בשנת 1993 נידון בבית-משפט זה, בגין עבירה של ניסיון לגרימת חבלה בכוונה מחמירה, לחמישה חודשי מאסר בפועל.
שנתיים לאחר מכן, בשנת 2001, הורשע נאשם 1 בבית-משפט זה בשלוש עבירות של שוד מזוין, בעבירת ניסיון שוד מזוין, בעבירת החזקת נשק ובשורה של עבירות אלימות וסמים, בעטיין נגזר דינו לשבע שנות מאסר בפועל.
עם שיחרורו מהכלא בחודש דצמבר 2009, החל נאשם 1 לעבוד עם אחיו במסעדה בעיר העתיקה.
מעיון בגזר-הדין בת"פ 3092/07 עולה, כי נאשם 2, יחד עם שלושה אחרים, ניכנסו לבית במבשרת-ציון כשהם רעולי פנים, איימו על עובדת הניקיון שנמצאה במקום כי יהרגו אותה, סתמו את פיה על-מנת שלא תצעק ואף ניסו לקשור את רגליה באזיקים.
מעשי שוד של נהגי מוניות, הפכו, לדאבון הלב, לתופעה נפוצה, אשר מעמידה בסיכון את נהגי המוניות – המחויבים על-פי דין ליתן שירות לכל נוסע, ואין באפשרותם – כאמור בתקנה 501 לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 – לסרב לבקשת הסעה.
הסיכון הממשי הנשקף מהנאשמים לבטחון הציבור, הִנו ממשי ומוגבר, זאת לנוכח התעוזה העבריינית שהפגיעו בארוע, עברם הפלילי וכשלון ההרתרעה בעונשי המאסר בפועל והמאסרים על תנאי שהוטלו עליהם בעבר.
נוכח חומרת המעשים ונסיבות ביצועם, ועל-רקע עברם הפלילי של הנאשמים, בין-השאר בעבירת שוד בנסיבות מחמירות, מן הראוי להשית על כל אחד מהם מאסר ממושך, לשם הגנה על בטחון הציבור, הוקעת המעשים, והרתעה אפקטיבית – אינדיבידואלית וכללית.
...
על-יסוד האמור לעיל, ובהתחשב במכלול טיעוני הצדדים לחומרה ולקולא, אני דן את הנאשמים כדלהלן:
נאשם 1 –
לשבע שנות מאסר בפועל.
אני מורה על הפעלת שני המאסרים על-תנאי שהוטלו על נאשם 1: שישה חודשי מאסר על-תנאי שהוטלו בת"פ 2769/09, ושישה חודשי מאסר על-תנאי שהוטלו בת"פ 1001/09.
ב. אני מורה על הפעלת המאסר על-תנאי של שמונה-עשר חודשים שהוטל על נאשם 2 בת"פ 3092/07 בבית-משפט זה. חצי שנה מהמאסר על-תנאי המופעל, תרוצה במצטבר למאסר המוטל, ושנה – תחפוף לו.
לעשרה חודשי מאסר על תנאי, שלא יעבור תוך שלוש שנים מיום שחרורו מהמאסר עבירת אלימות כלפי אדם או עבירת רכוש – מסוג פשע.