מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסק דין הצהרתי לפיו התובעים מילאו את חלקם בהסכם הפשרה

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה הנה למתן פסק דין הצהרתי לפיו הנתבעים ערבים, ביחד ולחוד, לכל החובות כלפי התובעים על פי הסכמים שקבלו תוקף של פסק דין בתביעות המקוריות שהגישו התובעים נגד הנתבעים וכי התובעים רשאים לממש את הערבות.
אם כן, גם אם התובעים יקבלו סעד הצהרתי כפי מבוקשם, ככל שחלק מחובות החברה או כולם ישולמו דרך תיק הפרוק- הדבר יגרור כימעט בהכרח הידיינות משפטית נוספת.
הסמכות באכיפת הסכם שקבל תוקף של פסק דין: נקבע במפורש בסעיף 5א להסכם הפשרה, כי הנתבעים אינם מעסיקיהם של התובעים אלא חברת דודומט: "מוסכם כי התביעה נגד הנתבעים 2-4 תדחה ללא צו להוצאות. מוסכם כי הנתבעים 2-4 לא היו מעסיקיו, לרבות במשותף עם הנתבעת 1, והוא מוותר על כל טענה נגדם בקשר עם יחסי עובד ומעסיק שלכאורה היתקיימו בינו לבין מי מהם, והכל מבלי לגרוע מהתחייבויותיהם של נתבעים 2-4 על פי ההסכמים. לא תהיה לנתבעים שם טענה כנגד מי מהתובעים לאור הסכמה זו". להסכמה זו כאמור, ניתן תוקף של פסק דין והיא מחייבת כשלעצמה.
ההלכה שנקבעה בדב"ע (ארצי) מט/3-33 מ.ב.ע. (פיתוח) בע"מ – רסקו-חברה להתיישבות חקלאית ועירונית בע"מ, [פורסם בנבו] פד"ע כ 313 (1989) היא כי "ערב או בעל מניות, המתחייב לדאוג לכך שהמעביד ימלא התחייבויותיו כלפי עובדיו, לא יהיה 'חליף', כל עוד המעביד קיים, משפטית; מה דינם של אלה, הערב או בעל המניות, שעה שהמעביד אינו קיים משפטית...אינה דורשת היתייחסות בהליך זה, והיא תמתין לשעתה". במקרים נוספים שהובאו בעיניין בלאו, חזר בית הדין הארצי בקצרה על מסקנה זו וגם נקבע בין היתר כי ערבים אף אם הם בעלי מניות, שחובותיהם נוצרו לאחר סיום יחסי העבודה אינם 'חליפים'.
...
עולה, אפוא כי מלבד הפסיקה בעניין צדוק, ההיסטוריה של הפסיקה בבית הדין הארצי ניתנת לסיכום כלשון בית הדין בעניין בלאו, כך: "'חליף' הוא מי שבא במקום. במקום ולא בנוסף. לגבי ערב ובעל מניות נקבע כי כל עוד קיים המעסיק מבחינה משפטית (לא חלו לגביו פשיטת רגל או פירוק, לפי העניין) הם אינם בגדר "חליף". הטעם לכך ברור; במקרה שכזה התחייבותו של הערב היא בנוסף להתחייבות המעסיק ולא במקומו".
כאמור, וזאת אין אנו קובעים במסגרת זו- ייתכן שהדבר נכון גם בהקשר של דיני הערבות עצמם ולא רק בשאלת סמכותו של בית הדין לעבודה.
יוצא אפוא כי מכל הסיבות שמנינו למעלה דומה שדין התביעה להיות מסולקת על הסף מחוסר סמכות: ראשית, לפי רוב מניין ובניין הפסיקה- אין להכיר בערב כחליף המעסיק שכן חליף בא להחליף את המעסיק ולא להוסיף עליו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת כי ביום 29.8.12 נחתם הסכם מכר בין אבנטל לבין הנתבעים (ראו נספח ה' לכתב התביעה) (להלן: "הסכם מכר אבנטל-נתבעים"); הסכם מכר זה הוביל לסיום התביעה בבית המשפט השלום (ראו הסכם הפשרה אשר צורף כנספח א' לכתב התביעה).
סעיף 10 נושא את הכותרת "הפרה ופצוי". בסעיף א' שבו נקבע כי פגור במילוי תנאי עקרי שיעלה על 10 ימים, ייחשב כהפרה יסודית; נקבע כי פיצוי גורר תשלום של פיצויים מוסכמים בסך 30,000 ₪.
ביחס לטענת התובעת לפיה הנתבע הביא רוכש פקטבי, נטען שהדבר נעשה רק לאחר שהנתבע הביא רוכשת פוטנציאלית שהודיעה לו שהתובעת מטרפדת את העסקה ושהיא לא מעוניינת לתת לנתבע למכור את חלקו (ראו סעיפים 39-41 לתצהירו).
