שניים מגזרי הדין אליהם הפנה ב"כ המערער עניינם הטרדה מינית ומציינת ב"כ המשיבה, שבאותם מקרים הוטלו אמצעי המשמעת במסגרת הסדר טיעון:
בתיק בד"מ 10/17 מדובר בתובענה משמעתית (לא לאחר הליך פלילי) שהוגשה כנגד עובד משרד החינוך שהורשע בעבירות משמעת, ובהן הטרדה מינית כלפי עובדות הכפופות לו והוטלו עליו, בין היתר, אמצעי משמעת של פסילה למשך 10 שנים ממשרד החינוך ו-4 שנים לשירות המדינה.
עוד הוסיפה כב' השופטת (בדימוס) א' פרוקצ'יה, בעיניין חורשיד, שם, בפסקה 8:
"המסר המשמעתי המתבקש, דרך כלל, לגבי איש חינוך שחטא כאמור הוא הרחקתו הן ממערכת החינוך והן משירות המדינה בכלל, עקב הפגיעה בליבה של חובת ההגינות ותום הלב הנדרשים מעובד מדינה, ובמיוחד מאיש חינוך. בהיעדר נסיבות חריגות אמצעי משמעת אלה של הרחקת העובד משירות המדינה אמורים להחדיר מסר נורמאטיבי ברור בקרב עובדי המדינה לחובות המוטלות עליהם בתחום האתיקה, נקיון הכפיים, ונקיון הדעת, ולצורך ששמשו דוגמא ומופת בעיני הציבור לקיום חובות אלה".
עיינו גם בדברי כב' השופט (בדימוס) י' זמיר בעש"ם 6198/99 נציבות שירות המדינה נ' מאג'ד הייב, פ"ד נה(1) 145, בעיניינו של מורה שהועמד לדין משמעתי לאחר שהורשע ונדון למאסר עקב תאונת דרכים בעבירות של הריגה והפקרה לאחר פגיעה.
לכן, השאלה העיקרית היא, מה ההשלכה שתהיה על שירות המדינה, אם עובד המדינה שהורשע בעבירת שוחד יורשה להמשיך את עבודתו בשירות המדינה".
...
לכן, בנסיבות אלה, הגעתי לכלל מסקנה, שניתן להסתפק בפסילתו של המערער לשירות המדינה לתקופה של 4 (ארבע) שנים.
התוצאה מכל האמור היא, שאני מקבל את ערעורו של המערער חלקית בלבד, במובן זה, שתקופת פסילתו משירות המדינה תעמוד על 4 (ארבע) שנים, חלף התקופה שקבע בית הדין מגזר-דינו.
לגבי כל שאר חלקי גזר-דינו של בית הדין – הערעור נדחה.