מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסיקת פיצויי פיטורים לאחר חתימה על מכתב התפטרות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התפטרות התובעת נעשתה במהלך מתוכנן ויזום אשר מטרתו קבלת פצויי פיטורים מהנתבעת שלא כדין; על אף שבמכתב ההתפטרות נטען כי ההתפטרות הנה לצורך טפול בילד, התברר, בדיעבד, כי כבר יום קודם לכתיבת מכתב ההתפטרות, התובעת חתמה על הסכם עבודה עם חברת אלבר אשר מתחרה בנתבעת.
בתי הדין לעבודה נתנו לסעיף 7(א) לחוק פצויי פיטורים פרשנות רחבה, כך שעובדת שהתפטרה לצורך טפול בילד, אינה מפסידה את זכאותה לפצויי פיטורים, גם אם זמן קצר לאחר ההתפטרות היא החלה לעבוד במקום עבודה אחר, בתנאי שהעבודה במקום החדש מאפשרת לה, באופן משמעותי, שהות ארוכה יותר עם התינוק נוכח הפחתה משמעותית בשעות העבודה לעומת מקום העבודה הקודם, או שינוי במקום העבודה החדש המאפשר נגישות לתינוק (ראו דב"ע נה/ 3-51 דינה חבה נ' סופר דרינק פד"ע כח' 471 (להלן: "הילכת דינה חבה"); עד"מ 300098/98 ג'קי גרוס נ' טל נסיעות ותיירות פד"ע לה' 1).
המחלוקת הנה, האם התובעת הפסיקה את עבודתה בנתבעת על מנת לעבור למקום עבודה אחר המאפשר לה להוציא את הילד מהמעון בשעה 17:00 ושהות משמעותית יותר עם הילד; או שמא ההתפטרות נובעת מחמת נסיבות אחרות אשר אינן מזכות את התובעת בפיצויי פיטורים.
...
תביעות התובעת לתשלום פיצויי פיטורים בגין התפטרות לצורך טיפול בילד ולתשלום דמי הבראה- נדחות.
תביעת הנתבעת לתשלום פיצוי בגין נזקים שגרמה התובעת- נדחית.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובעת בסכום של 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 7,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר הפגישה עם הסמנכ"ל חזר העובד לסניף וחתם על מכתב, הממוען לסמנכ"ל, לפיו "ברצוני להודיע לך על סיום עבודתי בחברה כאשר מועד סיום העבודה יהיה על פי שיקול דעתכם. ואני מוותר על בזאת [כך במקור – ר.פ] על פצויי פיטורים והודעה מוקדמת ומודה לכם על תקופת עבודתי בחברה". העובד העיד כי נוסח המכתב הוכתב לו על ידי מנהל הסניף, אשר קיבלו מהסמנכ"ל. נעיר, להשלמת היריעה העובדתית, כי בין התשאול על ידי החוקר הפרטי, יום לפני ערב ראש השנה, לבין הפגישה עם הסמנכ"ל, בחלוף ארבעה שבועות, חלו חגי תשרי.
ביום 14.10.2013, לאחר שבעצת בתו וחתנו פנה העובד לייעוץ משפטי, שלח העובד מכתב הממוען למנכ"ל החברה ולסמנכ"ל, אשר לטענת העובד נוסח על ידי חתנו, בו נכתב כי "תמיד ובכל נושא פעלתי בסמכות וברשות ואף פעם לא על דעת עצמי!!!" וכי חתם על מכתב ההתפטרות בעקבות איומים "כשהייתי במצב מפוחד". כפועל יוצא מכך הודיע העובד, כי "אני מודיע בזאת שאני לא מתפטר ולא מוותר על עבודתי או זכויות כלשהן המגיעות לי על פי חוק". נקדים ונציין, כי טענת העובד לפיה פעל "בסמכות וברשות" הועלתה בפני החברה לראשונה במכתב החזרה מההתפטרות.
בנסיבות אלה, ומשנפסק כי העובד נטל רכבים בהרשאה של גורם הנחזה להיות גורם מוסמך – מנהל הסניף – אף איננו מוצאים להתערב בקביעה כי אין מקום לשלילת פצויי הפיטורים ותמורת ההודעה המוקדמת המגיעים לעובד, לנוכח קביעת בית הדין האיזורי לפיה העובד לא עבר כלל עבירת משמעת ונוכח העובדה, שלא ניתן לה הסבר מספק, כי יחסי העבודה עם מנהל הסניף, שעל פני הדברים אחריותו לנטילת הרכבים לא היתה פחותה מאחריות העובד, הסתיימו, כפי שהצהיר והעיד הסמנכ"ל, ברוח טובה ותוך תשלום פצויי פיטורים מלאים.
...
אשר על כן, נדחית התביעה לפיצוי בגין פגיעה בשמו הטוב של התובע ובגין עוגמת נפש".
משנדחתה טענת החברה על התפטרות העובד ובהיעדר נימוקים נוספים, דין ערעור החברה להידחות.
מכל האמור לעיל עולה, אפוא, כי לא עלה בידי העובד להציג ראיות כלשהן על הוצאת לשון הרע ופגיעה בשמו הטוב, תוך שאין חולק כי נמצאה לתובע עבודה חלופית מיד לאחר פיטוריו, כך שבדין נדחתה התביעה בעילה זו. סוף דבר – ערעור העובד נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

14.5.13 שילמה הנתבעת לתובע סך 1,088 דינר, כנגד מיסמך שעליו חתם התובע, שבו נאמר "סכום הפשרה הוא סופי לסילוק סופי של כל הזכויות כתוצאה מיחסי עבודה לרבות, ומבלי לגרוע מהכלליות, כל משכורת או תוספות או חופשות או חסכנות או הוצאות או פצויי פיטורין או כל זכויות עבודה אחרות אשר קובע הדין עד לחתימת כתב סילוק זה". הנתבעת אינה חולקת על כך שהחל משנת 2016, ביצע התובע עבודת שמירה בנתבעת.
התובע עתר לפסוק לו פצויי פיטורים בסך 84,800 ₪ בצרוף פצויי הלנת פצויי פיטורים, הפרישי שכר מינימום בסך 277,200 ₪, גמול עבודתו בשעות נוספות 40,971 ₪, פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה בסך 26,712 ₪, פדיון חופשה בסך 15,900 ₪, דמי נסיעות בסך 18,900 ₪, דמי הבראה בסך 26,460 ₪ ודמי הודעה מוקדמת בסך 5,300 ₪.
בתצהירו טען שלאחר ששונו שעות עבודתו בחברת החשמל לשעות הלילה, הוא ביקש לשנות את שעת תחילת עבודתו בנתבעת מ-8:00 ל-10:00, ובעקבות זאת הוא נידרש לחתום על מכתב התפטרות תוך הבטחה שיוחזר לעבודה בחוזה חדש לאחר שלושה חודשים.
...
טענת הנתבעת כי התובע חדל להגיע בשל בושה שהוא חש, אינה משכנעת, שכן על פי גרסת הנתבעת, התובע היה מתבקש באופן אקראי לבצע משמרות במקום השומר הראשי של הנתבעת, ועל כן אין לקבל את גרסת הנתבעת שהתובע "חדל להגיע לעבודה". אלא שבהיעדר הוכחה של "שכר קובע" ושל היקף המשרה, דין תביעת התובע לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת – להידחות בהיעדר הוכחה.
סוף דבר התביעה נדחית.
בשים לב לגובה התביעה ולממצאי בית הדין, התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו עזב את הנתבעת לאחר שנידרש לחתום על מכתב התפטרות/מכתב אזהרה ולאחר שנאמר לו כי יש עבורו טיסה ל- 27.3.18.
החתמת התובעים על שטרי החוב בידיעתה ובאחריותה של הנתבעת, תוך הפעלת לחץ כלכלי עליהם, מהוה הפרה של הוראות חוק איסור קבלת בטחונות מעובד, תשע"ב-2012 ושל חובת קיום חוזה העבודה בתום לב. מבוקש לפסוק פיצוי בגין החתמה על שטרי החוב בסך של 50,000 ₪ לתובעים 2 ו- 3 ו- 80,000 ₪ לתובעים 1 ו- 5 שנפגעו מניסיון המימוש של שטר החוב.
התובעים זכאים לפצוי בגין קיום החוזה שלא בתום לב בסך של 200,000 ₪ (הכולל את הפצוי בגין החתמה על שטרי חוב) בגין העסקה פוגענית, בשעות ממושכות ללא הפסקה, ללא הקפדה על סביבת עבודה מוגנת, נכויי שכר שלא כדין, החתמה על שטרי חוב, הגבלה על חירות, צפיפות במגורים, מיעוט שירותים ומקלחות, משטר איומים ואלימות לאחר סיום העבודה, העברה מאתר לאתר תוך השפלה חוזרת ונשנית, היתנכלות בגין תאונות עבודה ומניעת טפול רפואי.
מבלי להקל ראש בהעסקה פסולה זו המנוגדת לחוק איסור קבלת ביטחונות ואשר בגינה אף מצאנו לפסוק לתובעים פיצוי, אין בכך כדי לראות בהעסקתם נסיבות בהן אין לידרוש כי העובד ימשיך בהעסקתו ולראות בהתפטרות התובעים כפיטורים לעניין חוק פצויי פיטורים.
...
התוצאה – התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעים תוך 30 יום מהיום שיומצא לה פסק הדין את הסכומים הבאים : לתובע 1 – פיצוי בגין החתמת התובע על שטרי חוב שלא כדין – 18,000 ₪.
על אף שהתובעים מיוצגים פרו בונו ע"י הקליניקה לזכויות עובדים באוניברסיטת תל אביב מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד עבור כל התובעים בסכום כולל של 12,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעים טענו כי התובע התפטר מרצונו החופשי וחתם על מכתב התפטרות שנחתם על ידו, לאחר שבקש לסיים את העסקתו.
התובע טען, וגם צירף מיסמך של עובד אחר שממנו עולה שמדובר במסמך לכאורה סטנדרטי שהנתבעות מחתימות את העובדים על מנת להמנע מתשלום השלמת פצויי פיטורים.
בתצהירו הוא מציין: "... עד ליום פיטורי ב-14.5.21 באופן מפתיע וללא הזמנה לשימוע וללא התראה... " אולם בסעיף 2 ב' הוא מציין: "כן להצהיר כי הנסיבות לפיטוריי הנו עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה ויחס מחפיר כלפיי, גם לפי כל העובדים אשר פוטרו מעבודתם, לכן ההיתנהגות כלפיי הוא שגרם לפטר ואשר אילץ אותי ע"י מנהל העבודה בשם מג'די חליל לחתום על מיסמך שאינני יודע מה תוכנו, ובשל כך אמרו לי תחתום על המסמך הרצ"ב באותו נוסח של כל העובדים, וכך אמר לי תלך הביתה מבלי לשלם לי את יתרת זכויותי..." בתצהיר עצמו לא ברור אם התובע חשב שיש הרעת תנאים מוחשית ויחס מחפיר והתפטר, או שהוחתם ופוטר.
לאור תוצאות פסק הדין, אשר דחה את רוב רובן של עילות התביעה, לעומת סכום התביעה בסך 227,000 ₪ ועל פי מדיניות בית הדין הארצי בפסיקה , ישלם התובע שכ"ט ב"כ הנתבעות.
...
הנתבעות ישלמו לתובע הפרש דמי חגים בסך של 1,920 ₪.
לאור תוצאות פסק הדין, אשר דחה את רוב רובן של עילות התביעה, לעומת סכום התביעה בסך 227,000 ₪ ועל פי מדיניות בית הדין הארצי בפסיקה , ישלם התובע שכ"ט ב"כ הנתבעות.
סכום זה יקוזז מהסכום שהנתבעות חבות לו, והנתבעות ישלמו לתובע סך 920 ₪ תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו