בהחלטותיו מהימים 17.8.2021 ו-25.8.2021, ציין בית משפט השלום כי נוכח הפערים בין חוות הדעת, בכוונתו למנות מומחים מטעם בית המשפט בתחומי הפסיכיאטריה, הרפואה התעסוקתית ושמאות המקרקעין.
כמו כן, נפסק בעבר, במסגרת תביעה נזיקית נגד חברת ביטוח, כי מומחה אשר ערך חוות דעת בעיקר מטעמן של חברות ביטוח, אינו מנוע מטעם זה בלבד מלשמש כמומחה מטעם בית המשפט (רע"א 6571/15 פלוני נ' הכשרת היישוב חברה לביטוח בע"מ (1.2.2016)).
אשר ליתר השאלות אשר לגביהן עתרה המבקשת כי תנתן רשות ערעור ב-"גילגול שלישי", החלטות בית המשפט בעיניין מינוי מומחים מטעמו ובעניין מתן הנחיות לגבי תוכן חוות הדעת שיינתנו מטעמם, הנן החלטות דיוניות מובהקות המצויות בליבת שיקול הדעת של הערכאה הדיונית (ראו את החלטת חברתי השופטת ג' כנפי-שטייניץ שניתנה ממש בימים האחרונים: רע"א 5037/23 מזרחי נ' מועלם, פסקה 15 (4.9.2023); וראו גם: רע"א 632/23 מדינת ישראל רשם העמותות נ' ישיבה וכולל אבן חיים, פסקה 7 והאסמכתאות שם (17.4.2023)).
...
מבלי שיהא בכך כדי לגרוע ממומחיותו וממקצועיותו של ד"ר נאמן – סבורני כי פרסום זה פוגם במראית העין האובייקטיבית הנדרשת ממומחה מטעם בית המשפט, ויוצר חשש ממשי למשוא פנים.
איני מטיל ספק במומחיותיו ובמקצועיותו של הד"ר נאמן, ואף איני מייחס לו כל כוונה שלילית או חוסר תום לב. יחד עם זאת, כמבואר לעיל, סבורני כי בהינתן האופן בו מפרסם ד"ר נאמן את שירותיו, לא ניתן להסכין למינויו כמומחה מטעם בית המשפט דווקא בתביעה נזיקית בתחום הקרינה האלקטרומגנטית נגד המבקשת.
אשר על כן, טענות המבקשת בעניין זה אינן מעלות כל סוגיה החורגת מעניינם של הצדדים, ואין הן מצביעות על עיוות דין, כך שלא מצאתי לתת בגינן רשות לערער ב-"בגלגול שלישי".
סיכומו של דבר: דין הערעור להתקבל במובן זה שמינוי של ד"ר נאמן כמומחה מטעם בית המשפט יתבטל, ותחתיו ימנה בית המשפט מומחה אחר.