מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פערים כספיים אצל קבלן שיפוצים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נכתב בה, בין היתר, כך: "אני מבקש ממך להפסיק את עבודתך כבר ביום א... עליך לדעת מספר דברים חשובים. ארווה [מימוני] ניסה בכל דרך לעזור לך ולהתחשב במצבך הכלכלי. ומנפילתך [במקור] וארווה לא רצה בשום פנים ואופן שתגיע למצב שאתה תהיה במצב מ[ש]פחתי גרוע ושת[י]פגע. יחד עם זאת הוא ציפה שתתנהג בהתאם ובהבנה ותדאג לסיים את ביתו ברמה הגבוה [במקור] שנדרשה כבר מתחילת העבודה... ישנם [במקור] רשימות של נזקים בחלונות בבית הלקוח שתיקונם יעלה ללקוח כסף רב. שהוא גבוה יותר מהסכום שקבלת נכון להיום. בכל שלב ארווה בא לקראתך בתשלומים. ושילם לך כספים לפנים משורת הדין. קיים פער תהומי בין החוזה והסכמתך על סעיפים רבים, לבין הדרישות שלך בשטח... ארווה הצהיר שאת השפכטל הוא משלם רק בסוף התהליך, רצת לבצע שפכטל כי ראית [את התמורה הכספית] מול עיניך. מבלי לנסות ולהבין את שאר הדברים, שלהערכתי יכלו כבר להסתיים... לא אוותר למי שיבוא ויתלונן שאין לו כסף וישים עובד וחצי לא מקצוענים כדי לסיים בית יוקרתי. שים לב שלכל התהליך שלך יש טעם לפגם. הצעות המחיר שלך לא מפורטות, כגון של החשמלאי[,] קבלן המשנה שלך..." (נספח ח' לתצהיר).
הוא השיב במקובץ לאמור: "אלו מיילים סטאנדרטים ש[אצל] מרבית הקבלנים על פי בסיס העבודה שלהם [עלולים להיות ליקויים]. הבית יש לו איזו שהיא רמה מסוימת ואני מחויב לעדכן כל דבר ולשלוח כל דבר ולהעיר על כל דבר. לא היו לוקחים אותי או כל [מפקח] אחר אם לא היה צורך בזה. אם הם [הקבלנים] היו עובדים בבית מרקחת או כמו רופאים או דברים כאלה. הדברים האלה חובה ואם אני רואה אותם אז אני שולח דברים כאלה [תיכתובות מן הסוג האמור].
בנספח לדו"ח, שערך המפקח עבור המזמין חודשיים לאחר חלוף המועד החוזי, נכתב: "גלעד [קוטר] החל את עבודתו בתאריך: 2.6.15. הוא התחייב לסיים לאחר חמישה חודשים. בתהליך תקין גלעד אמור לגשת לבעל הבית ולהודיע לו כבר לאחר חודשיים שהוא לא יעמוד בזמנים. אך לא כך בוצע. נכון להיום הצפי לגמר עבודה הוא אפריל 2016. [זהו] עיקוב [במקור] של כחצי שנה במסירת הבית לאחר שפוץ. אם תופסק העבודה היום[,] קיים איחור של 3 חודשים שזה קנס של 150000 ש'ח לקבלן" (נספח ה' הנ"ל).
...
לא כך נוהג מי, שהגיע לכלל-מסקנה כי הקבלן, בהתנהלותו, גרם לנזקים שתוארו אחר כך בכתב-תביעתו של מר מימוני.
בחקירתו הנגדית הוא הוסיף: "העבודה לא התעכבה בגללו [של קוטר]. [מר מימוני] והאדריכל עיכבו את פני העבודה וכל פעם במשך שבועיים עד שהאדריכל הגיש שם תוכניות ועד שהוא עשה דברים. החלק שלו [קוטר] ביחס של עיכוב העבודה הוא מאוד קטן, הוא היה מאוד קטן ביחס הכללי. חלקו בכל העיכובים ובכל הזה [הקשיים] בסופו של דבר היה קטן" (פרוטוקול, בעמ' 56, ש' 25-22; עמ' 57, ש' 25-24).
החוזה, כתבתי, התייחס למצב-דברים שכזה בציינו כי עבודות נוספות, הצפויות לארוך יותר מעשרה ימים בסך הכול, מחייבות "הסכם עבודה נפרד". הסכם כזה לא נעשה בכתובים, אולם כל יסוד יש למסקנה כי הצדדים, בין בהסכמה על פה ובין בהתנהגות, השלימו עם כך, שתוספת-העבודה תדחה את מועד-סיומו של השיפוץ.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

הבנק, אשר טען כי סכום חובה של חברת בשן לבנק עמד ע"ס 2,874,894 ₪, לא מילא אחר חובתו לקזז את הסכומים שהתקבלו ממכירת הנכס בהליכי הכנוס, ועל אף שאצל הבנק התקבלו כספים ממימוש הנכס המשועבד בסך של 272,000$ (בתוספת מע"מ), הבנק הגיש את התביעה דנן נגד כרמלה מבלי לקזז סכומים אלה מחובה מכוח כתב הערבות.
כן נקבע בסעיף 14 לשטר המישכון השני: "הבנק יהיה רשאי בכל זמן לחייב כל חשבון שהוא של הממשכנים אצלו בכל סכום המגיע או שיגיע לו מאת הממשכנים, ולזקוף כל סכום שהוא יקבל מאת הממשכנים או עבורם לזכות אותו החשבון שימצא לנכון. להעביר כל סכום שיעמוד לזכות הממשכנים בכל חשבון שהוא אצלו, לכל חשבון אחר שימצא לנכון, כפי שימצא לנכון [...]". זאת ועוד, בסעיף 26 לשטר המישכון השני של כרמלה המסדיר את התקיימותם של 'תנאים מיוחדים' נכתב, כי "מבלי לגרוע מכלליות האמור לעיל שטר משכון זכויות זה בא להבטיח את כל הסכומים אשר בן שלוש גבריאל ... ו/או בשן חברה קבלנית לבניה, שקום שפוץ איטום וצבע בע"מ ח.פ ... ו/או הממשכנים יהיו חייבים לבנק ואשר הממשכנים מתחייבים בזה בערבות מוחלטת לסלוק כל הסכומים הנ"ל". הינה כי כן, בחינת לשון שטרי המישכון עליהם חתומה כרמלה, ובמיוחד שטר המישכון השני, מעלה כי היא נתנה את הסכמתה לכך, שהחוב המובטח יהיה ללא הגבלה בסכום, כאשר הוגדר החוב בצורה רחבה הכולל את כל הסכומים שיהיו חייבים הנתבע 3, חברת בשן או כרמלה לבנק, בין אם מדובר בסכומים שהממשכנים כבר התחייבו בהם או יתחייבו בהם בעתיד לבוא, זאת להבטחת התשלום המלא והמדויק של כל הסכומים הבנקאיים שקבלו הממשכנים מהבנק, בין שמגיעים מהממשכנים לבדם או ביחד עם אחרים, בין שהממשכנים כבר התחייבו בהם או יתחייבו בהם בעתיד לבוא ובין שמגיעים מהם כערבים.
יצוין כבר עתה, כי אין בפערים העולים מחוות הדעת השמאיות כדי להושיע לכרמלה בהוכחת עמדתה בדבר מכירת הנכס בחסר, וזאת בשל הטעמים הבאים: ראשית, מדובר במבנה שהיה בשליטתם של החייבים, הממשכנים והערבה כרמלה ואין בהערכתו הראשונית בזמן על מנת להוות מדד בלעדיו אין לשווי הנכס, כאשר במועד השומה הראשונה טרם הושלמה בניית הנכס ומן הסתם שוויו של נכס אשר הושלמה בנייתו גבוהה היא מנכס אשר לא הושלמה בנייתו לפי ההיגיון הסביר.
...
ביום 2.3.11 הגישה כרמלה בקשה לתיקון כתב ההגנה, הוא התצהיר שהגישה בתמיכה לבר"ל, ולאחר שדנתי בבקשה ועמדתי על טעמיו של הבנק אשר התנגד לבקשה, החלטתי להיעתר לבקשה ולהתיר תיקון כתב ההגנה, כאשר לנגד עיני עמד השיקול המרכזי של בירור השאלות שהן במחלוקת בין הצדדים, וזאת לאחר שנוכחתי כי כרמלה קיבלה לידיה מסמכים הנוגעים לסוגיית מכר הנכס רק לאחר שנעתרה הרשמת לבקשה לחיוב הבנק בגילוי מסמכים, והכול כמובן מבלי להביע כל עמדה באשר לסיכויי קבלת הטענות החדשות שכרמלה העלתה בבקשה.
ראיות לסתירת האמור, לא הובאו על ידי כרמלה ואין בידי לקבל את הסתמכותה על הראיה שהוגשה מטעמה בפורמט לא ברור דיו, אשר לפיו הוגבל חשבון החברה מיום 13.5.00 ועד 12.5.01, על פי חוק שיקים ללא כיסוי.
גם אם הייתי בוחנת טענות אלה באצטלה של דיני הרשלנות המיוחסת לבנק, לא שוכנעתי כי כרמלה הצליחה להרים את הנטל בהקשר זה. אמנם, על פי ההלכה הפסוקה קיימות עילות חריגות המצדיקות ביטולה של מכירה וביניהן שומה בלתי מעודכנת, לגביה נפסק כי קבלת שומה מעודכנת היא 'עקרון כה יסודי וכה מובן מאליו עד שיש לראות בו מעין 'תנאי מכללא' למכירה שאי קיומו יורד לשורש ההליכים ופוגע אותם מעיקרם ( רע"א 10518/08 רדואן סקאס נ' עו"ד דורון זר, כונס נכסים (18.12.08)) עמד בית המשפט על הטעמים אשר מכוחם יהיה בית המשפט מוכן לסטות מעקרון סופיות הליכי המכר, כאשר התנאי ההכרחי לקבלת שומה מעודכנת לשם מכירת נכס וגביית חוב מוסדרת היא בחוק ההוצאה לפועל ובתקנותיו, המהווה תנאי מכללא למכירה, שאי קיומו יורד לשורש ההליכים ופוגם אותם מעיקרם.
סוף דבר לשיטה אחרונה, אני מורה על קבלת התביעה במלואה ודין טענות ההגנה, על כל מרכיביהן השונים, להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד בואר באותו פסק דין כי – "כדי לזכות בפצוי כספי בגין אבדן תלות במנוח, על התובע לעבור שתי משוכות. בשלב הראשון עליו להראות כי הוא נימנה על התלויים המנויים בסעיף 78 לפקודת הנזיקין. בשלב זה, הדיון הוא במישור המשפטי, מפני שהגדרת מעגל התלויים הזכאים לפצוי עצמאי היא שאלה משפטית ולא שאלה עובדתית. כדברי הנשיא ברק בעיניין לינדורן: "הפקודה אינה מעניקה זכות לכל מי שהיה 'תלוי', הלכה למעשה, במנוח. הפקודה מגדירה את הקף התלויים. מי שהיה 'תלוי' במנוח, אך אינו נכלל בהגדרה של הפקודה, אינו זכאי לפיצויים על-פיהם" (שם, בעמ' 27).
לצד עבודות בנייה עסק גם בעבודות שפוץ, אז לא היה זקוק לבנאים ולא העסיק את המנוח.
מר אייל ראובן ציין כי פעמים רבות פנה למנוח בהצעה לעבוד, ואולם הלה השיב שהוא אינו פנוי, ומכאן הסיק כי המנוח עובד עם קבלנים נוספים במקביל, ואולם מעדויות אחיו של המנוח עולה כי המנוח לא עבד במקביל אצל מספר קבלנים, אלא מדובר בקבלנים שאצלם עבד בתקופות שונות, ולא בתקופות חופפות.
נכויים אילו הייתי מקבלת את התביעה הייתי מורה על ניכוי של כלל תגמולי המל"ל. אף שדוניא אינה זכאית לקיצבת שארים מהמוסד לביטוח לאומי, בשל מעמדה (כשוהה בלתי חוקית) ועל כן קיים פער בגובה הקיצבאות המשולמות לאעידה וילדיה לעומת הקיצבאות המשולמות לילדיה של דוניא, מצאתי שיש לנכות את כלל תגמולי המל"ל באופן אחיד מכלל הפצוי, וזאת כיון שהתייחסתי למשפחתו של המנוח כתא משפחתי אחד, ולא כשני תאים משפחתיים, כך שידת הקיום הופחתה פעם אחת בלבד, וכך גם חושבה ידת משק הבית וידת החסכון, פעם אחת.
...
במהלך הדיונים הוצעו לתובעים מספר הצעות לסיום המחלוקת בפשרה, ואולם התובעים סירבו, בין היתר בשל מחלוקות פנימיות בין שתי קבוצות היורשים, ועל כן אין מנוס ממתן פסק דין.
אף שסביר להניח שלמנוח היה קשר עם ילדיו מאעידה, לא שוכנעתי שהמנוח סייע לאעידה במשק ביתה, ותמיכתו בילדיה, אם בכלל, הייתה מועטת לעומת התמיכה שניתנה לילדיה של דוניא, שעמה התגורר בפועל.
סיכום אשר על כן אני דוחה את התביעה, לאחר שמצאתי כי מדובר ב'תאונה מכוונת', שאינה בגדר תאונת דרכים.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות כוללות בסכום של 2,000 ₪, בתוך 30 ימים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות היא כדלהלן: על פי עובדות האישום הראשון, הנאשם עבד אצל קבלן שביצע עבודות שיפוצים בכלא נווה תרצה, ובאותה עת ריצתה "אודליה" (להלן: האסירה) מאסר בכלא.
על פי עובדות האישום השני, ביום 16.1.13 היתקשרה האסירה אל הנאשם ואמרה לו שהיא רוצה 10 כדורי אקסטזי וכן 5 גר' הרואין, בעבור תמורה כספית.
עד זה תיאר את הפער המשמעותי בין מצבו של הנאשם בתחילת התקופה לבין מצבו הנוכחי לאחר שהפנים את הבעייתיות שבשימוש בסמים.
...
בנסיבות אלה, אנו סבורים שיש בתהליך שעבר המערער כדי להצדיק סטייה ממתחם העונש ההולם בנסיבות העניין ולתת בכורה לשיקולי השיקום (ראו עוד: ע"פ 7459/12 שיבר נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 6 (20.6.2013); ע"פ 1903/13 עיאשה נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 7 (14.7.2013) (להלן: עניין עיאשה); ע"פ 5146/14 אורן נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 14 (5.2.2015) (להלן: עניין אורן)).
אשר על כן, אנו סבורים שדין הערעור להתקבל, במובן זה שעונש המאסר בפועל של המערער יעמוד על 6 חודשים.
לאור כל האמור, ומאחר שהנאשם שהה במעצר מעל 3 חודשים, אני רואה לנכון לגזור את דינו על פי שיקולי שיקום.
אשר על כן אני גוזרת את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל, מהם ינוכו ימי מעצרו, כך שלא נותרו ימי מאסר לריצוי.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

סמוך לאחר מעצרו זה, מסר המבקש כי הוא שוהה ברצף בישראל מאז ניכנס אליה כתייר, וכי הוא עובד אצל קבלני שיפוצים בידיעה ששהייתו ועבודתו אינם חוקיים.
המבקש תולה את אמירתו בפני בית הדין, לפיה יש לו ארוסה מירושלים וכי הוא חוסך כסף לצורך החתונה, בכך שהחליט כי רק לאחר המסיבה יצהיר פומבית על היותו נשוי, אף כי משפטית נשוי הוא כבר מיום 14.4.06.
בית המשפט קמא אשר בחן את חומר הראיות שהציג המבקש, קבע כי לאור הפער הבלתי מוסבר בין אמירותיו של המבקש בחקירותיו השונות, באשר לסוגיית נישואיו, אין לראות במערער אדם נשוי.
...
בהקשר זה ייאמר, כי בחינתה של סבירות ההחלטה איננו מנותק ממציאות החיים ובענייננו תיבחן זו על רקע הצורך להתמודד בשנים האחרונות עם ריבוי השוהים הבלתי חוקיים בישראל (ראו עע"מ 1644/05 פרידה נ' משרד הפנים, תק-על 2005(2), 4269; ראו גם החלטתי בבג"צ 9371/05 ADRIANA GOREA נ' שר הפנים, תק-על 2006(2), 2301).
בנוסף, וכשם שציין בא כוח המשיבה בתגובתו לבקשה, היה ובת זוגו הנטענת של המערער תגיש בקשה למשרד הפנים עבור המערער, תזכה זו לטיפול בהתאם לנהלים ולא יהיה בסירוב המשיבה לבקשת המבקש לעיכוב ביצוע צו ההרחקה כדי לסכל טיפול בבקשה מעין זו. אשר על-כן, מורה אני על דחיית הבקשה.
על מנת למנוע פגיעה שאינה מידתית בחירותו של המבקש, היושב במעצר מזה כשלושה חודשים, מורה אני על קיום צו ההרחקה במהירות המרבית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו