אשר לאופציה להארכתה- עיון בהסכם מעלה, כי בסעיף 3 נקבע, כי-
כידוע, סעיף 25(א) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 קובע ברורות, כי-
"חוזה יפורש לפי אומד דעתם של הצדדים, כפי שהוא משתמע מתוך החוזה ומנסיבות העניין, ואולם אם אומד דעתם של הצדדים משתמע במפורש מלשון החוזה, יפורש החוזה בהתאם ללשונו."
ברע"א 3961/10 המוסד לביטוח לאומי נ' סהר חברה לתביעות בע"מ מגדל חברה לביטוח בע"מ, סה(2) 563 (2012), הוטעמה פרשנות תיקון מספר 2 לחוק החוזים, קרי סעיף 25(א) לחוק החוזים, בנוסחו דהיום.
בהלכה זו נקבע, כי- "... בדומה לדברים שכתבנו בנוגע לפרשנות חוזה, גם פרשנות של דבר חקיקה – ולמעשה פרשנות של כל טקסט משפטי – מתחילה ונגמרת בלשון. משכך, כשם שלשון החוזה תוחמת את גבולות הפרשנות של הטקסט החוזי, גם לשון החוק מגבילה את המיתחם הפרשני של הטקסט הסטאטוטורי...לשיטתנו, לשון הסעיף מאפשרת גם פירוש נוסף, שלישי. על-פי פירוש זה, הסיפא של הסעיף מעגן בחוק את החזקה הפרשנית שנקבעה עוד בעיניין אפרופים, שלפיה "אם אומד דעתם של הצדדים משתמע במפורש מלשון החוזה", יפורש החוזה בהתאם לפשט לשונו – קרי: בהתאם למשמעות הפשוטה, הרגילה והטבעית של לשון החוזה.
...
מכל האמור, לא שוכנעתי כי התובעת הוכיחה, כי אכן השוכרים הודיעו, במועד המוסכם, "על רצונם להמשיך לשכור" את יחידת הדיור.
יוער, כי להעדר צירוף ראיות בהליך המתברר בדיון מהיר, משמעות ניכרת לאור תקנה 79(א)(2) לתקנות המטילה, חיוב ברור לפיו על התובע לצרף לכתב התביעה- "רשימה של המסמכים הנוגעים לעניין הנדון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו, ושאיתר לאחר חקירה ודרישה; אם המסמך מצוי ברשותו, יצרף העתק שלו לכתב הטענות; אם המסמך אינו מצוי עוד ברשותו או בשליטתו, יפרט את הנסיבות הקשורות לכך."
כאשר תוצאת העדר צירוף ראיות קבועה בתקנה 79(ב) לתקנות לאמור- "(ב)פרק ט' למעט תקנה 59(ב), לא יחול על תובענות בדיון מהיר ואולם, לא צירף בעל דין מסמך כאמור בתקנת משנה (א)(2), תחול לגביו תקנה 60 בשינויים המחויבים."
בסופו של דבר, שוכנעתי כי התביעה לא הוכחה כמתחייב.
לאור השיח שקוים בעיקר עם הנתבעת תשלם התובעת לנתבעת סך של 700 ₪ בגין הוצאותיה.