לגירסת התובעת, מטרתה המרכזית של הרכבת האיתוראן ברכב, היה איכון ואיתור הרכב במקרה של גניבה.
ביום 18.4.2019, הגישה החברה כתב תביעה כנגד העובד ובקשה מבית הדין:
· פסק דין הצהרתי, כי בנסיבות בהן פוטר הנתבע, לאחר שקבל ממנה במירמה ותוך הפרת אמונים בוטה סכומים גבוהים בגין שעות בהן שהה בביתו או באיזור מגוריו, לא חלה עליה חובה לשלם לו פצויי פיטורים בהתאם להוראת סעיף 17 לחוק פצויי פיטורים.
"על אחת כמה וכמה כאשר הדבר נעשה לאורך זמן כענין של שיטה, המלווה בדיווחים כוזבים. לתופעה זו נלוות חומרה מיוחדת". (ראו:עש"מ 5626/05 רחל אוחנה נ' מדינת ישראל – נציבות שירות המדינה, ניתן ביום 14.3.06), אמנם פסק דין 'רחל אוחנה' היתייחס לעובדת מדינה, אולם מצופה מכל עובד הן במיגזר הצבורי והן במיגזר הפרטי, שינהג בתום לב עם מעסיקו כשתנאי בסיסי להתנהלות נאותה של עובד, היא לעמוד בפועל לרשותו של המעסיק במסגרת שעות העבודה המדווחות על ידו.
החזר עלות מכשיר סלולארי
התובעת טוענת, כי יש לחייב את העובד בעלות מכשיר טלפון סלולארי בסך של 1,398 ₪.
...
אנו קובעים, כי התובעת/נתבעת שכנגד, הייתה רשאית לנכות משכר העבודה של העובד הנתבע/תובע שכנגד, סך של 12,239 ₪ - שיעור השכר שהגיע לו לחודשים אלה.
סיכום:
לאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי במועד ובעקבות סיום העסקה של העובד הנתבע, היה העובד זכאי לקבל ממעסיקתו:
א. פדיון חופשה בסך 1293 ₪
ב. דמי הבראה בסך, 926 ₪
ג. שכר עבודה לחודשים 12/18 ו-1/19 בסך של 12,239 ₪
ד. פיצויי פיטורים מופחתים סך של 11,173 ₪ .
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל, אנו קובעים כי על התובעת/נתבעת שכנגד, לשלם לנתבע/תובע שכנגד סך של 7,919 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל
בנוסף, על התובעת/נתבעת שכנגד לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.