בהודעת ערעור מתוקנת שהגישה באת-כוח המערערת היא הרחיבה את טיעוניה בעניין פרשנות סעיף 241 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן-חוק סדר הדין הפלילי או החוק) והתעמקה בהיסטוריה החקיקתית של הנוסח המשולב של החוק כדי לתמוך בטענתה כי יש לפרש את המונח "חיקוק" בסעיף זה על-פי פקודת הפרשנות [נוסח חדש] ולא על-פי חוק הפרשנות, תשמ"א-1981.
(ב) החלטת בית-משפט קמא בית-משפט קמא קיבל את טענתו הטרומית של הסניגור ולפיה כתב-האישום הוגש בחוסר סמכות ולכן הוא בטל מעיקרו.
באת-כוח המערערת טרחה והוסיפה על הטיעונים שהעלתה בבית-משפט קמא בעיניין הוראות סעיף 241(ב) לחוק, ואף צירפה החלטות שונות מהן ביקשה להסיק כי הסמכת היועץ המשפטי לממשלה היא במשמעות "הוראה בחיקוק" שאדם אחר מוסמך לנהל את התביעה בהתאם להוראות סעיף 241(ב) לחוק.
גם אם נקבל את טענות באת-כוח המערערת כי בעניינינו יש נפקות להגדרות של פקודת הפרשנות, לא ניתן להכליל את כתב-ההסמכה של היועץ המשפטי בגדר המונח "חיקוק".
ברם, הואיל והנוסח המשולב נכנס לתוקף לאחר חקיקת חוק הפרשנות, חל על הנוסח המשולב חוק הפרשנות.
...
לחלופין, אם ימצא בית-המשפט שפרקליט המחוז הוא שמוסמך לקבל את ההחלטה בדבר העמדה לדין, לקבוע כי נציג היועץ המשפטי רשאי להגיש כתב-אישום ולנהל את התיק, ולחלופי חלופין, לקבוע כי כתב-האישום אינו מבוטל אלא ניתן לביטול, כאשר יש באישרור פרקליט המחוז בדיעבד כדי לתקן את הפגם.
כיצד ניתן לתת מעמד עדיף להסמכה על-פי סעיף 12(א)(1)(ב) לחוק כטענת באת-כוח המערערת? סוף דבר-אני מציעה לחבריי הנכבדים לדחות את העירעור בשאלת סמכות נציגי היועץ המשפטי לממשלה להחליט בדבר העמדה לדין, להבדיל מחתימה על כתב-האישום והופעה בבית-המשפט.
אף אני סבור שבמקרה נושא הערעור לא הייתה מוסמכת נציגת המערערת שחתמה על כתב-האישום, או נציג אחר של המערערת, לעשות כך בלי שחומר החקירה הועבר לפרקליט המחוז כדי שיחליט אם להעמיד או לא להעמיד את המשיבים לדין.
מטעמים אלה, אשר פורטו בחוות-הדעת של חבריי הנכבדים, אני מציע לדחות את הערעור בלי לפגוע בזכות המערערת להגיש את כתב-האישום מחדש בכפוף להחלטת פרקליט המחוז לעשות כן.
ההכרעה הערעור נדחה.