במסגרת הסכם הפשרה הוצהר כי ההורים אכן ערבו לכלל חובותיה של חברה שהייתה בבעלות הבנים, וכי יתרת החוב המוסכמת בגין החברה עומדת על סך של 4,070,00 ₪.
ביום 2.8.13 נפטר ע. ז"ל. וביום 11.8.13 דחה בית-המשפט את היתנגדותה של הבת מ. למתווה 2013 ולהסכם ההלוואה, וקבע כי על האפוטרופוס לרכוש של המנוחה לחתום על הסכם ההלוואה בשמה כפוף להשגות שפורטו בתגובתו, וזאת מתוך כך שהסכם ההלוואה והמתווה המוצע תואמים את טובת המנוחה.
עם זאת ובעקבות השגות שונות שנדונו בנוגע למתווה 2013 ולאחר שהתקבלה עמדת בא-כוח האפוטרופוס הכללי שלפיה אין בכוונתו להתערב, רק ביום 12.4.15 אושר סופית מתוה 2013 ונחתמה פסיקתה במסגרתה ניתנה הוראה לאפוטרופוס לרכוש של המנוחה לחתום הן על הסכם ההלוואה והן על התוספת להסכם ההלוואה, שקבע את גובה התשלום החודשי לקופת האפוטרופסות, והבטחונות של המשיבים להבטחת התשלומים, וכן רישום הערת אזהרה – לאחר רישום הנחלה על שם המשיבים – המבטיחים את זכותה של המנוחה למגורים בנחלה עד למותר ימיה.
בכל הקשור לטענות הנוגעות להעדר תום לבם של המשיבים, סבר בית משפט קמא כי עצם העלאת הטענה על ידי המערערים יש בה להוות חוסר תום לב מצידם וזאת אחר שמצא כי אלו "נקטו בכל פעולה ו/או בקשה כדי לעכב את העברת הנחלה על שם המבקשים (המשיבים דנן – ה.ש) לאחר שהדברים נידונו מספר פעמים בערכאות השונות" זאת לבד מעצם העובדה שהמערערים לא פינו את המשק על אף שחתמו על התחייבות לעשות כן בהסכם ההלוואה.
שגה בית המשפט בכך שנתן הוראות הנוגעות לאפוטרופוס לרכוש של המנוחה שעה שהמנוחה כבר נפטרה וממילא פקעה סמכותו של האפוטרופוס לידון בענייניה.
...
ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון (כב' הש' ר. מקייס) מיום 4.9.22 (תמ"ש 67478-07-20), במסגרתו מצא בית המשפט לדחות על הסף את תביעת המערערים לביטול הסכם הלוואה שנחתם בין הצדדים ובני משפחה נוספים.
פסק דינו של בית משפט קמא
בית המשפט מצא לדחות את התביעה על הסף מהטעמים הבאים -
בית המשפט סבר, כי מעת שניתנה החלטתו מיום 13.8.13 המורה על חתימת האפוטרופוס על הסכם ההלוואה בשם המנוחה, לאחר שכל הצדדים האחרים חתמו בעצמם על ההסכם, ומעת שנחתם הסכם הלוואה ואושר על ידי בית המשפט ואף ערכאת הערעור, הרי שמדובר במעשה עשוי כך שגם אם יוכיחו המערערים את מלוא טענותיהם, אין בכך כדי לזכות בסעדים שעתרו להם וזאת כיוון שעתרו לביטול הסכם ההלוואה ולא לביטול פסק דינו של בית משפט קמא ובית המשפט המחוזי.
****
הארכנו בפירוט מסכת הדברים ובפירוט טענות הצדדים על מנת שיהא בכך לסייע בקיצור המסקנה אליה באנו.
כבר מטעם זה יש לקבל את הערעור.
איננו מקבלים את טענת המשיבים לפיה שומה היה על המערערים להגיש דווקא תביעה לביטול פסק דין המאשר את ההסכמים הרלבנטיים תחת תביעה לביטול הסכם.
יושם לב, לסברתנו אף היה ראוי להעמיד ערובה גבוהה יותר, ואולם מצאנו להעמידה על הסכום הנזכר בהתחשב בקשיים הכלכליים בהם נתונים המערערים, מאידך, בנסיבות העניין אין זה ראוי להעמיד את מלוא הכובד העומס הכלכלי דווקא לשכמם של המשיבים.
בנסיבות העניין לא מצאנו לעשות צו להוצאות.