ס' 3(א) לחוק איסור הפליה קובע כדלהלן:
"מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות צבורי או בהפעלת מקום צבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השרות הצבורי, במתן הכניסה למקום הצבורי או במתן שירות במקום הצבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות, או לבישת מדי כוחות הבטחון וההצלה או ענידת סמליהם".
"שירות צבורי" הוגדר בחוק כ"שירותי תחבורה, תיקשורת, אנרגיה, חינוך, תרבות, בידור, תיירות ושירותים פינאנסיים, המיועדים לשימוש הציבור".
ס' 4 לחוק איסור הפליה הנושא את הכותרת "מודעות מפלות" קובע כי "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות צבורי או בהפעלת מקום צבורי, לא יפרסם מודעה שיש בה משום הפליה אסורה לפי סעיף 3". לענין פרשנות הוראה זו, אני סבורה כי יש להעדיף את פרשנות המשיבים על פני פרשנות המבקשת, ולפיה "מודעה מפלה" היא מודעה המזמינה את הציבור לרכוש מוצר או שירות צבורי, או להכנס למקום צבורי, באופן מפלה.
...
מקובלת עליי גם טענת המשיבה כי משעה שהכירה בטעותה והתנצלה, לא השתהתה והורתה על חדילת ההפצה, וכי הפסקת ההפצה בפועל מספר ימים לאחר פרסום התנצלותה נעשתה מסיבות לוגיסטיות, כפי שמעידים גם חילופי הדוא"ל מש/3.
סוף דבר
מכל הנימוקים שלעיל, אני מורה על דחיית הבקשה לאישור תובענה ייצוגית.
המבקשת תשלם למשיבים את הוצאות הבקשה בסך 30,000 ₪.