מהות התביעה
התובעת טוענת כי על חברת החשמל להשיב לה את שני הסכומים שגבתה ממנה שלא כדין, בתוספת "עלויות תקורה בסך של 17%" כמקובל לטענתה בשוק הקבלני, ובנוסף היא דורשת לחייב את חב' החשמל בדמי שימוש ראויים בגין חדר המניה מיום 1.5.11 מועד קבלת החזקה של התובעת במקרקעין, ועד להגשת התביעה, לפי 1,500 ₪ לחודש, וכן דרשה דמי שימוש ראויים בסך 1,000 ₪ לחודש, בגין אותה תקופה, עבור שני עמודי חשמל עיליים (מס' A255/ K ו- 30/AT) שנותרו לטענתה בשטחה.
בעניינינו הצבת עמודי החשמל והעברת קוי המתח התבצעו טרם כניסת חוק משק החשמל לתוקף, לפיכך חלים הוראות הפקודה והצווים שהוצאו באיו"ש.
חזקת התקינות
"חזקת התקינות המינהלית קובעת שברגיל ניתן להניח לטובתה של הרשות כי נהגה כדין. חזקה זו היא חזקה פרגאמטית. רשויות המינהל אינן יכולות ואינן צריכות, כעניין שבשיגרה, להיתמודד עם טענות שיחייבו אותן להוכיח כל פעם, ומהתחלה, כי החלטות שהתקבלו בהן ומשמשות בסיס לפעולותיהן אכן התקבלו כדין". (עע"מ 4072/11 עירית בת ים נ' לוי (6.11.12), ראו גם ת.א 4364/06 אלקימרי נ' חח"י (16.5.13), עמ' 9 לפסק הדין)).
בתא (חי) 51437-06-15 מור נ' בזק (14.11.16) דחה ביהמ"ש תביעה לסילוק תשתית בזק הנמצאת במקרקעי התובעים וקבע כי "אי הגשת ערר על הנחת התשתית מקים "מעשה בית דין" ואין להרהר כעת אחר מעשה המדינה שהקימה את התשתית".
הנתבעת לא התייחסה להבדל בין הדין הנוהג בישראל לבין זה שבאיו"ש (הסכמה לעומת הסכמה בכתב) והפנתה לפסיקה ברחבי הארץ המכירה בהסכמה מכללא, כמו ת"א (שלום עכו) 11506-06-08 אבו ריא ואח' נ' חברת החשמל (18.3.13) שם נאמר כך:
"אמנם כתב ההסכמה חתום רק על ידי אחד משלושת בעלי החלקה...יחד עם זאת, ניתן ללמוד מהיתנהגות בעלי החלקה אשר לא העלו קול מחאה, לא נקטו בכל הליך משפטי ולא פנו לאף גורם כנגד הצבת העמוד או כנגד המשך הצבתו בחלקה כהתנהגות המאשרת ומשלימה עם קיומו של העמוד." , או הדברים שנכתבו בת"א (שלום נצרת) 1177/00 מועצה אזורית נוף הגליל נ' חברת החשמל לישראל בע"מ (4.4.02):
"העלאת טענות בעלמא... אין בהם די בנסיבות, לרבות לאור חלוף השנים ולאור עובדת קיומן של תשתיות חשמל הקיימות בפועל... ללא מחאה או טענה".
בכל מקרה, שתיקת בעלי הזכויות במקרקעין במשך עשרות שנים משליכה על חזקת התקינות המנהלית שבעצם הצבתם.
...
בסופו של דבר ביצעה חח"י את הריסת המבנה בחודש ינואר 2017, חודשיים לאחר הגשת התביעה שלפניי.
נוכח האמור לעיל, מסקנתי היא שבדין חויבה התובעת לשאת בהוצאות העתקת התשתית, וזאת בין אם העמודים כולם או חלקם ממוקמים בשטחה ובין אם הם מצויים על גבול המקרקעין ומחוצה לו. הצורך בהעתקת העמודים, גם אם היו מוצבים בשטח ציבורי הגובל עם החלקה נבע מקרבה מסוכנת של המבנה לאותם עמודי מתח גבוה.
אשר על כן התביעה להשבת הסכום ששולם על ידי התובעת לנתבעת נדחית.
לסיכום
מכל האמור לעיל, אני מוצאת לנכון לדחות את תביעת התובעת.