הפירסום הראשון נועד כדי לגנות או להכחיש לשון הרע, שפורסמה נגד הנתבע קודם לכן ע"י התובעת.
...
"
ובהמשך (סע' 25 לפסה"ד):
"בית המשפט שלפניו מתבררת תביעת לשון הרע מחויב לבחון, במקרים המתאימים, אם הפרסום שבמחלוקת הוא פרסום שאדם מן הישוב יבין שיש להוציא מידי פשט תיבותיו ומשמעותן המילונית. בעשותו כן, על בית המשפט לתת דעתו על השאלה מהו המסר שיִקלט מן הפרסום; ולהתחשב בכך שאין זה רצוי כי דיני לשון הרע ידחקו מן השיח צורות ביטוי ציוריות, אף לא כאלה הנעשות על דרך הגוזמה, כאשר הן חפות מיומרה להצגת עובדות. בחינה זו, במקרים מסוימים, עשויה להביא לכלל מסקנה כי על אף שמדובר בפרסום בעל חזות חיצונית עובדתית ('ידיו של פלוני הן ששפכו את הדם', באחת מהדוגמאות שלעיל), נכון יהיה לראות בדברים משום עזיבה של עולם העובדות הקשיחות, אל עבר הבעת דעה על מושא הפרסום ועל תפקודו".
במקרה דנן מדובר, וכך לדברי התובעת עצמה, בקריאות שהנתבע השמיע לעברה.
סבורני, כי אין בדברים אלו כדי לשמוט את ההגנה העומדת לנתבע דנן ביחס לפרסום הראשון, כאשר גם אם יש בדברים האמורים בפרסום הראשון משום פרסום של לשון הרע, הרי שהדברים האמורים שם מהווים הגנה טובה בפני האמור נגד הנתבע במכתב.
משמצאנו, כי כבר בשלב זה ניתן לקבוע, שעומדות לנתבע ההגנות הקבועות בסעיף 15(3) ובסעיף 15(10) לחוק, ועל כן התביעה אינה מגלה עילה ביחס לפרסום הראשון, פטור אני מלהוסיף ולדון בשאלה, האם עומדת לנתבע ההגנה הקבועה בסעיף 15(4) לחוק, והאם עצם האמור בפרסום הראשון מהווה פרסום של לשון הרע.