לפני עתירה מנהלית כנגד החלטתה של ועדת הערר המחוזית לתיכנון ולבניה מחוז תל אביב (להלן: "ועדת הערר") מיום 12.6.19, במסגרתה נקבע כי המבנה נשוא הדיון הוא "מבנה נמוך קיים" כהגדרתו בתקן ישראלי 413 "תכן עמידות מבנים ברעידות אדמה" (להלן: "תקן 413") (התקן בנוסחו הרלוואנטי לדיון צורף כנספח 2 לעתירה), משכך, הוא פטור מתחולתו של תקן 413 ופועל יוצא מכך תמ"א 38 אינה חלה עליו ואין הוא זכאי לתמריצי תמ"א 38 (להלן: "ההחלטה").
(לשם ההבהרה Z בהתאם להגדרה בגיליון 5 הוא :"תאוצת השיא האופקית הצפויה בפני סלע חשוף המסווג כקרקע מסוג B (ביחידות של תאוצת הכבידה g)")
התיקון בגיליון 6 לתקן פורסם ביום 6/6/16 ובמסגרתו – באופן הרלוואנטי לענייננו - תוקן התנאי בהגדרת מבנה נמוך קיים המתייחס לערך Z, באופן שנקבע בו כי כמבנה נמוך קיים יחשב מבנה: "הנמצא באיזור שבו 0.06≥ Z"
בסעיף 101 בגיליון 6 לתקן 413 נכללה הערה ובהתאם לה:
"החל מיום פירסום גיליון תיקון זה, ג"ת 6, ב"רשומות", יהיו בתוקף במשך שנתיים הן סעיף 103.6.2 שבגיליון תיקון זה והן סעיף 103.6.2 שבגיליון תיקון מס' 5.
בכלל זה בפרט יצוין כי במסגרת החלטת הוועדה המקומית, נקבעה, כנקודת מוצא, תחולת תמ"א 38 על המבנה נשוא הדיון, קרי הועדה המקומית סברה כי חל על המבנה גיליון 5 לתקן 413 וזאת, הואיל ולדידה, המועד הקובע לתחולתו של תקן 413, היה המועד בו הוגשה על ידי העותרת הבקשה השנייה, אליה צורף דו"ח המהנדס המאשר הצורך בחיזוק המבנה מפני רעידות אדמה.
לעניין זה טוענות המשיבות כי יש לאמץ את קביעת וועדת הערר ולפיה פרשנות המינוח "מבנה נמוך קיים" כפי שהיא מופיעה בתקן, מלמדת על כך שלצורך קביעת תחולת התקן, רלוואנטי האיזור בו נמצא המבנה וזאת, לפי נספחים ג' ו ח' לתקן ולא סקר ספציפי אשר נערך לו. עוד טוענות המשיבות כי האפשרות לעריכת הסקר הספציפי, המופיעה בפרק ב', אינה רלוואנטית לעניינו הואיל והיא קיימת רק מקום בו קיימת תחולה לתקן ולא על מנת לקבוע את עצם תחולתו.
...
לאחר שבחנתי את עמדות הצדדים לעניין פרשנות התקן, נחה דעתי כי האופן בו פירשה ועדת הערר את התקן עולה בקנה אחד והוא קוהרנטי עם לשון התקן.
זאת ועוד, אין בידי לקבל טענת העותרת ובהתאם לה יש לאפשר לה עריכת סקר ספציפי למקרקעין עליהם נמצא המבנה ובהתאמה לתוצאותיו של זה לקבוע האם המבנה נשוא הדיון עונה או אינו עונה אחר הגדרת התקן.
סוף דבר;
לאור כל האמור והמפורט – העתירה נדחית.