הכרעה במאוחד במספר הליכים תלויים ועומדים שנוהלו בעיניינם של הצדדים; ובהם הליך רכושי והליך לפסיקת מזונות קטינים, לצד תביעה למתן פסק דין הצהרתי לבעלות בנכס מכוח הסכם נאמנות שהוגשה על ידי אבי הנתבע 1, הוא הנתבע 2.
זאת ועוד, הגב' ל' העידה כי במפגשים החברתיים, עת דיבר הנתבע על תוכניות הבנייה של בית המגורים, הוא לא ציין הבחנה בין בית המגורים לבין הנחלה (ר' בעמ' 65 לפרוט'), עם זאת, השיבה כי לא ידעה שהנחלה לא נרשמה על שם התובעת, אלא רק על שם נתבע 1 (עמ' 62, ש' 11-13); דומה כי מכאן עולה שלא הייתה מיודעת בפרטי הדברים לעומקם.
אלא שעיון בסיכומיה מעלה כי הטענה נזנחה ואף מתוקף היתנגדותה למינוי אקטואר, לא הוקמה התשתית, למצער האריתמטית, לבחינת עתירה זו ובהנתן כלל האמור, לא מצאתי להעתר לה.
בשולי הדברים ובשם הזהירות המתחייבת, מצאתי לציין כי בהנתן מצבם של הצדדים, לרבות היותם בעלי השכלה אקדמאית, המחזיקים במשרות מניבות, לא מצאתי כי מתקיימים בנידון הנסיבות המצדיקות פסיקת פיצוי בגין מוניטין (ראה לעניין זה תמ"ש 32491-05-10 ר.ב נ' א.ב (פורסם במאגרים המשפטיים, 5.8.2014)).
סוף דבר
התביעה למתן פסק דין הצהרתי שהוגשה מטעם התובעת ביחס לנחלה, נדחית.
...
בנסיבות אלה ולאור כל האמור לעיל, מצאתי להיעתר למתן פסק דין הצהרתי לשמירת זכויות שנצברו בידי מי מהצדדים וזאת החל ממועד נישואי הצדדים (בשנת 2008) ועד למועד הגשת התביעה דנא בידי התובעת בחודש אפריל 2018.
בסיכומיו טען כי כחלק מהתנהלותה המניפולטיבית של התובעת, הפסיקה היא לשאת בחלק מהוצאות החינוך של הקטינים, מתוך ידיעה כי הנתבע ישלם הוצאות אלו, על מנת שלא לפגוע בקטינים.
לא עלה בידי התובעת להוכיח את סכומי המזונות המופרכים אליהם עתרה וכן לאור חלוקת מימון צרכי הקטינים כפי שנהגו לפיה הצדדים עד כה, ולכן יש לדחות את עתירתה לחיוב במזונות, ולהורות כי כל אחד מהצדדים יישא בצרכי הקטינים בעת שהותם אצלו.
בהתאם לכך ובהינתן כלל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
סוף דבר
התביעה למתן פסק דין הצהרתי שהוגשה מטעם התובעת ביחס לנחלה, נדחית.
התביעה למזונות קטינים אשר הגישה התובעת, נדחית בזאת.