על מנת לבחון האם התובעת אכן זכאית לסעד ההצהרתי המבוקש, עליי להוסיף ולקבוע מספר ממצאים (מעבר לאלו שכבר הזכרתי לעיל, ועליהם איחזור בקצרה במידת הצורך), וביניהם: מהם הסכומים ששילמה התובעת עבור המקרקעין; מהם הסכומים ששולמו על ידי הנתבעים או מי מהם; מה היתה כוונת הצדדים בעת ההיתקשרות וכיצד נהגו במשך השנים; מה דינו של ההסכם המשודרג.
היטיב לתאר זאת אהרון בעמ' 60 שו' 16-25, ובעמ' 62 שו' 5-17: " תראה, הסיבה שזה יצא, נוצרה מציאות, הם בהתחלה רצו להביא כסף מהצד שלהם לקנות, לא הסתדר, רצו משכנתא לא יודע, עשו בדיקות, הם לא הצליחו להשיג את מה שהם רצו. בסופו של דבר, אני הייתי צריך לתת את כל הכסף. אם אני נותן את כל הכסף, אני רוצה את כל הבטחון בידיים שלי. אני לא מוכן לתת להם בעלות, כן? לפני שיש לי את כל הכסף על החלק שלהם. זה היה ברור לי מההתחלה שאני לא עושה כזה דבר. לכן, היה צריך למצוא איזה דרך משפטית שהבעלות היא שלי עד הסוף, עד הרגע האחרון, וזה מה שעשינו. עשינו בהתחלה, כיוון שלא היה הסכם בנינו, קודם כל אני קונה את הכל כדי לגמור עם הפשרה, שלא יהיה פה לחץ מהצד של עורך הדין של אבנטל, שלא יהיה פה בלאגן, אחר כך בנינו מסתדרים, נמכור להם את החלק השני. אם היינו יכולים לסדר את הכל מראש לא יודע, אולי זה היה ניבנה אחרת, אני לא יודע. אבל בכל מקרה לא היה מציאות אחרת, אני הייתי צריך בטחון על כל השטח עד שאני לא מקבל את הפרוטה האחרונה" (הדגשות שלי).
אולם אין לעשות קיצורי דרך ולא ניתן לקבוע כי כנגד הסכומים ששילמה התובעת עבור הדירה הצפונית (308,000 ₪, ללא ריבית והצמדה, מחודש ספטמבר 2012, ובקיזוז הסך של 60,000 ₪ שהוחזר ע"י הנתבעים, ובתוספת הסך של 200,000 ₪ ששולם לנתבע ביום 18.8.14 סך הכל 448,000 ₪ קרן בלבד), היא הבעלים של דירה זו. אין כל הוראה שכזו בהסכמים והמנגנונים שנקבעו בטיוטת הסכם המכר עומדים בנגוד לטענה זו. לפיכך, ובהנתן כי על הדירה הצפונית רובצים חובות לעירייה, מורה אני על מינויו של ב"כ התובעת ככונס נכסים לדירה, כמבוקש בסעיף 29.10 לכתב התביעה, בסמכויות המפורטות בפסק דין זה. כונס הנכסים יפעל לפרסומה של הדירה לכל המרבה במחיר.
...
אולם אין לעשות קיצורי דרך ולא ניתן לקבוע כי כנגד הסכומים ששילמה התובעת עבור הדירה הצפונית (308,000 ₪, ללא ריבית והצמדה, מחודש ספטמבר 2012, ובקיזוז הסך של 60,000 ₪ שהוחזר ע"י הנתבעים, ובתוספת הסך של 200,000 ₪ ששולם לנתבע ביום 18.8.14 סך הכל 448,000 ₪ קרן בלבד), היא הבעלים של דירה זו. אין כל הוראה שכזו בהסכמים והמנגנונים שנקבעו בטיוטת הסכם המכר עומדים בניגוד לטענה זו. לפיכך, ובהינתן כי על הדירה הצפונית רובצים חובות לעירייה, מורה אני על מינויו של ב"כ התובעת ככונס נכסים לדירה, כמבוקש בסעיף 29.10 לכתב התביעה, בסמכויות המפורטות בפסק דין זה. כונס הנכסים יפעל לפרסומה של הדירה לכל המרבה במחיר.
סוף דבר, ניתן בזאת סעד הצהרתי לפיו התובעת היא בעלת הזכויות הבלעדיות בדירה הדרומית, על התובעת לפעול להשגת כל האישורים הנדרשים על פי דין לצורך הרישום; לגבי הדירה הצפונית – ניתן בזאת צו למינוי כונס נכסים, אשר יפעל כאמור בסעיף 50 לעיל.
מאחר והתביעה התקבלה ברובה, ולאור ממצאי בדבר החוב כלפי התובעת, חוב אשר לכל הדיעות הצדיק את הגשת תביעה זו, הנני מחייבת את הנתבעים בתשלום הוצאות משפט לתובעת בסכום גלובלי של 30,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע על פי הסכם ההשקעה היתה אמורה להרשם הערת אזהרה בדירה בכל אחד מהבניינים כבטוחה להסכם ההשקעה, והדירה נשוא התובענה היא הדירה האחרונה שנותרה בכל הפרויקטים.
