לפיכך, אין לנו אלא להפנות למצוין באותה החלטה מיום 21.4.22 בקשר לכך:
" 21. בבקשה טען ארגון העובדים כי חוק הבוררות מקנה לבית הדין לעבודה סמכות לבטל או לאשר פסקי בוררות במועדים שנקבעו במפורש בחוק (תוך 45 ימים מיום מתן פסק הבוררות), אך - לבית הדין לא הוקנתה סמכות בחוק הבוררות לתקן, לבטל או לשנות פסק בוררות במועדים מאוחרים המופיעים במפורש בחוק, ובודאי שלא הוקנתה לו סמכות לתקן פסק בוררות שאושר על ידי בית הדין וקיבל תוקף של פסק דין.
בבר"ע (ארצי) 189-08 תנובה -אגודה שיתופית לשווק תוצרת חקלאית בע"מ - אג'ובל שמעון ו-61 אח', מיום 9.6.09, עמד בית הדין הארצי לעבודה על מהותו של סעיף 39 לחוק הבוררות בציינו את הדברים הבאים –
"18. הנחת היסוד העומדת בבסיס הוראת סעיף 39 לחוק היא, כי אי קיום פסק בוררות משמעה למעשה הפרת הסכם הבוררות. הפרת ההסכם ממילא מאפשרת הגשת תביעה לבצוע בעין או לפיצויים בשל ההפרה (ראו בספרה של סמדר אוטולוגי, בוררות דין ונוהל מהדורה רביעית תשס"ה-2006, בעמ' 949). בקשר לתביעה על יסוד הוראת סעיף 39 לחוק נקבע כי אישור הפסק כשלעצמו אינו שולל הגשת תביעה על פי עילת הפסק, שכן מדובר בשתי חלופות, וכי "הוראת סעיף 39 אינה מסויגת ואינה נותנת מקום לספקות... משום כך, העובדה שפסק הבורר אושר והעובדה כי הוא הוגש לבצוע במשרד ההוצאה לפועל אינן מעלות ואינן מורידות לעניין זה" (ע"א 433/74 להב נ. נבו, פד"י כט(1), 487, ע"א 427/69 מקור הנפקות וזכויות בע"מ נ. מרחב פד"י מו(4), 86).
כך למשל, כאשר פסק הבורר הוא הצהרתי בלבד, ואיננו פוסק בשאלת עצם החיוב בתשלום, או כאשר הוא מצהיר על קיום זכות מסוימת, בלי שיקבע הוראות בדבר ביצועה, או כאשר יש ספקות בקשר לאפשרויות ביצועו של הפסק בשל חוסר בהירותו או בשל העידר יכולת ביצועו באמצעות רשויות ההוצאה לפועל (אוטולנגי שם בעמ' 950, 951 וההפניות לפסיקה שם).
...
עיקר טענות הצדדים:
לטענת הבנק, א. דין התביעה להידחות על הסף מאחר שהתובעים עשו עם הבנק "עסקת חבילה" במסגרתה פרשו בתנאים מועדפים וחתמו על ויתור - כל אחד מהתובעים פרש במסגרת פרישה מרצון, איש לא כפה עליו לפרוש, כשהוא מנצל את האפשרות לכך שבהסכם הקיבוצי וזאת בתנאים מועדפים שהועמדו לו. במסגרת הפרישה במסלול הפנסיה המוקדמת קיבלו התובעים תשלום פנסיה ממועד הפרישה ועד להגיעם לגיל פרישת חובה בצירוף המשך תשלום חלק הבנק לקרן הפנסיה בה היו מבוטחים, פדיון חודשיים של הודעה מוקדמת, מענק חד פעמי להכשרה מקצועית, החזר הוצאות היוועצות פנסיונית והטבות בניהול החשבון בבנק.
בכך אנו סבורים שיהיה כדי לאזן בין האינטרסים של כל הנוגעים בדבר, מבלי לסרבל את ההליך שלא כדין ולעכב את ניהולו.
על כן, גם דין הבקשה החלופית של הבנק, להידחות.
סוף דבר:
לאור האמור, דין בקשת הבנק לסילוק התביעה על הסף כנגדו, להידחות.