מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסק דין של בית משפט המרשיע עובד בהפרת אמונים כלפי מעסיקו

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ע"י ב"כ עו"ד יעקב ארדיטי לנדמן פסק דין השופטת י. שבח: ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל-אביב יפו בת"א 10636-06-13 (כבוד השופטת כוכבה לוי) לפיו חויב המשיב לשלם לבנק המערער סך של 894,617.15 ₪ בגין חוב בחשבון המשיבה 1 בתוספת הפרישי ריבית מיום הגשת כתב התביעה המתוקן [07.01.2014] ועד למועד התשלום בפועל, כמו גם סך של 6,194.04 ₪ בגין חוב בחשבונו הפרטי של המשיב, בצרוף הפרישי ריבית ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
על רקע זה, כמו גם בגין מעשים נוספים, הועמד גניש לדין פלילי והורשע בעבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, היתחזות לאדם אחר, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, מירמה והפרת אמונים בתאגיד, ואיסור עשיית פעולה ברכוש אסור.
את תביעתו בכל הנוגע לסכום שבמחלוקת סמך הבנק על הוראת סעיף 4.6(ב) ל"כתב התנאים הכלליים לניהול החשבון" (להלן - התנאים הכלליים) שנחתם ע"י המשיבים, אך בעיקר על הוראת סעיף 5.13 שבו, שעניינו בתיקון טעות, המורה כי "היה הבנק סבור כי פעולה כלשהיא נרשמה בטעות בחשבון או שנפלה טעות ברשום כלשהוא בחשבון לרבות עקב סכום שגוי, מועד שגוי, שער שגוי, ערך נקוב שגוי וכו', או כי פעולה כלשהיא לא נרשמה בחשבון עקב טעות יהיה הבנק רשאי בכל עת לתקן את הטעות והנובע ממנה. התיקון יבוצע על ידי חיוב ו/או זכוי החשבון...". בית משפט קמא דחה את הסתמכות הבנק, בהיענותו לדרישת מנורה, על התנאים הכלליים, וקבע כי "סמכות הבנק, במישור החוזי שבינו לבין החברה, לבצע חיוב של החשבון או לתקן טעות באופן חד צדדי היא במסגרת מערכת היחסים הפנימית שבין הבנק ללקוח. לא מצאתי כי פניה של צד שלישי לבנק מכל סיבה שהיא מקנה הרשאה לבנק לפעול בחשבון הלקוח ולהיענות לדרישות הצד השלישי לחיוב חשבון הלקוח ולהשבת כספים לצד שלישי...". בית משפט קמא הוסיף וקבע כי "מתן הרשאה לבנק לחיוב חשבון במקרים של מעורבות צד שלישי, עלולה להציב את הבנק במצב בו הוא מפר את חובת הנאמנות שלו כלפי הלקוח. זאת, כל אימת שצד שלישי יפנה לבנק ויטען כי כספים המצויים בחשבון הלקוח הועברו לחשבונו שלא כדין ועל הבנק יהיה הנטל לעמת את הלקוח עם טענות הצד השלישי ולהכריע בין הצדדים בשאלה האם הכספים התקבלו כדין אם לאו...". בית משפט קמא אף דחה את ניסיון הבנק להסתמך על הכרעת הדין המרשיעה וקבע: "איני סבורה כי ניתן להכשיר בדיעבד את פעולת הבנק בהתבסס על פסק דין שניתן מס' שנים לאחר ביצוע העברת הכספים כאשר לא מצאתי שהבנק היה מורשה לבצע פעולה חד צדדית בחשבון החברה לאור פנייתו של צד שלישי בהתבסס על הטענה כי הכספים הועברו לחשבון החברה בטעות". המשיבים חוייבו לשלם לבנק את הסכומים שנתבעו בתביעה, למעט הסכום שבמחלוקת.
כפי טענתו בבית משפט קמא, כך גם בעירעור, סומך הבנק את זכותו לחייב את חשבון החברה בסכום שהופקד בו במירמה, בהוראות החוזיות שבמסמך התנאים הכלליים, הן הוראת סעיף 4.6(ב) הקובע כי: "בעלי החשבון מורים בזה לבנק ומייפים בזה את כוחו באופן בלתי חוזר לחייב מעת לעת את החשבון ו/או כל חשבון אחר המתנהל ו/או שיתנהל בבנק על שם בעלי החשבון ו/או על שם אחדים מהם, לבד או יחד עם אחר/ים, בכל סכום מסכומי החוב שיגיע לבנק מבעלי החשבון במסגרת אותו חשבון, וזאת בכל מועד בו יהיה הבנק זכאי לידרוש את פרעונו של אותו סכום. ואף אם חיוב כאמור יגרום ליצירה או להגדלה של יתרת החובה בחשבון ו/או בכל חשבון אחר כאמור", אך ביחוד בהוראת סעיף 5.13 לפיה "היה הבנק סבור כי פעולה כלשהיא נרשמה בטעות בחשבון או שנפלה טעות ברשום כלשהוא בחשבון לרבות עקב סכום שגוי, מועד שגוי, שער שגוי, ערך נקוב שגוי וכו', או כי פעולה כלשהיא לא נרשמה בחשבון עקב טעות יהיה הבנק רשאי בכל עת לתקן את הטעות והנובע ממנה. התיקון יבוצע על ידי חיוב ו/או זכוי החשבון, הכל לפי העניין ובהתאם לנסיבות המקרה, ובכפוף להוראות בנק ישראל". הבנק הוסיף והפנה לסעיף 3 להוראת ניהול בנקאי תקין [3] (12/95) "רישום שגוי בחשבון הלקוח" לפיה "גילה בנק רישום שגוי בחשבון לקוח, יתקן את הרישום השגוי על פי הערך הנכון, וכן יתקן, בערכים מתאימים, את כל רשומי הריבית שנעשו עקב הרישום השגוי". עמדתי היא שבדין קבע בית משפט קמא כי אין לראות, בנסיבותיו המיוחדות של העניין, "טעות ברשום" בזיכוי חשבון החברה בכספי מנורה, וממילא אין לראות בחיוב החשבון בסכום הזיכוי משום "תיקון הטעות", משאין המדובר בפרט שגוי שהוזן לחשבון עקב שגיאה בהקלדת מספר, זהוי נתון מספרי, או חישוב אריתמטי שגויים מאלו המפורטים בסעיף 5.13 לתנאים הכלליים – "סכום", "מועד", "שער", "ערך נקוב". לא זו אף זו, סעיף 1 להוראות ניהול בנקאי אליו הפנה הבנק עצמו, המחייבות את הצדדים גם במישור החוזי, על פי הסיפא של סעיף 5.13 לתנאים הכלליים, מחריג מפורשות רישום שגוי שניגרם ע"י צד שלישי: "בהוראה זו מפורטים הנהלים שעל הבנקים לנהוג לפיהם לתיקון רישומים שגויים בחשבון הלקוח, הנובעים מטעותו של הבנק. אין הוראה זו דנה ברישומים שגויים שנגרמו על ידי צד שלישי, כגון זכוי חשבון לקוח על ידי מעביד בגין שכר, או חיוב על פי הרשאה שלדעת הגורם המזכה או המחייב נעשו בטעות וכד'". הבנק טוען בפנינו כי בגדר "טעותו של הבנק" לעיל נכלל גם כשל במנגנון ההגנה אשר נועד לדחות פעולות שנגרמו עקב טעויות של "הגורם המזכה". דא עקא, שהדוגמאות המובאות בהוראה לעיל ל"רישומים שגויים שנגרמו על ידי צד שלישי" עליהם לא חלה סמכות התיקון, כוללות הן פעולה שנעשתה במישרין על ידי צד שלישי ("זכוי... על ידי מעביד..."), הן פעולה שביצע הבנק לפי הוראות אותו צד שלישי ("חיוב על פי הרשאה").
ויודגש, הדיון בבית משפט קמא לא צומצם רק לשאלה האם זכאי היה הבנק לבטל את זכוי החשבון בסכום השנוי במחלוקת, ובפני בית המשפט הובאו כל העדויות הרלבנטיות לבצוע התרמית ולאופן בו זוכה חשבון החברה, לרבות קלטת השיחה עם אדם שהתייצג כבנה של היורשת והסביר את סיבת משיכת הכספים, ודו"ח חקירה.
...
