כך קבע בית המשפט העליון גם במקרה אחר (דנ"א 2121/12 פלוני נ. ד"ר אילנה דיין אורבך (18.9.2014) בפיסקה 32 לחוות דעת כב' הנשיא (כתוארו אז) אשר גרוניס) –
"לצורך הגנה זו, אין זה משנה האם הפירסום נחזה בתחילה לאמת ורק לנוכח מידע שנתגלה לאחר מכן נתברר כי לא כך הדבר, או שמא מלכתחילה היה ידוע כי מדובר בפירסום כוזב. בשני המקרים, בעת המשפט ידוע כי הפירסום אינו נכון ועל-כן אין מקום כי מפרסמו ייהנה מהגנת אמת הפירסום. הדגש במסגרת הגנת אמת הפירסום הוא לא על הדרך, אלא על התוצאה – פירסום המשקף את האמת כפי שהייתה במועד שבו נעשה הפירסום. זאת, על בסיס מכלול הראיות, אף אם חלקן נתגלו או נוצרו לאחר מועד הפירסום. אם אין זה המצב, הרי שאין מקום להחיל את ההגנה. הגנה זו איננה מתעניינת בהלכי הרוח או בתום לבו של המפרסם ... כפי שיובהר להלן, מודעותו, בכוח או בפועל, של המפרסם לראיות החדשות ואמונתו כי הפירסום נכון עשויות להיות בעלות משקל לעניין הגנת תום הלב. בנוסף, הדבר עשוי להלקח בחשבון בעת גזירת הדין או פסיקת פיצויים (ראו, סעיף 19(2) לחוק). לשיקולים אלה אין מקום בעת בחינת התקיימות הגנת אמת הפירסום."
על מנת להפיס את הדעת אומר גם כי בסעיף 6 לפסק הבורר מובאות טענות הנתבע בתצהירו אשר הוגש במסגרת הליך הבוררות, על פיהן כלל לא ידע באופן אישי מה סוכם עם התובע ועל כן אין הוא יכול לטעון אפילו לתום לב ביחס לטענה כי סוכם עם התובע סיכום שונה מזה לו טען הלה מאחר שכלל לא ידע מה סוכם עימו.
אין ספק כי בדברים אלה עולות לכאורה טענות אישיות כבדות משקל כנגד הנתבע, הגם שאין הצדדים חלוקים על העובדה שמי שחב כספים לתובע לא היה הנתבע אישית אלא הקבוצה, אולם למרות זאת אינני מקבל את הטענה כי מדובר בלשון הרע נגדו.
פסקי דין אשר ניתן להשוות אליהם מקרה זה במידת מה הנם למשל: ת"א (צפת) 24245-08-13 עו"ד אלי סגל נ. סורין שפר (3.4.2016) שם נטען כלפי התובע, שהנו עו"ד, ע"י הנתבע כי שיקר אותו ורימה אותו ונפסק פיצוי בסך 25,000 ₪, ת"א (שלום ת"א) 34558-09-10 עו"ד ידידיה לוונטהל נ' רפאל מרובקה (22.5.12) שבו נפסק פיצוי של 25,000 ₪ במקרה בו הוטח בעו"ד בבית כנסת בפני ציבור המתפללים כי הוא גנב וכי אסור להתפלל עמו במנין, ת"א (שלום חיפה) 10533-09-09 ימית י.פ. סוכנות לביטוח 1996 בע"מ ואח' נ. אבנר מכטינגר (19.1.2012) שם הטיח הנתבע בתובעים כי רימו אותו וגנבו לו שיקים וכי משרדם משרד של זבלים, מסריח וקללות נוספות נפסק פיצוי בסך 20,000 ₪ לשני נפגעים.
...
אשר לאפשרות של מתן צו לפרסום הכחשה, לאחר שחלף כבר פרק זמן של כשנתיים מאז פרסום הכתבה נושא תובענה זו ולאחר שפורסמה כבר הודעת תיקון והתנצלות, גם אם באופן חלקי, לפני מספר חודשים, סבור אני כי פרסום נוסף בנושא רק יעורר מחדש ענין שכבר נשכח ואין בו כל תועלת.
סיכום
לאור כל האמור לעיל ולאחר שנקבע כי הנתבע פרסם לשון הרע כנגד התובע ולא עומדות לו ההגנות להן טען, אך מבין שני מרכיביו הפוגעניים של הפרסום אני מתייחס אל אחד כגידוף בעלמא, אשר גם אם מכוער הוא אינו ראוי בהכרח לסעד של פיצוי על פי החוק, נותר להכריע בשאלת גובה הפיצוי בגין האשמות הנתבע את התובע בנוכלות, סחיטה, גניבה ושקר.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים אשר נקבעו בפסיקה לענין גובה הפיצוי ביחס למקרה זה אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע פיצוי כולל בסך של 30,000 ₪.