השופט צ' זילברטל:
לפנינו שלושה ערעורים על פסק דינו מיום 19.2.2012 של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כב' סג"נ ש' גדות) בעת"מ 2111/09, בגדריו התקבלה עתירת המשיבים ונקבע כי שמונים מקומות חניה בחניון, שהוא חלק מפרויקט מגורים, שהוקצו בתוכנית בנין עיר עבור תושבי הרחובות הסמוכים, יועמדו לרשותם ללא תשלום.
בנתיים, היזם אכן פירסם הזמנה להציע הצעות לרכישת מקומות חניה לתושבי השכונה, אך במסגרת ההליך בבית משפט קמא הוסכם להקפיא את הליכי מכירת החניות עד להחלטת בית המשפט בעיניין זה.
להשלמת התמונה יצוין כי במהלך הדיונים בבית משפט קמא, הורה בית המשפט – לבקשת הועדה המחוזית – למחוק אותה כצד לעתירה, ומנגד הורה על צירופה של נציגות הדיירים בפרויקט כמשיבה, לבקשתה ובהתאם להחלטת בית משפט זה.
טענות הצדדים בבית המשפט לעניינים מנהליים
כזכור, המשיבים עתרו ליישום הוראות התוכנית כך ש-80 מקומות חניה בפרויקט יוקצו לתושבי הרחובות המקיפים את הפרויקט ללא תשלום.
...
לסיכום, עמדנו על שני מקורות המסמיכים את העירייה לקבוע כללים אופרטיביים להפעלת מקומות החניה שהוקצו לתושבי הסביבה: מקור הסמכה כללי – תקנות החניה, ומקור הסמכה ספציפי – התוכנית.
התוצאה היא, אם כן, כי החלטת העירייה להעמיד את מקומות החניה לרכישה על-ידי תושבי השכונה אינה תקפה, וכי עליה לקבל החלטה חדשה התואמת את תכליות מקורות ההסמכה הנזכרים לעיל.
טענותיהם של דיירי הפרויקט
כאמור, נציגות הדיירים בפרויקט ביקשה לקבוע כללים אופרטיביים לעניין הפעלת החניון, והתושבים הצטרפו לבקשה זו. נוכח כל האמור לעיל, לא אוכל להיענות לבקשה זו, שכן קביעת הכללים הנוגעים להסדרת החניון היא בסמכותה של העירייה.