בתפ"ח (מרכז) 58246-02-18 מדינת ישראל נ' בהרנו (פורסם בנבו, 10.12.2019), נדון עניינו של נאשם שהורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירה של רצח בכוונה לפי סעיף 300(א) לחוק העונשין בעבירה נוספת של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 333 ביחד עם סעיף 335(א)(1) לחוק, וכן בעבירה של גניבה לפי סעיף 384 לחוק, ובעבירה של שבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק.
כמו כן, הנאשם שם הורשע בעבירה נוספת של איומים כלפי המנוחה, ומדובר גם ברצח של אשה ע"י בן זוגה, שהוא כשלעצמו מהוה נסיבה מחמירה, בשל חומרת התופעה שמחייבת גם החמרה בענישה, כפי שנקבע בעיניין שפק לעיל.
אולם ביתר הנסיבות, עניינו של יאסין חמור במידה רבה מהנסיבות שלפנינו, כאשר נסיבת החומרה המשמעותית ביותר היא העובדה שהרצח נעשה בביתה של המנוחה, לעיני ילדיה, בנסיבות שבהן נקבע בהכרעת הדין כי לילדים "נגרמה פגיעה עמוקה וטראומתית שתלווה אותם מטבע הדברים שנים מרובות, עת נחשפו למחזה הנורא של אימם המדממת למוות לנגד עיניהם".
לא למותר לציין כי אך לא מזמן התייחסנו בהרחבה לפגיעה בקטין שנובעת מעצם נוכחותו בזירת עבירה ומצפיה בפגיעה הקשה באמו, ואף ראינו להרשיע את הנאשם בעבירה נפרדת של היתעללות בקטין, בשל העובדה שביצע עבירת אלימות חמורה בבת זוגו לעיני בנם הפעוט של בני הזוג (ראו תפ"ח 559-09-20 מדינת ישראל נ' אביעד משה (פורסם בנבו, 25.8.2021), עמ' 48 ואילך).
...
בסופו של דבר, לאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, ואת הפגיעה החמורה בערך המוגן של קדושת החיים, ולאחר שנתנו דעתנו לרמת הענישה הנוהגת, כפי שהיא עולה בין היתר מפסקי הדין שנזכרו לעיל, אנו סבורים כי מתחם העונש ההולם בנסיבות שלפנינו נע בין 22 ל-27 שנות מאסר בפועל בצירוף עונשים נלווים.
סוף דבר
בסופו של יום, לאחר ששקלנו את מכלול נסיבותיו של הנאשם, ואת השיקולים לקולא ולחומרה שפורטו לעיל, באנו לכלל מסקנה כי יש למקם את עונש המאסר של הנאשם בסמוך למחצית של מתחם העונש ההולם שקבענו לעיל.
נוכח כל האמור לעיל, אנו גוזרים על הנאשם את העונשים הבאים:
24 שנות מאסר בפועל החל מיום מעצרו.