התובע מיתנגד לבקשה בטענה, כי התיק מיתנהל בערכאה ראשונה ולא בערכאת ערעור ומשכך, הפסיקה בנושא זה אחידה ולפיה, אין לחייב תובע בערכאה ראשונה בסכום שהוא בבחינת סגירת שערי בית המשפט בפניו, והדבר נכון ביתר שאת עת המדובר בבית הדין לעבודה האמון על זכויות העובדים החלשים כדוגמת התובע.
(ב) היה התובע מי שאינו תושב ישראל ואינו אזרח אחת המדינות בעלת האמנה לפי תקנות לבצוע אמנת האג 1954 (סדר הדין האזרחי), התשכ"ט-1969, יורה שופט בית הדין או הרשם לתובע, לבקשת נתבע, להפקיד ערובה לתשלום הוצאותיו של הנתבע, זולת אם הראה התובע ראשית ראיה להוכחת תביעתו או שהוא הראה כי הנתבע יוכל להפרע את הוצאותיו ממנו אם התביעה תדחה או אם ראה שופט בית הדין או הרשם לפטור את התובע מטעמים מיוחדים שירשמו.
עוד נפסק בעיניין אבו נסאר כדלקמן:
"3.3. מושכלות ראשונים לנו מקדמת דנא, כי שעריו של בית המשפט פתוחים הם בפני כל ולא יינעלו לפני הבאים לפניו. זכות הגישה לערכאות היא זכות ראשונית ויסודית, הנתונה לציבור בכללותו ולכל אחד מיחידיו והיא הבסיס והתשתית לעצם מהותה של שיטת משפט, באשר היא ... לצד הכלל היסודי בדבר קיומה של זכות הגישה לערכאות, הקים המחוקק את החריג לו, בתקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן: התקנות), הנותן בידי בית המשפט או הרשם את האפשרות "לצוות על תובע ליתן ערובה לתשלום כל הוצאותיו של נתבע... לא ניתנה ערובה תוך המועד שנקבע, תדחה התובענה", אלא אם כן הורה בית המשפט אחרת.
...
הנתבע רימה את התובע בעת מתן פסק הדין, והוא אינו משכיל להפנים את החלטת בית הדין מיום 4.4.19, במסגרתה נדחתה בקשתו לשינוי סיווג התיק מפסק דין הצהרתי לבקשה לביטול פסק הדין; משנדחתה הבקשה לשינוי סיווג התיק – יש לדחות את הבקשה להפקדת ערובה בהתאם, תוך חיוב הנתבע בהוצאות.
ובהמשך –
"6.6. בדברנו בתושבי ישראל, השיקול העיקרי והראשוני לחיוב בהפקדת ערובה טמון בבחינה מוקדמת של סיכויי התביעה. ככל שאין לשלול את סיכוייה, לא יחויב התובע, גם אם אביון ודל הוא בהפקדת ערובה"
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה, בתשובה ובחומר המצוי בתיק, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות.
על יסוד כל האמור – הבקשה נדחית.