מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסק בוררין של הממונה האזורי על יחסי העבודה

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הערייה מצידה הודיעה למערערת כי היא רואה בה כמי שמסרבת לבצע את ההוראות מטעם הערייה ולפיכך לא תהא זכאית לשכר בגין תקופה זו. ביום 20.3.06 הודיעה הערייה להסתדרות, למרכז השילטון המקומי ולממונה על יחסי העבודה במחוז המרכז, כי הערייה אינה חברה ואינה מבקשת להצטרף כחברה במרכז השילטון המקומי, על כל המשתמע מכך.
יצוין כי לעניין אי התייצבותה של המערערת לעבודה (האישום הרביעי) קבע בית הדין כי לא רק שהעירייה לא הרימה את נטל ההוכחה המוטל עליה, אלא שמן הראיות שהובאו לפני בית הדין למשמעת עלתה תמונה עגומה של עובד המבקש לעבוד ושל מעביד המנסה בכל דרך למנוע מן העובד לעשות כן. יצויין, כי בפרוטקול הדיון שנערך בבית הדין האיזורי ביום 27.1.10 נקבע כי ככל שתתקבל הכרעת הדין בתיק 53/06 יוכל ב"כ המערערת להגישה לבית הדין בכל שלב טרם מתן פסק הדין.
בית הדין ניתח את היתנהלות המערערת לאחר מתן פסק הדין הראשון על ידי השופט טננבוים (ע"ב 4649/04) ופסק הבוררין שניתן במאי 2005 על ידי הבוררת ליליאן פרגמנט בעיניין זהות המפוטרים בערייה ואשר שמה של המערערת לא הופיע שם. בית הדין דחה את טענת המערערת כי בפסק הדין ובפסק הבוררין נקבע כי על הערייה להשיבה לתפקידה הקודם, כאשר לא מצא בפסק הדין של השופט טננבוים קביעה כזו, ואילו פסק הבוררין כלל אינו מזכיר את שמה של המערערת.
בעיניין זה נביא את הנפסק בפרשת רותם מפי השופטת ארד לפיו טענה בדבר חשיפת שחיתויות אינה בגדר "חליפת מגן" מפני בחינת תיפקוד העובד: "יש להבחין בין טענה בדבר חשיפת שחיתות וההגנות שבחוק מפני היתנכלות לעובד ופגיעה בו ובתנאי עבודתו בשל חשיפת שחיתויות, לבין החלטות ענייניות של המעביד במסגרת הפררוגטיבה הניהולית הנתונה לו. חוק הגנה על עובדים לא נועד למנוע בירור עינייני של טענות בדבר ליקויים בתפקודו של עובד, לרבות יחסי אנוש גרועים. בה במידה, טענה שמעלה עובד בדבר חשיפת שחיתויות במקום העבודה, אין די בה, כשלעצמה, כדי לשמש לו חליפת מגן מפני בירור טענות המעסיק על תיפקודו בעבודה, בחינתן וקבלת ההחלטה הנדרשת בנסיבות המקרה. כך, גם בפסק הדין בעיניין פלצמן בל עמד בית המשפט העליון על כך שיש להמנע '... ממתן "חסינות" מפיטורין למועסק שהתלונן על הממונה עליו, מקום שקיימים שיקולים אובייקטיביים מוצדקים להפסקת עבודתו, או מקום שתלונתו הוגשה בחוסר תום לב, או לא הייתה תלונת אמת".
המשיבה (המאשימה כאן - ע.מ.) תודיע לב"כ המבקשת מי יהיה הממונה של המבקשת וזאת בשים לב לנסיבותיו של תיק זה ובאופן ההולם את הניסיון התעסוקתי, הותק והמעמד של המבקשת.
...
על רקע האמור לעיל, הגענו למסקנה כי יש לקבוע למערערת פיצוי בגובה של 24 משכורות, על בסיס שכר הבסיס המשוערך של המערערת סמוך למועד הגשת התביעה, שעמד על סך 5,000 ש"ח, ובסה"כ 120,000 ש"ח. המערערת טוענת עוד כנגד קביעת בית הדין האזורי בכל הקשור לשיעור גמלת הפנסיה אותה היא מקבלת.
בסיומו של פרק זה, מצא בית הדין האזורי לאור בחינת טענות הצדדים, כי על העירייה לשלם למערערת דמי מחלה עבור החודשים ספטמבר אוקטובר 2006.
סוף דבר א. הערעור מתקבל בחלקו.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 16.7.2007 חתמו לוגסי ושופר על שטר בוררין, שבו הסמיכו את בית דין צדק לפסוק בכל הסכסוכים והתביעות שביניהם, "בעיניין תביעות כספיות בגין יחסי עבודה, נזיקין ולשה"ר [לשון הרע] ...". יובהר, כי הטענות בעיניין נזיקין ולשון הרע היו טענות שופר כנגד לוגסי.
תימוכין לעדותה נמצא בתקופת העסקתה קרוב לעשור שלם אצל שופר, במהלכה גדלו נפח משרתה ומשכורתה מספר פעמים, בהיעדר כל תלונה מצד הממונים עליה, ואין לקבל את טענת שופר כי לפתע בחרה לוגסי לשנות דרכיה ולזלזל במקום עבודתה ללא כל סיבה; לעומת גירסתה הקוהרנטית של לוגסי, בגירסת עדי שופר היו סתירות רבות.
חיוב בהפרשי הצמדה וריבית: לוגסי טענה בעיניין זה שלוש טענות: האחת – היה על בית הדין האיזורי לחייב את שופר בתשלום הפרישי הצמדה וריבית על רכיבי פצויי הפיטורים ושכר העבודה, וזאת בנוסף לפצויי ההלנה שפסק; השנייה – היה על בית הדין לקבוע שישולמו הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 17.6.2007 ולא מיום 1.7.2007; השלישית – היה על בית הדין לקבוע כי פצויי הפיטורים ושכר העבודה בצרוף פצויי הלנת שכר יישאו הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
...
בנסיבות המקרה הנדון, נוכח העובדה שלוגסי בחרה שלא לדרוש את השבתה לעבודה אלא כבר במכתב בא כוחה מיום 24.6.2007 דרשה תשלום פיצויי פיטורים, אנו סבורים כי יש לקבוע שההשעיה הייתה אקט שסיים את קשר העבודה בפיטורים [השוו: ע"ע (ארצי) 1271/02 צבי דדון – מטבחי זיו תעשיות (1990) בע"מ (26.2.2004)].
סוף דבר מתקבל ערעורן של עמותת שופר וחברת שופר בעניין חיובן בתשלום דמי הבראה והוצאות נסיעה, ומבוטל בזאת חיובן ברכיבים אלה (4,452 ₪ בגין דמי הבראה ו- 8,316 ₪ בגין נסיעות).
מתקבל ערעורה של לוגסי בעניין חלף הודעה מוקדמת וגמול שעות נוספות, ואנו מחייבים את חברת שופר ועמותת שופר, יחד ולחוד, לשלם ללוגסי חלף הודעה מוקדמת בסך של 8,571 ₪, ושכר בעד שעות נוספות בסך של 4,130 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.2007 עד למועד התשלום בפועל.
אשר לחיוב בהוצאות בערעור: משנדחה עיקר ערעורה של שופר, ונתקבל עיקר ערעורה של לוגסי, אנו סבורים כי יש מקום לחייב את שופר בהוצאות, תוך התחשבות ברכיבי ערעור שופר שהתקבלו.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו ס"ע 17809-01-12 23 יולי 2014 לפני: כב' השופט שמואל טננבוים, סגן נשיא גב' חנה נאמן גלאי – נציגת ציבור (עובדים) מר צבי זייד – נציג ציבור (מעסיקים) התובעת סילביה חרבי הנתבעים 1. מועצה מקומית אליכין 2. גידי חממי החלטה
טיעוני הנתבעים יש לסלק את התביעה על הסף בשל העדר עילה והיעדר יריבות – התובעת פרשה לגמלאות (ולא פוטרה) מעבודתה בנתבעת 1 במסגרת תוכנית הבראה, בהתאם לפסק בוררות שניתן לפני כארבע שנים על ידי הממונה על יחסי העבודה חיפה והצפון (שבמשרד התמ"ת, כהגדרתו אז), במסגרת הליך קבוצי שנוהל בין מרכז השילטון המקומי והסתדרות המעו"ף. כל זאת, כאשר התובעת נטלה חלק בהליך בוררות זה כנציגת ארגון העובדים ואף הייתה מיוצגת על ידי עורך דין מטעמה.
בישיבת הבוררות שהתקיימה ביום 14.7.08 קיבלו הצדדים את הצעתי, כי הליך הבוררות יחל בהליך של תיווך על פי חוק יישוב סיכסוכי עבודה תשי"ז – 1957 וכל הסכמה ו/או הסכם שיושגו במהלך התיווך יקבלו תוקף של פסק בוררין, מאידך באם הצדדים לא יגיעו לכלל הסכמה ו/או הסכם בנשוא הבוררות וכן על פי בקשת מי מהצדדים, יעבור ההליך להליך של בוררות על פי חוק הבוררות בפני כבוררת דנה יחידה.
...
סיכום א. אנו מקבלים בחלקה את בקשת הנתבעים לסילוק התביעה על הסף מחמת היעדר עילה והיעדר יריבות ומורים על מחיקת סעיף קטן ב' וסעיף קטן ג' לסעיף 127 שבכתב התביעה (פיצויי פיטורים ופיצויים בגין פיטורים שלא כדין).
על מנת למנוע בקשות נוספות, אנו מורים לתובעת ליתן פרטים נוספים וטובים יותר לעילה זו תוך ציון הפרטים התומכים בסכום הנתבע.
בקשת הנתבע 2 לסילוק התביעה בהעדר סמכות עניינית ובשל הכרה בחסינות, נדחית.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 6.5.13 היתקיים דיון בפני מותב בראשות כב' השופטת ד"ר גילצר כץ, בו הגיעו הצדדים להסכמה לעניין המשך ניהול ההליך בעיניין פיטורי הצמצום, וזאת בהתאם להסכם הקבוצי - הסכם עבודה משנת 1999 (להלן: "ההסכם הקבוצי") כדלקמן: "בהעדר הסכמה בועדה הפריטטית, יכריע בורר בחילוקי הדיעות בעיניין שמות המפוטרים, בתוך 15 יום בהתאם לסעיף 4 (ד) (8) ו- 4 (ד) (9) להסכם הקבוצי. זהות הבורר תוסכם על ידי הצדדים עד ליום 16.5.2013 ובהעדר הסכמה, תכריע בכך הממונה על יחסי עבודה עד לתום הדיון בועדה הפריטטית והכל כאמור בסעיף 4 (ד) (8) להסכם" (להלן: "פסק הדין").
ביום 2.6.13 הודיעה לצדדים הממונה האזורית על יחסי העבודה (להלן: "הממונה"), כי מינתה את עו"ד גדעון רובין כבורר בין הצדדים לעניין שמות המפוטרים בפיטורי הצמצום.
מקור סמכותה של הממונה למנות בורר הנו סעיף 4 (ד) (8) להסכם הקבוצי שזו לשונו: "לא הגיעה הוועדה הפריטטית לידי החלטה בחילוקי הדיעות תוך 14 ימים מיום שהועברו להחלטה, יועברו חילוקי הדיעות בדבר שמות המועמדים לפיטורים לפי דרישת כל צד להכרעת בורר מוסכם דן יחיד.
...
איננו מקבלים טענות אלה.
יחד עם זאת, לטעמנו, משכל אחד מהצדדים הציע בורר או רשימת בוררים והממונה החליטה למנות בורר אשר אינו נכלל בהצעות הצדדים, היה עליה ליידע מראש את הצדדים על כוונתה למנות בורר אשר לא הוצע על ידי אף אחד מהם ולאפשר להם להתייחס לכוונה זאת שמא קיימת עילה לפסילתו.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענתה, הוראות ההסכם הקבוצי קובעות כי "החלטת הועדה הפריטטית ... דינה לכל דבר כדין פסק בוררין". עוד טוענת הנתבעת, כי על פי סעיף 21 לחוק הבוררות מחייב פסק הבוררות את בעלי הדין וחליפיהם כמעשה בי-דין.
לא הגיעה הועדה הפריטטית לידי הסכמה - יועבר העניין לבורר יחיד שהוא הממונה האיזורי על יחסי העבודה במשרדי התמ"ת. 55.10.
...
עם זאת, משהתקיימה וועדה פריטטית על פי הוראות ההסכם החלות על הצדדים והתובע פוטר על פי החלטת הוועדה, היינו הפיטורים נעשו בדרך הקבועה בהסכם הקיבוצי, אין יסוד לטענת התובע לעניין הפסד דמי אבטלה ודין התביעה ברכיב זה להמחק על הסף.
אשר על כן, הבקשה נדחית ברובה, ומתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו