמת הרשות ניתנת אף היא לתיקון, אך לשם כך נדרש אינטרס ציבורי מיוחד המצדיק זאת. כמו כן יש להבחין בין טעות הנופלת במסגרת הסמכות של הרשות לבין טעות הגורמת לתוצאה בלתי חוקית או מנוגדת לסמכותה של הרשות. הבחנה נוספת שנעשתה בפסיקה לגבי חזרה מטעות על-ידי הרשות היא ההבחנה בין טעויות שבשיקול הדעת לבין טעויות טכניות. לגבי אלה הראשונות תהיה הרשות בדרך-כלל קשורה בהחלטתה, בעוד שלגבי האחרונות תוכל הרשות בדרך-כלל לחזור בה מהחלטתה. בנוסף, יש לבחון את אינטרס הפרט בסופיות ההחלטה המינהלית, את מידת ההסתמכות שלו עליה, והאם שינה מצבו לרעה עקב ההחלטה או שנגרם או עלול להיגרם לו נזק בעקבות שינויה. מנגד יש לבחון את מהותו של האינטרס הציבורי אותו מבקשים לקדם (ראו זמיר, בעמ' 1004-1007; ע"א 433/80 נכסי י.ב.מ. ישראל בע"מ נ' מנהל מס רכוש, פ"ד לז(1) 337; ע"א 975/97 המועצה המקומית עילבון נ' מקורות חברת מים בע"מ, פ"ד נד(2) 433; ע"א 1928/93 רשות ניירות ערך נ' גבור סברינה מפעלי טקסטיל בע"מ, פ"ד מט(3) 177; ע"א 9412/03 חזן נ' פקיד שומה נתניה (לא פורסם, ניתן ביום 2.2.05)).".
כבר כאן אציין כי הגעתי למסקנה, תוך בחינת נסיבות המקרה הספציפי והאיזונים השונים, כי אכן רשאית היתה המשיבה להודיע בסוף תהליך ארוך וטרם הנפקת ההיתר – כי לא ניתן להנפיק את ההיתר.
המסקנה היא שהמשיבה לא רק שרשאית היתה לתקן את טעותה, ושאינה מושתקת מלטעון שהחלטת ועדת הערר איננה תקפה, אלא חייבת היתה לעשות כן, שכן לא מצופה מהרשות להנציח את טעותה.
לסיכום
10.1 העתירה נדחית.