בית המשפט המחוזי בתל אביב -יפו
עפמ"ק 19444-11-23 א ס קוביס בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל
לפני
כבוד השופט עמית ציון קאפח
מערערים
1.א ס קוביס בע"מ
2.יעקב בן אלברט אזרזר
ע"י ב"כ עו"ד קרני מור
משיבה
מדינת ישראל
ע"י ב"כ עוה"ד יונתן טל, יעל ויכמי ורפ"ק עו"ד ניר גטניו
פסק דין
עקב כך נערך לעסק שימוע והעסק ניסגר בצו מינהלי.
המערערים לא עמדו בנטל זה.
לא זו אף זו. הראיות אשר הוצגו בפני בית משפט קמא הוכיחו מעבר לכל ספק כי המערערים קיבלו רישיון עסק למסעדה ובה הגשת משקאות משכרים, רישיון העסק פג תוקפו והמערערים אף הפרו בצורה בוטה את תנאי הרישיון, בכך שהפעילו במקום פאב ודיסקוטק.
ראוי להביא את דברי כב' השופט זמיר :
" מן הראוי שבעל הרישיון יכבד את כוונת המחוקק, ולא ילך בדרך עקיפה, גם אם היא פתוחה, בהעדר טעם מיוחד לכך. מכל מקום, מן הראוי שבית-המשפט יעדיף את הדרך הרגילה של תקיפה ישירה, שנקבעה במפורש בחוק, על פני הדרך של תקיפה עקיפה. ואין זה רק משום שזאת היא כוונת המחוקק, אלא גם משום שבדרך-כלל יש יתרונות לתקיפה ישירה של החלטה מינהלית על פני תקיפה עקיפה של ההחלטה. ראו י' זמיר השפיטה בעניינים מנהליים [16], בעמ' 43 ואילך. לפיכך המדיניות השיפוטית הראויה היא לעודד ביקורת שיפוטית בדרך של תקיפה ישירה. בהתאם לכך, ראוי שנהג הטוען כי צו הפסילה פגום מטעם זה או אחר, לרבות הפרה של זכות הטיעון, יעלה טענה זאת בדרך של תקיפה ישירה, כפי שנקבע בפקודת התעבורה. ראו רע"פ 1330/91 קדים נ' מדינת ישראל [11].
בית משפט קמא צעד במתוה של תיקון 113 לחוק העונשין, בחן הנסיבות הקשורות בבצוע העבירה, מדיניות הענישה הנוהגת ועמד על כל השיקולים הצריכים לעניין ובכלל זה הנזק הפוטנציאלי לפי שהפעלת העסק במתכונת שהופעלה על ידי המערערים (פאב ודיסקוטק בשטח גדול ולתקופה לא מבוטלת), מחייבת טפול ופקוח נאותים "בהיבטים מגוונים בהם בטיחות, תברואה, מישטרה, רשוי הנדסי, כיבוי אש ואיכות סביבה."
במקביל, בית משפט קמא עמד לקולא על נסיבותיו האישיות של המערער 2.
...
הלכה היא כי "אין ערכאת הערעור נוטה להתערב בקביעות עובדתיות ובממצאי מהימנות שקבעה הערכאה הדיונית, אלא במקרים חריגים ונדירים בהם הגרסה העובדתית שהתקבלה על ידי הערכאה הדיונית אינה מתקבלת על הדעת ואינה מתיישבת עם הראיות והשכל הישר או במקרים בהם אין לערכאה הדיונית כל יתרון על פני ערכאת הערעור (ראו למשל ע"פ 6237/12 ג'ולאני נ' מדינת ישראל (פורסם ביום 6.9.2016; ע"פ 1258/03 פלוני נ' מדינת ישראל, פ''ד נח(6) 625)." סבורני, כי המקרה הנוכחי אינו נופל בגדר אותם מקרים חריגים.
בנדון זה יש להפנות לעפ"א 3681-07-12 דהן נ' מדינת ישראל (24.12.12),שם נקבע כי הגדרת דיסקוטק על פי מילון אבן שושן הינה: "מועדון לבידור ולבילוי חברתי, שמיעת מוזיקה מעל גבי תקליטים וריקודים לצלילי מוזיקה".
בית משפט קמא קבע על פי הסרטונים שהוצגו כי אין רלוונטיות להימצאות רחבת ריקודים גדולה במקום או קטנה, קבועה או ארעית, אלא אם המקום 'מזמין' ומאפשר ריקודים כדבר שבשגרה וקביעה זו מקובלת עליי בהיות המבחן מהותי.
סוף דבר- הערעור על כל חלקיו נדחה בזאת.