עו"ד אוזן היתנגד גם להסכם הפשרה המוצע (ת/4).
לאחר השלמת הפרויקטים יודיע הנאמן את יתרת הנאמנות, ואז ישלים עו"ד רם אוזן את הליכי רישום הבית המשותף ללא העברת בעלות לרוכש כלשהוא אלא באישור החברה או הנאמן בתנאי שהרוכש מילא את כל התחייבויותיו ושילם את כל המגיע ממנו.
ש: מה התמורה שקבלת על פי ההסכם? הסכמי ההשקעה, מה התמורות? ת: הסכם ראשון שבוצע היות וחלק מהכסף שהושקע הוא היה שייך לבת זוגתי, אז נרשמה דירה לזכותה, דירה אחת, וכל שאר הדירות לא נרשמו עד כה. ש: כמה דירות היית צריך לקבל בתמורה להשקעה שלך? ת: אמרתי, בכל ביניין דירה.
במסגרת תביעת התובע כנגד החברה, תיק 53434-10-18, בנוכחות התובע ובא כוחו וב"כ הנתבעים והחברה, הוסכם תחילה ביום 12.11.18 על מיתווה להשלמת הפרויקטים, כאשר נאמר במפורש בידיעת התובע שהנתבעים אינם מוותרים על תביעה לפסק דין הצהרתי ביחס לדירה 17, וכל הסכם שיגובש לא יפגע בטענות אלה.
...
בעדותו של אליאן יש פתח למסקנה שהיתה בין משפחת זזון לחברה עיסקת הלוואה.
סיכום על פי כל האמור לעיל, אני מבטל את פסק דינו של בית המשפט בתיק 6466-11-18 מיום 19.11.18 והפסיקתא מיום 21.11.18.
הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות המשפט בסך 11,700 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מכוח פסק הדין שאישר את הסכם הפשרה ולאחר שהנתבע כאן לא מילא אחר החיוב הכספי שנקבע בו, נקט התובע בהליכי הוצאה לפועל נגדו במסגרת תיק מספר 506016-05-17 (להלן: "תיק ההוצאה לפועל") בו סכום החוב נכון ליום הגשת התביעה נשוא הליך זה עמד על סכום העולה על 11.5 מיליון שקל.
תביעה זו אשר במסגרתה עותר התובע למתן פסק דין הצהרתי לפיו הנתבע הוא הבעלים של הזכויות בנכס שברחוב החורש 58 בקרית טבעון (להלן: "הנכס בטבעון"), מטרתה לסלול את הדרך לנקיטה בהליכים למימוש הנכס לצורך פרעון החוב בתיק ההוצאה לפועל או חלק ממנו.
במסגרת הדיון בתביעה למתן פסק דין הצהרתי כפי עתירתו של התובע, לא כל שכן במסגרת הבקשה לסעד זמני, בית המשפט לא יבחן את הרקע להסכם הפשרה ולא יכריע בפרשנות שלו וגם לא יבחן את הקף החוב בלישכת ההוצאה ואופן ביצוע פסק הדין המאשר את הסכם הפשרה, וזאת משתי סיבות עיקריות.
...
שוכנעתי אפוא כי מתן הצו חיוני לשמירה על המצב הקיים ובא לשרת את הסעד בתביעה.
די בכך שהנתבע לא שילם כספים כלשהם ע"ח החוב למן נפתח תיק ההוצאה לפועל, כדי שתהיה לתובע זכות ראויה להגנה במסגרת הליך זה. לאור כל האמור, מצאתי להיעתר לבקשה.
אני מורה כי הצו שניתן במעמד צד אחד בדבר איסור דיספוזיציה יעמוד על כנו עד הכרעה בתביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בין הצדדים היתנהל הליך קודם אחר [ה.פ. 46322-09-12], אשר עניינו בין היתר בעתירת התובעים למתן צו הצהרתי לפיו חברת "עגל גיל" אינה רשאית לשמש כחברת הניהול של מיתחם "שירת הים". במסגרת אותו הליך ניתן ביום 4.4.13 פסק דין, הנותן תוקף להסכם פשרה בין הצדדים.
תמצית טענות התובעים: לטענת התובעים, הנתבעת – אשר בבעלותה עדיין דירות במיתחם "שירת הים", נמנעת מלמלא את חלקה על פי פסק הדין מיום 4.4.13, ואינה משלמת את חלקה לקרן הפחת, שמטרתה תיחזוקה של המבנים.
מכוח פסק הדין, ובהתאם לסעיף 5 להסכם הפשרה, הוקמה "קרן פחת". לקרן זו אמורים היו בעלי יחידות הדיור והנתבעת (בהיותה בעלים של כשליש מיחידות הדיור במיתחם) – להפקיד כספים לפי חלקם היחסי.
...
סוף דבר: התביעה מתקבלת.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 65,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (27.8.20) ועד התשלום המלא בפועל.
עוד אני מחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 12,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו