לפניי תביעה "כספית-הפרת חוזה/נזיקית" שהגישה התובעת נגד בעלה לשעבר, הנתבע, לפצוי כספי בסך של 500,000 ₪ בגין נזקים שנגרמו לה, לטענתה, בשל סרובו ליתן לה גט והפרת התחייבותו החוזית לעשות כן.
תמצית העובדות
התובעת ילידת 22.8.1971 והנתבע יליד 29.8.1971 יהודים, נישאו זל"ז כדמו"י ביום 7.11.1994, ומנישואים אלה נולדו להם 5 ילדים.
לטענת הנתבע, אין המדובר בהסכם גירושין כנטען על ידי התובעת, אלא בפסק דין חלקי בעיניין התביעה הרכושית בלבד, בעוד תיק המזונות ותיק המשמורת הסתיימו בהסכמה ביום 18.2.2021.
מעבר לכך, אין להיתעלם מהעובדה, כי הנתבע סיכל את סידור הגט מלכתחילה בטענה שרצונו בשלום בית, מעולם לא טרח להגיש תביעה לשלום בית לבית הדין; כשנשאל על כך, השיב כי זו הוגשה באופן פרטי, אך לא טרח לבאר מהו אותו הליך "פרטי" זה, וכן לא טרח להוכיח קיומו; "...הוגשה לבקשה לשלום בית בדרך פרטית ויש תעוד בווטספ על כל זה וגרושתי הייתה בדיון איתה – הכוונה היינו יחד בפגישה עם היועצת גברת לימור שלמה. לא צלח העניין הזה, היא סירבה לבוא לטפול זוגי בוא נגיד את ככה, ככה היא אמרה" (עמ' 28, ש' 21-18); "ש. היא עומדת על החוזה שהיא חתמה, אתה מפר אותו ואם אתה מפר אותו למה לא הגשת לבית הדין תביעה לשלום בית או ביטול פסק הדין? ת. כמו שאמרתי קודם כי הגשתי את זה באופן פרטי, בעקבות זה שהיה שלום בית בינינו היא לא הגישה בקשה לבית הדין אז אני קיוויתי שיהיה בסדר וגם היא הבינה את זה. גם הבנתי שאי אפשר להתגרש כל עוד גרים תחת קורת גג אחת" (עמ' 30, ש' 7-3).
"במה שונה הנזק שניגרם לאשה לפני החיוב של בית הדין בהשוואה לנזק שניגרם לה לאחר מכן? הצער הרב, הבושה, הפגיעה בכבודה וכל יתר ראשי הנזק הכלולים בעוולת הרשלנות הנם פועל יוצא של הסרוב שבינו לבינה ולא הסרוב שבינו לבין בית הדין; כך שמועד חיוב הגט כלל אינו רלוואנטי בהתייחסות לעוולת הרשלנות. הצפיות שייגרם נזק עקב סרובו להענות לבקשתה של האשה הנו פועל יוצא של עצם הסרוב ולא של החלטה או פסק דין של ערכאה כלשהיא... על כן, גם במקרים שאין חיוב גט כלל, ניתן יהיה למצוא שהאשה זכאית לפצוי עבור הנזק שניגרם לה מרשלנות הבעל מעצם סרובו לתת לה את הגט המיוחל" [תמ"ש (י-ם) 6743/02 כ' נ' כ' (21.7.2008)].
...
דיון והכרעה
טענה מקדמית – סילוק על הסף
אקדים תחילה ואדרש לטענת הנתבע, לפיה דין התובענה להידחות על הסף מן הטעם, כי הסעד שהתבקש בתובענה זהה לסעד לו עתרה התובעת בבית הדין במסגרת תביעת הגירושין שהוגשה על ידה.
אומדן הנזק
לאחר שהגעתי לכלל מסקנה, כי התנהגות הנתבע וסירובו במשך כ-21 חודשים לתת גט לאשתו הינם בגדר עוולה המזכה את התובעת לפיצוי, יש לקבוע את גובה הפיצוי.
סוף דבר
אשר על כן, אני קובעת כדלקמן:
הנתבע ישלם לידי התובעת כפיצוי נזיקי סך של 63,000 ₪.
הנתבע ישלם לידי התובעת הוצאות משפט בסך של 18,000 ₪.