במסגרת ע"א 4244/12 הוצאת עתון הארץ בע"מ נ' תת-ניצב אפרים ברכה (19.2.2014) (להלן: "עניין ברכה") חזר והבהיר בית המשפט העליון כי העובדה שדיון היתנהל בדלתיים סגורות אין פירושה בהכרח המשך איסור הפירסום לאחר מתן פסק הדין, וכי המבחן לעניין זה הוא אם התכלית שלשלמה ניסגרו הדלתיים מלכתחילה, נותרה בעינה:
"הלכה היא כי העובדה שדיון היתנהל בדלתיים סגורות – אין פירושה בהכרח המשך איסור הפירסום לאחר מתן פסק הדין. לבית המשפט ניתנה כאמור הסמכות להורות על פירסום הליך שהתנהל בדלתיים סגורות, או על מתן חיסוי והמבחן הוא אם התכלית שלשמה ניסגרו הדלתיים מלכתחילה, או שלשמה ראוי היה לעשות כן – נותרה בעינה. גם במקרים של השארת החיסוי – יקפיד בית המשפט על כך שאיסור הפירסום יהיה במידה שאינה עולה על הנידרש (ע"א 2800/97 ליפסון נ' גהל, פ"ד נג(3) 714 (1999); רע"א 3007/02 יצחק נ' מוזס, פ"ד נו(6) 592 (2002); עניין אברמוב)." [עניין ברכה, פסקה 34 בפסק דינו של כבוד השופט מלצר; ההדגשות שלי –נ.ע.]
במקרה דנן, וכאמור, ההליך בכללותו היתנהל בדלתיים פתוחות, ורק עדותו של עו"ד בכר נשמעה בדלתיים סגורות.
...
דיון והכרעה
שקלתי את טענות הצדדים כולם, וסבורני כי יש להורות על פרסום פסק הדין באופן חלקי, תוך השחרת החלקים הנוגעים לעדותו של עו"ד בכר, בנוגע לתוכנו של הליך הגישור.
אלא שסבורני כי בשים לב לחשיבותו של מוסד הגישור, יש לגלות משנה זהירות, ואף שמדובר בחיסיון דיספוזיטיבי הניתן לוויתור על ידי הצדדים [רע"א 4416/09 גבאי אדריכלות ובנין ערים בע"מ נ' א.רובין אדריכלים בע"מ (3.9.2009)], ככל שאין הסכמה מפורשת של הצדדים, יש לשמור בהקפדה על מעטפת הסודיות של הליכי הגישור.
בשים לב לכל האמור בדבר חשיבותו של מוסד הגישור, ובשים לב להתנגדותו של פרופ' בן חיים, ודאי כאשר מדובר בצד שלישי להליך אשר יש להגן עליו במיוחד ככזה (להבדיל מצד פעיל בהליך וודאי להבדיל מצד היוזם את ההליך), סבורני כי יש להורות כי לא תפורסם עדותו של המגשר, הנוגעת לתוכנו של הליך הגישור.
עם זאת, וכאמור, סבורני כי אין בכך למנוע את פרסומו של פסק הדין בכללותו, או את עצם קיומו של הליך גישור, לרבות פרטים שמסרו הצדדים במסגרת כתבי טענותיהם ועדויותיהם, והכול מן הטעמים המפורטים לעיל באשר לפומביות הדיון.