עולה מעדות מר בנא, כי מבחינת פראקטיקה בנקאית לא מוטלת חובה על הבנק להעביר למוטב באופן ממחושב את אישור הבנק להרשאה (החלק התחתון של טופס ההרשאה החתום), ולפעמים הלקוח הוא זה שמעביר את האישור למוטב בפקס ולפעמים הבנק מעביר למוטב בפקס.
עוד הובהר על ידו כי באופן ספציפי למקרה הקונקרטי שבתיק זה, לא ידוע לו האם החלק התחתון של טופס ההרשאה הועבר למוטב ע"י הבנק לאחר אישורו, מאחר ובאותה תקופה לא עבד בבנק (פ' עמ' 19 ש' 15-16), אך כל עוד ההרשאה הייתה בתוקף, הבנק היה מכבד כל סכום אילו היה מוצג לחיוב ע"י מנורה, בכפוף למצב החשבון של התובעת במועד הצגת החיוב (פ' עמ' 9 ש' 17-18).
למעלה מן הדרוש, יצוין כי גרסת התובעת לגבי הנסיבות שקדמו לרכישת הכיסויים הביטוחיים הנטענים כללה תהיות ו/או סתירות שלא התיישבו בנקודות מסוימות עם גרסת הנתבע ו/או גרסת בעלה ו/או עם האמור במסמכים המצויים בתיק ביהמ"ש. בין היתר, למשל, התובעת העידה בביהמ"ש שלא ביקשו ממנה להביא טופס מיגון ו/או טופס העידר תביעות אלא רק להחתים טופס הוראת קבע בבנק (פ' עמ' 4 ש' 21-24), כאשר מנגד הצהירה בתצהיר תשובות לשאלון כי המציאה אישור מיגון ו/או אישור העידר תביעות לנתבע לפני המצאת הוראת הקבע מהבנק (תשובה 9 ד' למוצגים נ/1- נ/2).
...
מנגד טוענים הנתבעים כי משלא צירפה התובעת לכתב תביעתה את פוליסת ביטוח מקיף עליה היא למעשה מבקשת להסתמך, דין תביעתה להידחות; לגופה של התביעה, טוענים הנתבעים כי בחודש 07/09, או בסמוך לכך, פנה בעל התובעת לנתבע, וביקש לרכוש פוליסת ביטוח חובה לרכב.
מסקנה זו מתחזקת נוכח העובדה כי התובעת ובעלה נמנעו במשך 9 חודשים (ממועד רכישת הרכב בחודש 07/09 – עד מועד האירוע 04/10), מלשלם כל פרמיה שהיא למנורה עבור הכיסוי הביטוחי הנטען לרכבם, דבר שאינו מאפשר להם בדיעבד לבסס טענה להסתמכות סבירה כי רכבם היה מבוטח בביטוח מקיף ממועד הצעת המחיר (1.8.09), ובעיקר שבמהלך תקופה זו, מעולם לא קיבלו מהנתבעים פוליסת ביטוח מקיף כמקובל, ולא פנו למי מהנתבעים לבירור מדוע טרם הומצאה להם פוליסת ביטוח המקיף כמקובל.
לאור המסקנה לעיל מתייתר הצורך לדון בשאלת הנזקים הנטענים.
סיכום:
אשר על כן אני מורה על דחיית התביעה, ומחייב את התובעת לשלם לנתבעים, באמצעות ב"כ, הוצאות ושכ"ט בסכך 4,000 ₪ כולל, לתשלום תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.