ויודגש: הבנק לא אמור היה לעמוד חסר אונים מול דרישת מנורה ולהיעתר לה כהרף עין, משבארגז הכלים שלו מצויים אמצעים משפטיים מוכרים בדין לפתרון המצב המביך אליו נקלע, לרבות הגשת הליך של טען ביניים על מנת שבית המשפט הוא שיכריע בזהות הזכאי לכספים (כפי שננקט למשל בע"א 263/70 בנק ליצוא בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ, פ"ד כד(2) 673).
אני מסכים כי אילו היה מדובר בטעות של צד שלישי, מנורה, בלבד, אזי הבנק לא היה רשאי להשתמש בהוראות הללו כדי לתקנה, אך כאשר מדובר גם בטעות של הבנק, אין בצירופה של טעות הצד השלישי כדי לשלול מהבנק את זכותו לתקנה בהתאם להוראות הנ"ל. יונה אטדגי, שופט השופטת ע. ברקוביץ: מצטרפת לתוצאה, לפיה דין הערעור להתקבל.
עידית ברקוביץ, שופטת התוצאה הערעור מתקבל.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית-המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עב"י 63461-09-19 אזולאי נ' נציבות שירות המדינה 31 דצמבר 2019 בפני כב' השופט י. גריל, שופט עמית המערער: יהודה אזולאי ע"י ב"כ עוה"ד אילה הוניגמן המשיבה: נציבות שירות המדינה באמצעות פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) ע"י ב"כ עוה"ד שרון איל פסק דין
בית-המשפט ציין שם, בעמ' 444: "לעניין זה אין נפקא מינה, אם הממונים הישירים על העובד ידעו על-כך ואף אישרו זאת בשתיקתם. חובתו של עובד הציבור לעבוד אינה רק כלפי הממונים הישירים עליו, ואף לא כלפי המעביד (הערייה) בלבד, אלא כלפי הציבור כולו". דומה כי דברים נכוחים אלה מדברים בעד עצמם.
ואולם, לטענה מסוג זה היתייחס בית-המשפט העליון ב-עש"מ 10129/01 מדינת ישראל נ' גניש (11.3.02), פסקה 3: "החומרה במעשים מן הסוג שבו הורשעה המשיבה, אינה נעוצה בהיזק הכספי ואף לא בחוסר בממון בקופת המדינה, אלא במעילה באמון הכרוכה במעשים אלה. קשת המעשים הנכללים בעבירה של מעילה באמון היא מגוונת ומבטאת מידות חומרה שונות. היא כוללת עבירות חמורות כגניבה ממעביד, מעשה מירמה או זיוף וכן הפרת אמונים ואף מעשים שאינם פליליים במובהק, אשר היסוד של מעילה באמון הוא היסוד הדומינאנטי בהם. בשל עוצמת הפיתוי והקלות בה ניתן להערים על המערכת בכל הנוגע לקבלת טובות הנאה שלא כדין, יש להקפיד על-כך שאמצעי המשמעת שיוטלו על עובד שסטה מן השורה יהוו תגובה הולמת ומרתיעה...". (ההדגשה שלי – י.ג.).
