התפנית בעדותו של ד"ר הרטמן
בסיכומי הנתבעים נאמר, כי ד"ר הרטמן ביצע תפנית של 180 מעלות, כאשר במהלך חקירתו הופנה לחוות דעתו משנת 2001 שבה כתב (את שמחק בשנת 2006), כי כאשר הפרויקט הגיע לידיו של המהנדס רמי רביב, הוחלט על שינוי טכני עקרי ויקר של תיכנון ובצוע שובר גלים בפתח הימי של התעלה, המובילה ללגונה המזרחית.
כן נאמר בפרשה זו (עמ' 1318) כי:
"בעל מיקצוע חב חובה שלא להתרשל בהכנת חוות-דעת מקצועית, אם הוא עורכה למטרת עסקה מסוימת בעלת הקף מוגדר – כן חב הוא חובה זו כלפיי הניזוק, אם התכוון שזה האחרון יסמוך עליה, בין אם ידע, שעה שהכין ומסר את חוות-דעתו המקצועית, את זהותו של העתיד לסמוך עליה, בין שידע כי המדובר הוא באדם שזהותו עתידה להיקבע. לשם הטלת אחריות על בעל מיקצוע, בשל נזק שניגרם לזולת כתוצאה מהסתמכות על חוות-דעתו המקצועית, מן ההכרח הוא לא רק שבעל המיקצוע התכוון כי הניזוק יסמוך על אותה חוות דעת, אלא גם שלא היה לו, בהיתחשב במסיבות, יסוד הגיוני להניח, כי חוות דעתו תיבדק בדיקה נוספת, בלתי תלויה, בטרם יפעלו על-פיה".
יפים לעניינו גם דבריו של השופט אגרנט (עמ' 1330) המצטט את המלומד האמריקני Jeremiah Smith:
"טול מקרה של מומחה המחווה דעתו בפני הדיוט על ענינים הדורשים כושר או ידיעה מיוחדים, או טול מקרה בו מה שנקרה 'חוות דעת' הינו למעשה קביעה שקיימות עובדות המצדיקות מסקנה מסוימת. במקרה כאלה קשה לראות מדוע תובע (המתנהג הגיונית בסמכו על ההודעה) לא יזכה בתביעתו נגד אחד, אשר ברשלנות מוציא 'חוות דעת' מוטעית, תוך כוונה כי התובע יסמוך עליה ובידיעה כי הפסד ניכר עלול להגרם אם יתברר כי חוות הדעת איננה נכונה".
פסק הדין בענין וינשטיין נ' קדימה מצוטט מאז שנות החמישים בכל פסקי הדין העוסקים בסוגית אחריותו של מומחה המחווה דיעה, והמבחנים שנקבעו בו שולטים בכיפה עד היום.
הפרת ההתניה בדבר איסור הזרמה – שפכים ותעלת הקינט
המומחה מטעם הנתבעת, ד"ר אזוב, ניתח, על בסיס נתונים שנמדדו ונאספו, את נתוני המים בתעלת הקינט, במוצא התעלה אל הים ובכניסה ללגונה (תחתית עמ' 9 – ראש עמ' 10 וכן בפרק ו' 1 לחוות הדעת), וקבע קיומו של קשר בין הזרמת השפכים בתעלת הקינט אל הים לבין כניסת נוטריינטים ללגונה ותרומתה המשמעותית לתהליכים של יוטרופיקציה של הלגונה.
עדה ההגנה הניה מרקוביץ, דירקטורית בחפח"א העידה, כי היו שתי סיבות להקפאת השיווק: "אחת הרצון, הם טענו שהתקורות של החברה לפיתוח חוף אילת יקרות מידי, ורצו להגיע למשא ומתן כלכלי אחר עם החברה לפיתוח חוף אילת. והסיבה השנייה שהיתה יותר חשובה, הם חשבו שכרגע אין צורך בשיווק קרקעות באילת" (פרוט' מיום 24.6.14 עמ' 491 שו' 15).
...
מהסך של 10 מיליון ₪ אני קובעת כי על הנתבעים לשלם לתובעת, ביחד ולחוד 15%, קרי 1.5 מיליון ₪ נכון ליום מתן פסק הדין.
אני דוחה את הדרישה להשבת מלוא הסכום שהושקע בהקמת הלגונה וקובעת, כי התובעת זכאית לפיצויים בסכום שיאפשר את הפעלת הלגונה כחוף רחצה וכאטרקציה תיירותית.
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובעת, ביחד ולחוד, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 70,000 ₪.