שאלת פסיקת הוצאות משפט ושיעורן נתונה לשיקול דעת בית הדין וכך קובעת תקנה 113 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991:
"בכפוף להוראות כל חיקוק, יהיה עניין ההוצאות בכל תובענה, ערעור או הליך אחר, מסור לשיקול דעתו של בית הדין או של הרשם, ואם בבקשה פלונית או בדיון פלוני ניתן צו להוצאות לא ייפגע צו זה על ידי כל צו אחר להוצאות שיינתן לאחר מכן שלא בדרך ערעור על הצוו הראשון."
בית הדין הארצי לעבודה עמד על השיקולים הרלוואנטיים שעל בית הדין לשקול בעת פסיקת הוצאות, וכלשונו (ע"ע (ארצי) 753 מרכנתיל ניהול קופות גמל בע"מ – מעון הורים בית אורה בע"מ, מיום 2.11.06):
"... פסיקת הוצאות אינה עניין של שרירות ואינה יכולה להיות מנותקת ממציאות ההליך שהתקיים בבית הדין. בבוא בית הדין לפסוק הוצאות, עליו לתת את הדעת למיגוון של שיקולים הרלבאנטיים לעניין ובהם: גובה הסכום שנפסק; במקרה של דחיית התביעה – הסכום שנתבע; התעריף המומלץ על ידי לישכת עורכי הדין, סוג ההליך (דיון מהיר, ביטוח לאומי, סיכסוך קבוצי וכו'); מורכבות ההליך והתמשכות הדיון; פעולות הצדדים לקידום ההליך; שאלת ייצוג הצדדים על ידי עורכי דין וכיוצאים באלה שיקולים. בפסיקת גובה ההוצאות ישקלל בית הדין את השיקולים השונים, תוך שהוא מביא בחשבון את שיקול העל שעניין לנו בהליכים בבית דין לעבודה והצורך בנגישות קלה וזולה (יחסית) להליכים אלה.".
לאחר שעיינתי בכל החומר שבתיק ונתתי דעתי לטענות הצדדים ולשיקולים שהותוו בפסיקה ובכלל זה לסכום התביעה ולעובדה, כי הנתבעת הסדירה את חובה לתובעת רק לאחר הגשת התביעה, לאחר הגשת בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה ולאחר הדיון המקדמי שהתקיים בתיק, ומאידך גיסא לנימוק הנתבעת לאיחור בהסדרת יתרת חוב ההלוואה, לרבות פניותיה השונות לתובעת בעיניין וכן לעובדה, כי החוב הוסדר בסמוך לאחר הדיון באופן שייתר את המשך ניהול ההליך, מצאתי, כי על הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 363 (אגרת בית הדין) ושכר טירחת עו"ד בסך 3,000 ₪.
...
הנתבעת צירפה לסיכום טענותיה העתק מפניותיה בדואר-אלקטרוני לתובעת.
הכרעה
על יסוד טענות הצדדים המלמדות, כי הנתבעת הסדירה את יתרת חובה לתובעת ועילת התביעה מוצתה – אני מורה על מחיקת התביעה.
שאלת פסיקת הוצאות משפט ושיעורן נתונה לשיקול דעת בית הדין וכך קובעת תקנה 113 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991:
"בכפוף להוראות כל חיקוק, יהיה עניין ההוצאות בכל תובענה, ערעור או הליך אחר, מסור לשיקול דעתו של בית הדין או של הרשם, ואם בבקשה פלונית או בדיון פלוני ניתן צו להוצאות לא ייפגע צו זה על ידי כל צו אחר להוצאות שיינתן לאחר מכן שלא בדרך ערעור על הצו הראשון."
בית הדין הארצי לעבודה עמד על השיקולים הרלוונטיים שעל בית הדין לשקול בעת פסיקת הוצאות, וכלשונו (ע"ע (ארצי) 753 מרכנתיל ניהול קופות גמל בע"מ – מעון הורים בית אורה בע"מ, מיום 2.11.06):
"... פסיקת הוצאות אינה עניין של שרירות ואינה יכולה להיות מנותקת ממציאות ההליך שהתקיים בבית הדין. בבוא בית הדין לפסוק הוצאות, עליו לתת את הדעת למיגוון של שיקולים הרלבנטיים לעניין ובהם: גובה הסכום שנפסק; במקרה של דחיית התביעה – הסכום שנתבע; התעריף המומלץ על ידי לשכת עורכי הדין, סוג ההליך (דיון מהיר, ביטוח לאומי, סכסוך קיבוצי וכו'); מורכבות ההליך והתמשכות הדיון; פעולות הצדדים לקידום ההליך; שאלת ייצוג הצדדים על ידי עורכי דין וכיוצאים באלה שיקולים. בפסיקת גובה ההוצאות ישקלל בית הדין את השיקולים השונים, תוך שהוא מביא בחשבון את שיקול העל שעניין לנו בהליכים בבית דין לעבודה והצורך בנגישות קלה וזולה (יחסית) להליכים אלה.".
לאחר שעיינתי בכל החומר שבתיק ונתתי דעתי לטענות הצדדים ולשיקולים שהותוו בפסיקה ובכלל זה לסכום התביעה ולעובדה, כי הנתבעת הסדירה את חובה לתובעת רק לאחר הגשת התביעה, לאחר הגשת בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה ולאחר הדיון המקדמי שהתקיים בתיק, ומאידך גיסא לנימוק הנתבעת לאיחור בהסדרת יתרת חוב ההלוואה, לרבות פניותיה השונות לתובעת בעניין וכן לעובדה, כי החוב הוסדר בסמוך לאחר הדיון באופן שייתר את המשך ניהול ההליך, מצאתי, כי על הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 363 (אגרת בית הדין) ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ₪.