חזוק לדרך פרשנות זו ניתן למצוא בהחלטתו של כב' השופט הנדל בבע"מ 8300/11 פלוני נ' פלונית (2.8.2012):
"...צוואה, לעומת זאת, היא מעשה אישי חד-צדדי, ואנו נדרשים לברר את רצונו הסובייקטיבי של עורך הצוואה בעת עריכת הצוואה כשהוא כבר איננו בחיים. על כן, משלשון הצוואה ברורה היא, ייתכן ואין מקום להזקק לפרשנות חיצונית של כוונת המצווה. לאמור, כוחה של הלשון הברורה של הצוואה – רב יותר מכוחה של הלשון הברורה של החוזה. זאת, בשל חשיבות העקרון של כיבוד רצון המת, כאשר הראיה הטובה ביותר היא לשון המסמך שערך, ואשר לגביו לא יוכל יותר להעיד. באשר לטענה כי אף הנסיבות יכולות להעיד, ניתן להשיב שבהיעדר התייחסותו של המת לטענות מעין אלו – משקלן נחלש. לאמור, גדל הסיכוי לפרשנות לא מדויקת לגילוי אומד דעת".
בעניינינו, עיון בלשון סעיף 5 לצוואה ובלשון הצוואה בכללותה מעלה, כי מדובר במות שני בני הזוג בעת ובעונה אחת:
ראשית, לשון הסעיף ברורה ונהירה.
ואולם לא ברור מהשיחה האם הכוונה לחלוקה אחרי מות שניהם בעת ובעונה אחת ככתוב בסעיף 5 לצוואה, או לאחר מות שניהם זה אחרי זה. כמו כן, כאשר תובע 2 חוזר ושואל אותה, היא עונה כי "לא יודעת מי החליט, כנראה שזה הראש של מישפחת ... שקראו לו ז.ש, שהחליט שמ.ש (הכוונה לאחיו, מ.ס.) מקבל את הירושה של ההורים". ככל הנראה הכוונה לסעיף 4 לצוואה, ואולם לא עולה תמונה ברורה ובהירה באשר לכוונותיה של ר.ש מהשיחה.
...
סוף דבר
יוצא אפוא, שלפי כלל האפשרויות שנטענו בפני בית המשפט על ידי הצדדים, מ.ש (אח של ז.ש) אינו יורש ולפיכך לילדיו התובעים אין מעמד כלל, תהא הפרשנות אשר תהא.
מהמקובץ עולה, כי הנתבע הינו היורש היחיד של עיזבונה של ר.ש. משהתקבלה הפרשנות לפיה סעיף 5 לצוואה עוסק במצב בו בני הזוג היו הולכים לבית עולמם בעת ובעונה אחת.
נוכח התוצאה אליה הגעתי, התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ (סה"כ) שישולמו תוך 30 יום, שאם לא כן יישא סכום זה ריבית והצמדה כדין מהיום ועד ליום התשלום בפועל.