מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פציעה בעבודה בשל ישיבה בכיסא גלגלים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"תאונת עבודה" מוגדרת בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995, "כתאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו". על התובעת להביא "ראשית ראיה" שאכן קרה "אירוע תאונתי" בעבודה, הקושרת את הפגימה לעבודה (ראה דב"ע מד/90-0, צבי שפיר - המוסד, פד"ע ט"ז 93) וכן על התובעת להביא "ראשית ראיה" הקושרת סיבתית ובסבירות, בין האירוע לבין העבודה.
זאת ועוד, רק במסמך רפואי מחודש 3/2015 (נת/4) מעלה התובעת בפני רופאהּ כי ניחבלה בעבודה: "תלונות: הנ"ל מחודש יוני 2014 סובלת מכאבים קשים בגב תחתון, טופלה על ידי אורטופד, במרפאות כאב, תקופה ארוכה ישבה בכסא גלגלים, מס' פעמים קיבלה טפול אינטרטקלי. הטבה מינימאלית במצבה, ממשיכה לסבול מכאבים חזקים מתגברים בשינוי תנוחה, בעמידה או ישיבה ממושכות. כאבים מקרינים לרגלה ה ימנית. לפי דבריה על ידי אורטופד הומלץ על ביצוע ניתוח, עדיין לא קיבלה את ההחלטה. מטופלת במשככי כאבים נרקוטיים.
...
הכרעה: לאחר ששמעתי את העדויות, עיינתי במסמכים שהוגשו ובחנתי את טענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
  אכן מסמכים רפואיים ממועד הסמוך למועד הנטען בו התרחש האירוע התאונתי אינם חזות הכול, ואינם יוצרים חזקה חלוטה כי האמור בהם מהווה את הגרסה הנכונה, ובית הדין יכול להגיע למסקנה שונה על יסוד מכלול הראיות לפניו, לרבות רישומים ממסמכים רפואיים ממועדים מאוחרים יותר, הודעות שנמסרו לחוקר המוסד לביטוח לאומי, ועדותם של המבוטח ועדיו.
התביעה נדחית.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאשם נהג רכבו במהירות בלתי סבירה לתנאי הדרך המתוארים לעיל, לא שם ליבו לסימני הדרך שכללו תמרור "עבודות בכביש" , סטה ימינה, איבד שליטה על רכבו, פגע במעקה הבטיחות, הסתבסב ופגע בהולך הרגל צפני איתי שהיה במקום לצורך העבודות בכביש.
אין המדובר בפגיעה קלה אך גם לא הוכח כי נגרמה לנפגע נכות צמיתה המחייבת ישיבה בכסא גלגלים או פגיעה קוגניטיבית צמיתה.
קביעת מיתחם הענישה – סקירת פסיקה רלוואנטית לצורך קביעת המיתחם: מיתחם הענישה לעבירות של נהיגה רשלנית בגינה נגרמה תאונת דרכים עם חבלות של ממש כולל רכיב פסילת רישיון נהיגה לתקופה שנעה על פי רוב החל משלושה חודשים עד מספר שנים [עיין: עפ"ת 40943-03-14 שגיא נגל נ' מ"י, הש' ר. בן-יוסף (3.4.14), עפ"ת 10348-03-14 מרים לוגסי נ' מ"י, הש' ר. בן-יוסף (13.3.14), עפ"ת 46532-03-13 משה אדזיאשוילי נ' מ"י, הש' כ. סעב  (1.6.13), עפ"ת 7802-03-13 דדו נ' מ"י, הש' כ. סעב, (2.6.13).
...
אני סבור לכן כי נכון יהיה להימנע מרכיב של מאסר במקרה ספציפי זה, ויש הצדקה לקבל את המלצות שירות המבחן מנימוקי התסקיר, זאת יחד עם תוספות ענישה כמתואר על ידי לעיל.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: הנאשם ישלם פיצוי בסך של 15000 שח לנפגע זאת תוך 180 יום מהיום.
הנני גוזר על הנאשם 4 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של גרימת תאונה בה נגרמו חבלות של ממש כתוצאה מנהיגה בקלות ראש והכל תוך 3 שנים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

התובעת ישבה על כסא גלגלים אשר יכול להסתובב מצד לצד אך לדבריה לרוב סובבה את הראש לצורך פעולה זו."
לאור האמור אני קובע שיש קשר סיבתי בין מחלתה של התובעת במפרק בסיס אגודל ימין ובין עבודתה ועל כן הפגיעה במפרק בסיס אגודל ימין היא פגימה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי.
...
לסיכום CTS חשוד משמאל.
הנתבע טען שאין מקום להכיר בכאב כפגיעה בעבודה מאחר שמדובר בפגיעה לפי תורת המיקרוטראומה ולא עולה מחוות הדעת מסקנה שניתן לקבוע בסבירות של 50% לפחות כי תנאי העבודה הן מהווים גורם לכאב.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת חוות הדעת הגעתי למסקנה שיש מקום להכיר בפגיעה באגודל ימין כפגיעה בעבודה וזאת לאור תשובותיו של ד"ר ציון וגם קביעתו של ד"ר אנג'ל שיש סבירות של מעל 50% לקשר הסיבתי בין עבודת התובע לפגיעה בכפות הידיים.
לאור האמור אני קובע שיש קשר סיבתי בין מחלתה של התובעת במפרק בסיס אגודל ימין ובין עבודתה ועל כן הפגיעה במפרק בסיס אגודל ימין היא פגימה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

כנגד המשיב הוגש כתב אישום, הכולל שני אישומים, המייחסים לו עבירה של קשירת קשר לבצוע פשע, ניסיון לחבלה בכוונה מחמירה, עבירות של נשיאת נשק, עבירה של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, שתי עבירות של שבוש מהלכי משפט וניסיון להדחה בחקירה.
ברקע כתב האישום עומד סיכסוך כספי, על רקע קשרי עבודה, בין עלי אבואלקיעאן, קרוב משפחתו של המשיב, מנהל מתנ"ס ביישוב חורה, לבין המתלונן (יוסף אבו ג'אפר), המשמש כגזבר המועצה ביישוב חורה.
המשיב והאחר קראו בשמו של המתלונן וחיפשו אותו במשרדי המועצה, דרכו את האקדחים, דפקו על הדלתות, ניכנסו לחדרים ודרשו מעובדים שנכחו במקום לאתר את המתלונן, כשהם מאיימים על העובדים באקדח ואומרים כי יגרמו למתלונן לשבת בכסא גלגלים לכל ימי חייו.
...
אינני סבורה כי הסכם הסולחה שנחתם מאיין מסוכנות אינהרנטית הקיימת במעשיו של המשיב ולכן ומבלי לקבוע מסמרות, אני מורה בשלב זה על מעצרו של המשיב עד לסיום ההליכים.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

" 2 מדוע בחרת שלא להתייחס לאמור בחוות דעתו של ד"ר רון בשוראי במסגרת חוות דעתך? 3 האם הנך מסכים עם קביעתו של ד"ר רון בשוראי כי לתובע נגרמה החמרה בין השנים 1994 עד 2015? 4 האם לאור המסקנה אליה הגעת לפיה קיימת החמרה בתחלואה של התובע, כפי שאף קבע ד"ר בשוראי, הרי שיש לראות את ההחמרה כמי שנגרמה בין היתר עקב העבודה? ת "שאלות 2-3-4 עוסקות בהתייחסות לחוות דעת של דר. בשוראי.
" בתגובה לחוות הדעת הנוספת הודיע המוסד כי יש לטעמו לדחות את התביעה שכן חוות הדעת עוסקת בצואר ובגב בעוד שהתביעה עוסקת בפגימה בגב.
המומחה הנוסף שלל אף הוא קיומו של קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של המערער לבין הליקוי בגבו, וזאת בהסתמך על הספרות המקצועית ביחס לשינוי שחל באופן העבודה של רופאי השיניים - מעבודה בעמידה לעבודה בישיבה, ועל יסוד ההנחה כי "התובע עבד כמקובל כיום בישיבה על כסא גלגלים", פרט אשר לא נזכר ברשימה העובדתית.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ועיינו בכלל חומר התיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות, זאת מהטעמים הבאים שיפורטו להלן בתמצית: ראשית נזכיר כי על מנת לבסס הכרה בליקוי מסוים כפגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה נדרש להוכיח קיומם של שלושה יסודות מצטברים: הראשון, תשתית עובדתית "מתאימה"; השני, קיומו של קשר סיבתי בין אותה תשתית עובדתית לבין הליקוי הגופני מושא התביעה; השלישי, קביעה שלפיה במסגרת אותה תשתית עובדתית נגרמו פגיעות זעירות המצטברות יחדיו לכדי ליקוי גופני[footnoteRef:1].
שכן, מחוות הדעת הנוספת – במענה לשאלות ההבהרה - עולה, כי כך או כך "במצב המתואר אין כל עומס חריג בגב תחתון לא מבחינת ביצוע תנועות חוזרות ונישנות או מנח חריג וקיצון כגון הטיית צידית או פיתול". בהעדר קשר סיבתי, על פי חוות דעת המומחים מטעם בית הדין כאמור, דין הערעור להידחות.
סוף דבר - הערעור נדחה בכל הנוגע לליקוי בעמוד השדרה המותני (גב).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו