א., הקובעת וזו לשונה: [][] [
פעולות מותרות ביער
א. ביער יותרו הפעולות הדרושות לקיומו, לפיתוחו, לשיקומו, לשמירתו ולשימושו כאיזור נופש ותיירות בחיק הטבע, ובכלל זה נטיעת עצים, טיפוחם וכריתתם, דרכי יער, נופש וחניונים, מחנות נוער, מיתקני ספורט, נופש ומשחקים, וכמו כן שימוש חקלאי ורעיה המותרים ע"פ כל דין, הכל בהתאם להוראות תכנית זו.
הקשר בין הוראת סעיף 5.
יתר-על-כן: תמא 22, על-פי עצם טיבה ומטרותיה - להבדילה מתוכנית "קול אמריקה" שנדונה בפרשת מועצה אזורית ערבה תיכונה - לא יכולה היתה להיות תוכנית מפורטת, שהרי לא היה מעלה מי בדעתו לקבוע מדיניות כה-מורכבת כמדיניות הייעור - על סוגי היערות השונים המנויים בתמא 22, על ההבחנות בין איזורי הארץ השונים וכו' וכו' - בתוכנית מיתאר ארצית; שלו תמא 22 היתה תוכנית מפורטת, לא עוד היתה תוכנית מיתאר ארצית, הדברים מסתברים מאליהם ואין צורך להאריך.
הודעת המדינה מסתיימת בסעיף 3 בה האומר כך:
משרד הפנים סבור כי לוח הזמנים אשר הוצג בהודעת קק"ל מהיום להגשת התכניות למוסדות התיכנון (3 שנים) וכן לבצוע הפעילות היערנית על פי תכניות מפורטות שאושרו בלבד תוך שמירת הזכות לבקש הקלה מהוראות התמ"א בהליכים המקובלים (5 שנים), הנו פרק זמן סביר בנסיבות העניין, וכי אין מניעה כי קק"ל תבצע פעילות יערנית, שלא על פי תכנית מפורטת, קודם למועד זה (לעניין זה נבקש להוסיף ולהפנות לניתוח שערכנו בכתב התשובה באשר להעדר הצורך בהיתר בנייה לשם ביצוע נטיעות).
טענתם היא, כי אין בה בתמא 22 "כל איסור על ביצוע עבודות ושימושים אשר אינם טעונים היתר בניה ללא שקדמה לביצועם תוכנית מפורטת" (סעיף 13 לתצהיר התשובה מטעם המדינה).
א. לתצהירה):
עמדת הקרן הקיימת לישראל היא שנטיעת עצים כשלעצמה איננה מצריכה "היתר בניה", ופעולות הייעור שמבצעת הקרן הקיימת תואמות את התוכניות החלות בשטחים אלה, שכן שטחים אלה ככלל מיועדים על פי תוכניות תקפות לאיזורי יער או לשטחים חקלאיים ולא יכול להיות ספק שנטיעת עצים תואמת ייעוד שטח כשטח מיועד ליער או כשטח חקלאי.
...
וזו היא מסקנתנו: סעיף 5.
פסיקה זו קשה, כמובן, ועל-כן החלטנו כי ראוי שנקצוב תקופת מעבר ראויה לתחילתו של פסק הדין.
להליכה בדרך דומה, ראו והשוו: בג"ץ 551/96 שקם בע"מ נ' מנהל המכס ומע"מ, פ"ד נד(1) 112, 120, והאסמכתאות בו.
שאלנו את עצמנו מה יהא אורכה של אותה תקופת-מעבר שנקצוב, ולאחר שיקול החלטנו כי הכרעתנו בדין תחילתה תהא שישה חודשים מיום שימועו של פסק-הדין.