העירעור שהוגש נדחה על-ידי בית-המשפט העליון, כשבפסקה 9 של פסק-הדין נאמר כך: "במקרה דנן, המערער הורשע בבצוע מעשים חמורים הכוללים דיווחים כוזבים וקבלת כספים שלא כדין. טענת המערער כי אין בעבירות שביצע פגיעה ומעילה באמון, הנה משוללת כל בסיס, אם משפטי, אם מוסרי. החומרה הטמונה במעשים אלה רבה, ופגיעתם בתפקודו של השרות הצבורי ובתדמיתו רעה היא. בעבירות אלה קיים יסוד ממשי של מעילה באמון. אין מעילה זו מתמצית באמון הניתן בעובד בשירות הצבורי על-ידי מדינת-ישראל, מעבידתו, ועל-ידי הממונים עליו, כי אם גם באמון אשר כלל הציבור רוחש לשירות הצבורי כולו, ולעובד הציבור בפרט, אשר מעמדו הנו של נאמן הציבור." לעניין זה עיינו גם ב-עש"מ 1804/01 מדינת-ישראל נ' אלקריף (13.9.01), (להלן: "ענין אלקריף"), שם צוין בסעיף 3: "בשל עוצמת הפיתוי והקלות בה ניתן להערים על המערכת בכל הנוגע לקבלת טובות הנאה שלא כדין, יש להקפיד על-כך שאמצעי המשמעת שיוטלו על העובד שסטה מן השורה יהוו תגובה הולמת ומרתיעה" (ההדגשה שלי י.ג.) וכמו-כן, שם, בסעיף 5: "האמון שהציבור רוחש לעובדי הציבור מבוסס על הנאמנות שמגלים העובדים לתפקידיהם, על אחריותם ועל חוסנם המוסרי. יסודות אלה ייפגעו אם לא יורחקו מהשרות אנשים שמעלו באמון. בגזירת הדין בגין עבירות משמעת מהסוג האמור, יש לתת את הדעת לכך שאמצעי המשמעת נועדו בראש ובראשונה לשמש כאמצעי מניעתי יותר מאשר אמצעי עונשי, ותכליתם למנוע פגיעה משמעותית בתיפקוד של שירות המדינה ובתדמית השרות: אמצעי המשמעת שהוטלו על המשיבה לא כללו אמצעי של פיטורים. בעיניין זה עמדתו של בית-הדין אינה עולה בקנה אחד עם עמדתו של בית-משפט זה באשר לעבירות בהן קיים חשש לתדמית השרות הצבורי ולאמון הציבור" (ההדגשה שלי - י.ג.) נוכח האמור, התערב בית-המשפט העליון בגזר-הדין של הנאשמת בעיניין אלקריף, והשית עליה עונש פיטורים.
...
ואולם, לאחר שהצבתי לנגד עיניי את כל השיקולים לקולא ולחומרה, כפי שאלה נפרשו בפניי בעניינו של המערער, ולאחר שנתתי דעתי לפסיקתו של בית-המשפט העליון, הגעתי לכלל מסקנה, שבכל הנוגע לאורך תקופת פסילתו של המערער משירות המדינה, היה מקום ליתן משקל גבוה יותר לעובדה שהמערער עובד למעשה בכל שנותיו הבוגרות בשירות התעסוקה (כ-30 שנה מתוך 53 שנות חייו), עברו ללא כל רבב, ומזה כ-13 שנה הוא מנהל לשכת התעסוקה עכו, כשאין כל מחלוקת על-כך שהוא מנהל מוערך שזכה לשבחים רבים, נוכח ההישגים הנאים אליהם הביא את לשכת התעסוקה המתמודדת עם אחוזי אבטלה גבוהים והיצע עבודות מצומצם, זאת בנוסף למצבו הכלכלי והמשפחתי שאינו פשוט כלל ועיקר.
כשכל אלה ניצבים לנגד עיניי סבורני, שנכון יהיה, במקרה ספציפי זה, להורות על קיצור תקופת הפסילה למילוי כל תפקיד בשירות המדינה (לרבות בשירות התעסוקה), ולהעמידה על שנה אחת.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דוחה את הערעור בכל הנוגע לפיטוריו של המערער, אך מקבל חלקית את הערעור באשר לאורך תקופת הפסילה משירות המדינה ומורה, כי תקופת הפסילה משירות המדינה (לרבות שירות התעסוקה) תקוצר ותועמד על שנה אחת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 57548-03-19 הראשון לישראל בע"מ ואח' נ' בסון ואח' בפני כב' השופט סגן הנשיא אורן סילברמן התובע/נתבע שכנגד הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ הנתבעת/תובעת שכנגד רות בסון פסק דין
כתב האישום ייחס לנתבעת עבירה של עושק לפי סעיף 431 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977, עבירה של מירמה והפרת אמונים בתאגיד לפי סעיף 425 לחוק, עבירה של איסור הלבנת הון לפי סעיף 3(ב)(1) לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס - 2000 ועבירה של דו"ח וידיעות לא נכונים לפי סעיף 217 לפקודת מס הכנסה.
ביום 30.5.2019 ניתן גזר דין בעיניינה של הנתבעת ובית המשפט קבע שהנתבעת תרצה שישה חודשי מאסר בעבודות שירות, תשעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים בתנאי שלא תעבור אחת מהעברות בהן הורשעה או עבירה לפי סעיף 415 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977.
לטענתה, האירועים נושא התביעה היתרחשו בתקופה שבה היו בין הצדדים יחסי עובד- מעביד ולכל הפחות חלק מהעילות מבוססות על היותה של הנתבעת עובדת בבנק.
אולם, בכל הקשור לטענת הנזק בגין הפרעון, ובכלל האמור הטענה כי יש להשיב את הכספים על פי שיעור המניות הנוכחי, דינה של התביעה להדחות.
...
שעה שאין מחלוקת כי הבנק קיזז סכומים לאחר פדיון ניירות הערך של התובעת שכנגד, שעה שהבנק כשל מלהוכיח זכות לקיזוז ומשעה שהתובעת שכנגד כשלה מלהוכיח את הנזק הנטען על ידה, דין התביעה שכנגד להתקבל בחלקה.
אני מחייב את הבנק להשיב לתובעת שכנגד סך של 224,505 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 10.06.19 ועד למועד התשלום בפועל.
אני מחייב את הבנק לשלם לנתבעת/תובעת שכנגד בגין החזר הוצאות שכ"ט עו"ד סך כולל של 35,000 (כולל מע"מ) בגין שני ההליכים.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה ע"ע 43778-11-22 ניתנה ביום 25 יולי 2023 חיים קטרי המערער 1.מדינת ישראל, נציבות שירות המדינה 2.מועצה דתית חיפה המשיבות לפני: השופטת חני אופק גנדלר, השופט אילן סופר, השופטת מיכל נעים דיבנר נציגת ציבור (עובדים) גב' יעל רון, נציגת ציבור (מעסיקים) גב' דורית פרצ'יק ב"כ המערער עו"ד רחל קטרי ב"כ המדינה עו"ד עידית לבוביץ שקד ב"כ המשיבה 2 עו"ד מרדכי לוין החלטה
בהתאם לכך ייערך בפסק דיננו התיקון הבא: סעיף 7 יוחלף בסעיף הבא – "עוד יצוין כי "ב-09/2017 ניתן פסק דינו של בית משפט השלום, עליו ערערה המדינה. ב-23.11.2017 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי. פסק הדין ניתן בהסכמה ובמסגרתו התובע הורשע במירמה והפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק העונשין, התשל"ז 1977 ושימוש לרעה בכח המשרה לפי סעיף 280 לחוק העונשין, כאשר העונש כפי שקבע בית משפט השלום נותר על כנו" (מתוך סעיף 8 לפסק דינו של בית הדין האיזורי).
...
עם זאת, לאחר ששקלנו את הדברים, ומטעמי זהירות יתרה, החלטנו לתקן את פסק דיננו כך שתחת שמו של המבקש יבואו המילים "בא כוחו דאז" וכאשר הכוונה לב"כ שייצוגו בתובענה הנוגעת לחישוב הגמלה ייכתב "בא כוחו מטעם ההסתדרות הכללית". בהתאם לכך יערכו בפסק דיננו התיקונים הבאים: סעיף 26 שורה שביעית – יימחק שם המבקש סעיף 27 – שורה חמישית – במקום שם המבקש יבוא "בא כוחו דאז" סעיף 28 שורה ראשונה – במקום שם המבקש יבוא "בא כוחו דאז של המערער". סעיף 29 שורה שניה - במקום שם המבקש יבוא "בא כוחו מטעם ההסתדרות הכללית". סעיף 29 שורה רביעית - במקום שם המבקש יבוא "בא כוחו דאז". סעיף 29 שורה חמישית - במקום שם המבקש יבוא "בא כוחו דאז". סעיף 31 בפיסקה שאחרי הציטוט, בחלק המתחיל במילה "רביעית" – אחרי המילים "בא כוחו דאז" יתווספו המילים "או בא כוחו מטעם ההסתדרות הכללית". הבקשה השנייה (11.7.23) בקשה זו הוגשה על ידי המערער ולטענתו נפלה טעות בפסיקת ההוצאות שכן הוא חויב בהוצאות לטובת המדינה אך לא ניתן משקל להתנהלותה המעוולת של המדינה כלפיו בהליך זה. המערער מתאר בהרחבה את השתלשלות העניינים הדיונית בדגש על עיתוי הגשת סיכומי המדינה באופן שלא הותיר לו למצער שבוע להגשת סיכומיו.
משכך החלטנו לתקן את סעיף 7 לפסק הדין כך שתוכנו יהא זהה לסעיף 8 לפסק דינו של בית הדין האזורי תוך הפניה אליו.
ליתר חלקי הבקשה לא מצאנו להיעתר הן מאחר והתמונה הנוגעת להליך הפלילי לא פרושה בפנינו במלואה ואינה דרושה להכרעה והן מאחר שאם זו לא פורסמה בעבר במסגרת פסק דינו של בית הדין האזורי או המשמעתי אין מקום לפרסומה הראשוני בפסק דיננו.
אשר לבקשה הנוספת הרי שסעיף 29 לפסק הדין ממילא תוקן במסגרת הבקשה הראשונה, ולכן לא נדרשנו להוסיף ולדון בו. סוף דבר – הבקשה הראשונה מתקבלת כאמור בסעיף 7 לעיל, ובהתחשב בכך שהתקבלה בעיקרה מטעמי זהירות יתרה כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו סע"ש 54-01-18 08 נובמבר 2023 לפני כבוד השופטת חופית גרשון-יזרעאלי נ"צ – גב' שוש ברוך (עובדים) נ"צ – מר צבי שטרן (מעסיקים) התובעת (נתבעת שכנגד) מבטחים מוסד לביטוח סוצאלי של העובדים בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אלישע שור, רן פלדמן, דורית המברג, ורוית קוטק הנתבע (תובע שכנגד) יצחק כהן ע"י ב"כ עוה"ד איריס אלקוני ואברהם קורן פסק דין
התביעה העיקרית עניינה נזקים נטענים שנגרמו לתובעת, מבטחים מוסד לביטוח סוצאלי של העובדים בע"מ בניהול מיוחד (להלן גם: "מבטחים") בגין מעשי מירמה והפרת אמונים בהם הורשע הנתבע, שהיה מנהל תחום ההשקעות במניות של מבטחים.
הרשעתו של הנתבע התבססה על הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן והיא קבילה בהליך זה בהתאם לסעיף 42א לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971 שזו לשונו: "42א.(א) הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי.
(א1) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על פסק דין חלוט במשפט פלילי של בית משפט צבאי, כהגדרתו בתקנות שעת חרום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ז-1967, כפי שהוארך תוקפן ותוקן נוסחן בחוק, מעת לעת.
בספרם של **** פרידמן ואלרן שפירא בר-אור, דיני עשיית עושר ולא במשפט (כרך א, מהד' 3, 2015) נסקרה האפשרות לשלילת רווח מאדם בהתאם לכלל ולפיו "חוטא לא יצא נשכר", בזו הלשון: "אפשר למצוא דוגמאות נוספות לשלילת רווח מחמת היתנהגות פסולה של הנתבע אף אם היתנהגות זו נופלת בחומרתה מגרימת מוות במתכוון. הדרך לכך היא באמצעות הכרה בזכותו של אדם אחר לרווח זה, כאשר היסוד לכך משמשת, לעתים, הפרת חובה שבוצעה כלפיו. יתכן שלקטגוריה זו יש לשייך את פסק הדין .G.A .v Reading שבו נשללו ריווחי הסמל שסייע בהברחה, תוך שימוש במדיו. השמוש במדים, היוה הפרת חובתו כלפי הכתר הבריטי, והפרה זו די היה בה כדי להכיר בכתר כמי שאליו ניתן להעביר רווחים אלה.
...
סיכום סיכומו של דבר, התביעה העיקרית מתקבלת ברובה, כך שהנתבע יפצה את מבטחים בסך 7,890,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.1.09 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
לפי הצורך, מבטחים רשאית להגיש לחתימת בית הדין תוך 30 יום פסיקתא מתאימה המופנית לקרנות ולקופות בהקשר זה. נדחות התביעות הנוגעות להשבת ההפקדות לתגמולים; להשבת שכר עבודה ששולם לנתבע; ותשלום בגין מס עבור שווי שימוש ברכב.
התביעה שכנגד נדחית במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו