מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסק דין הצהרתי בדבר בעלות על רכב שנגנב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לגירסת התובעת, מטרתה המרכזית של הרכבת האיתוראן ברכב, היה איכון ואיתור הרכב במקרה של גניבה.
ביום 18.4.2019, הגישה החברה כתב תביעה כנגד העובד ובקשה מבית הדין: · פסק דין הצהרתי, כי בנסיבות בהן פוטר הנתבע, לאחר שקבל ממנה במירמה ותוך הפרת אמונים בוטה סכומים גבוהים בגין שעות בהן שהה בביתו או באיזור מגוריו, לא חלה עליה חובה לשלם לו פצויי פיטורים בהתאם להוראת סעיף 17 לחוק פצויי פיטורים.
"על אחת כמה וכמה כאשר הדבר נעשה לאורך זמן כענין של שיטה, המלווה בדיווחים כוזבים. לתופעה זו נלוות חומרה מיוחדת". (ראו:עש"מ 5626/05 רחל אוחנה נ' מדינת ישראל – נציבות שירות המדינה, ניתן ביום 14.3.06), אמנם פסק דין 'רחל אוחנה' היתייחס לעובדת מדינה, אולם מצופה מכל עובד הן במיגזר הצבורי והן במיגזר הפרטי, שינהג בתום לב עם מעסיקו כשתנאי בסיסי להתנהלות נאותה של עובד, היא לעמוד בפועל לרשותו של המעסיק במסגרת שעות העבודה המדווחות על ידו.
החזר עלות מכשיר סלולארי התובעת טוענת, כי יש לחייב את העובד בעלות מכשיר טלפון סלולארי בסך של 1,398 ₪.
...
אנו קובעים, כי התובעת/נתבעת שכנגד, הייתה רשאית לנכות משכר העבודה של העובד הנתבע/תובע שכנגד, סך של 12,239 ₪ - שיעור השכר שהגיע לו לחודשים אלה.
סיכום: לאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי במועד ובעקבות סיום העסקה של העובד הנתבע, היה העובד זכאי לקבל ממעסיקתו: א. פדיון חופשה בסך 1293 ₪ ב. דמי הבראה בסך, 926 ₪ ג. שכר עבודה לחודשים 12/18 ו-1/19 בסך של 12,239 ₪ ד. פיצויי פיטורים מופחתים סך של 11,173 ₪ .
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל, אנו קובעים כי על התובעת/נתבעת שכנגד, לשלם לנתבע/תובע שכנגד סך של 7,919 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל בנוסף, על התובעת/נתבעת שכנגד לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לאחר דיון ולאחר שב"כ הנתבע "טען את מלוא טענותיו, המשפטיות והעובדתיות", ניתן על ידי בית המשפט פסק דין אשר קיבל את התביעה והעסקה בין בן הזוג לבין הנתבע נעשתה ללא ייפוי כוח כדין מצד התובעת ולנתבע אין כל זכות ברכב.
על כן, איני קובעת דבר בנוגע לאמתות הטענות בדבר גניבת הרכב על מסמכיו לרבות תעודת זהות ודרכון וזיוף ייפוי כוח - כטענת בן הזוג והתובעת, או בדבר טענת בן הזוג כי מעולם לא פגש בנתבע אל מול טענת הנתבע כי בן הזוג כן נפגש עמו ואף יש לו עד שהוא חבר משותף שיעד כן (לנתבע היה די זמן והותר, כל שכן עת מדובר בתביעה קטנה, להביא עדים מטעמו בשים לב לכך שזו דיון רביעי במספר באותה פרשה אצל שלושה מותבים).
תיק המישטרה ניסגר בהיעדר אשמה פלילית עת כבר אז דיווחה התובעת בזמן אמת כי הרכב נגנב ועתרה באותה שנה לפסק דין הצהרתי.
אשר על כן, מכח כלל השתק העילה, מונע פסק דין שניתן בתובענה אחת היתדיינות נוספת בין בעלי הדין לא רק בפלוגתות שנדונו בפועל והוכרעו בפסק הדין, אלא "גם בטענות, נימוקים או תיאוריות שכלל לא הועלו לדיון במסגרת ההיתדיינות הראשונה, ובילבד שבאותה עילת תביעה מדובר בכל אחת מההתדיינויות (זלצמן, עמ' 46). על כן, גם טענתו בכתב ההגנה כי אין כל יריבות ואין עילה – אינה יכולה להידון לפניי מחדש משפסק הדין הכריע, הלכה למעשה, אחרת.
...
על כן, התביעה מתקבלת באופן שהנתבע ישלם לתובעת סך של 32,000 ₪ וכן 800 ₪ הוצאות משפט.
סך הכל ישלם הנתבע לתובעת 32800 ₪ תוך 30 יום מהיום.
הסכום ע"ס של 1500 ₪ יחולט לטובת התובעת, כך שהנתבע ישלם אך את היתרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בלו ליס בע"מ ע"י כ"ע עו"ד ערן הרשקוביץ איילון חב לביטוח בע"מ (ניתן פסק דין) פסק דין זו היא תביעה למתן סעד הצהרתי ולחילופין סעד כספי, שהגיש התובע כנגד הנתבעת מכוח תקנת השוק בנכסים נדים (מיטלטלין).
במסגרתה של זו, עתר התובע למתן פסק דין שיצהיר עליו בתור הבעלים הבלעדי של הרכב והזכאי להרשם כבעליו של זה במשרד הרשוי, כשזכויותיו נקיות מכל שיעבוד ו/או מישכון ו/או עיקול ו/או כל זכות אחרת סותרת.
בע"א 5664/93 זהבה כנען נ' United States of America נא(1) 114 (1997)‏‏, נקבע כי: "אחת הסיטואציות (אם כי לא היחידה) שאת פניה נועדה תקנת השוק לקדם, היא עימות בין קונה של נכס גנוב, לבין בעליו של הנכס. במצב דברים זה, אוחזים שניהם בנכס כשכל אחד מהם אומר "כולו שלי" והמשפט נידרש להציע פיתרון הוגן וצודק שיעלה בקנה אחד עם עקרונותיה של השיטה ויביא בחשבון את האינטרסים הראויים להגנה של כל אחד מהצדדים וכן את האנטרס הצבורי.
בעיניין זה טענו התובע ואביו כי הנתבעת התחייבה להעביר את הבעלות ברכב על שם התובע במהלך חודש ימים ממועד חתימתו של זכרון הדברים.
...
תנאי שאינו אחד מתנאיה של תקנת השוק בנכסים נדים העומדת במרכזו של תיק זה. במקרה דנן, שוכנעתי כי עלה בידי התובע להוכיח אף את התקיימותו של יסוד תום הלב הנדרש לשם תחולת תקנת השוק בעניינו.
סוף דבר משעלה בידי התובע להרים את הנטל להוכחת התקיימות כל תנאי תקנת השוק בעניינו, זכאי התובע להירשם כבעלים של הרכב, תוך הסרת השיעבוד הרובץ על זכויותיה של הנתבעת 2 ברכב.
בנוסף לסכום האמור תשלם הנתבעת לתובע, ביחד ולחוד עם מהיטאבל, את הוצאות המשפט בסך 3,000 ₪ וסך נוסף של 15,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד. הסכומים הנ"ל ישולמו על ידי הנתבעות הנ"ל לתובע תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לנתבעו הנ"ל, אחרת - ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד תשלומם המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שנשמעו הטענות, במסגרת ההליך, בית המשפט יידרש לשאלות המרכזיות – האם יש מקום ליתן פסק דין הצהרתי, ולהצהיר כי התובע הנו הבעלים של הרכב; לחילופין, האם יש להורות למי מהנתבעים לפצות את התובע בגין מחיר הרכב, ובגין פיצוי עבור עוגמת נפש.
לפיכך, התובע אפשר לגנב לבצע העברת בעלות על רכב חוקי.
אם כך למה נתת את הרכב ולקחת את השיק אם אין מכירה אני משיב שכפי שעניתי קודם ברגע שהפקדתי את השיק ונאמר לי שהוא חוקי , כשר ואינו גנוב, הבנתי שאני במצב לא נוח שבו הנתבע 1 עשה את הפעולה המחייבת לצורך המשך הרכישה אבל אני לא יכול למכור לו את הרכב, לכן בהחלטה גרועה איפשרתי לו לנסוע ברכב שלי על שמי שיש בו מערכות איתוראן בהנתן שיש לי ביד צלום ת.ז. ורישיון נהיגה של נתבע 1 וזכרון דברים חתום שמסביר את היחסים".
...
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, לא ראיתי לנכון להורות על מתן צווים כמבוקש על ידי התובע.
אלא, ראיתי לנכון להיעתר לסעד החלופי; עם זאת, לא ראיתי לנכון לפסוק לטובת התובע עוגמת נפש, בהתחשב בהתנהלותו.
אשר על כן, דין התביעה כנגד נתבעים 2-6, להידחות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פתח דבר עניינה של המרצת הפתיחה שבפני הנה בבקשה למתן פסק דין הצהרתי הקובע כי המבקש הוא הבעלים של פוליסת ביטוח שנרכשה על ידו עבור רכב שהיה בבעלותו ונגנב.
הלכה פסוקה כי הרישום ברשות הרשוי הנו דקלראטיבי, כך שאין מניעה להוכיח כי חרף הרישום, הבעלות האמִתית על רכב היא של אחר (רע"א 5379/95 "סהר" חברה לביטוח בע"מ נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ (17.6.97); ע"א 6299/15 עו"ד איתן ארז, בתפקידו ככונס נכסים ספציפיים של החייב עדי קדושים נ' עטרת תעשיות (1996) בע"מ (בפרוק) (22.05.16); רע"א 7640/22 סמיר אליאס נ' אינאס סלייח (15.11.22)).
...
המסקנה המתבקשת מן האמור היא כי הרכב נועד לשמש את אחותו של המבקש ואולי אף את המשיב 3, אשר נרשם כמבוטח על פי הפוליסה.
לאור האמור ולאחר שבחנתי את העדויות והראיות, הגעתי לכלל מסקנה כי המבקש לא הוכיח את זכאותו לקבלת תגמולי הביטוח, ולא הוכיח כי הוא היה המבוטח על פי הפוליסה.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו