בתאריך 28/02/21 ניתן פסק דין חלקי בהליך המאוחד במחוזי בו נקבע כך (ראו עמוד 13 לפסק הדין):
"...יום מסירת התביעה" ממנו מתחיל מירוץ 30 הימים, שלאחריו תתוסף ריבית צמודה לתגמולי הביטוח בהתאם להוראות סעיף 28(א) לחוק חוזה הביטוח, הוא המועד שבו התקבלה לראשונה בחברת הביטוח או אצל סוכן הביטוח, לפי המוקדם, פניה המעידה על כך, שהמבוטח (או צד ג' או המוטב) מעוניין לקבל את תגמולי הביטוח, ללא צורך בצרוף מיסמך כלשהוא.
בית המשפט העליון היה ער לכך שייתכן והמשך ההליך המאוחד במחוזי (ובכללו מינוי המומחה ) יכול ויהיה מיותר, אם תוצאתו תתהפך בעירעור על פסק הדין הסופי (ככל שיוגש), אך קבע כי התרופה לכך אינה בקבלת בקשת רשות העירעור שהגישו שם המערערות, אלא בפסיקת הוצאות בסופו של יום, במידת הצורך, באופן שישקפו את המשאבים שירדו לטמיון.
"
הבקשה לאישור שבבסיס ההליך שבפניי , ביחס לקבוצה הראשונה, מבוססת על סעיף 28(ד) לחוק הביטוח, אשר קובעת כי:
"הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על תגמולי ביטוח המשולמים במטבע חוץ או במטבע ישראלי המחושב לפי ערכו של מטבע חוץ, ואולם על תגמולים כאמור תיווסף ריבית בשיעור שנקבע לפי סעיף 4(א) לחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, החל בתום 30 ימים מיום מסירת הדרישה (ההדגשה אינה במקור) למבטח."
קרי, עניין לנו בשתי נקודות זמן אפשריות שיש לבחון, הנגזרות לכאורה משני מושגים שונים כהגדרתם בהוראות הדין: האחד הוא מועד מסירת התביעה למבטח (כפי הקבוע בסעיף 28(א) לחוק הביטוח) והאחר, הוא מושא העילה בעניינינו- הנו מועד מסירת הדרישה למבטח.
...
לאחר עיון בעמדותיהם של הצדדים, נחה דעתי כי בשלה העת להמשיך את הדיון בתיק זה, וזאת מהנימוקים שיפורטו להלן:
ראשית, על פניו ובזהירות המתבקשת המאפיינת את השלב המקדמי בו מצוי הליך זה, אומר שלא ניתן לקבוע קיומה של זהות בין עילות התביעה בתיק דנן, לבין עילות התביעה בעניין נוימן.
מכל מקום, גם באם מסמך שכזה היה מוגש, לא היה בו, לכשעצמו, להביא למסקנה אחרת מזו אליה הגעתי.
מעבר לכך, ערה אני לטענת המשיבות ביחס לזהות רכיב הריבית (אשר אושר במסגרת אישור הבקשה הייצוגית בעניין נוימן), אלא שגם באשר לרכיב זה יש לבצע את ההבחנה הנדרשת (או להגיע למסקנה כי זו אינה נדרשת) בין מועד "מסירת הדרישה" לבין מועד "מסירת התביעה".
הבחנה זו לא ניתן לבצע בשלב מקדמי זה (בו טרם הוגשה אף תשובת המשיבות לבקשת האישור) ובתוך כך, לא ניתן גם לבחון את נפקויותיה והשלכותיה.
התוצאה:
לאור האמור, אני מורה על המשך בירור ההליך שלפניי.