מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסילת שופטת בית הדין האזורי לעבודה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

יפים בהקשר זה הדברים שנפסקו בעת"מ (מחוזי י-ם) 33657-10-12 פיליפ פנחס-ברוך מורגנשטיין נ' הנהלת בתי המשפט (12.12.2012), שם דובר בעתירה לפי חוק חופש המידע, תשנ"ח – 1998, במסגרתה דרש העותר למסור לעיונו, בין היתר, "עותק של ההנחיות המנהליות של בית הדין בקשר לתהליך העברת טיוטת החלטה משופט למזכירות בית הדין, זימון נציגי הציבור למזכירות בית הדין לבחון את טיוטת ההחלטה, ההנחיות והחומר הניתנים לנציגי הציבור לשם כך, לימוד ההחלטה על ידי נציגי הציבור, צירוף חתימותיהם של נציגי הציבור לטיוטת ההחלטה, תיוק טיוטת ההחלטה החתומה בתיק, הודעת (איך?) מהמזכירות לשופט על ביצוע (או אי-ביצוע) חתימות נציגי הציבור". זאת, לאחר שנדחתה בקשתו לפסלות שופטת בית הדין האיזורי ירושלים שדנה בהליכים שניהל כנגד מקום עבודתו.
...
המבקשת הסכימה לאמור ואילו המשיבה לא הגיבה בעניין זה. משנחה דעתנו כי לא יהיה בכך משום פגיעה בזכויות הצדדים, החלטנו לדון בבקשת רשות ערעור כאילו ניתנה הרשות, והוגש ערעור על פי הרשות, בהתאם לתקנה 82 לתקנות.
סוף דבר: נוכח מחדלי והתנהלות המערערת, אשר הפגינה זלזול בוטה בהחלטות בית הדין וגרמה להתמשכות ההליך ולכך שלא ניתן היה לברר את ההליך לגופו, ונוכח העובדה שהמערערת לא הצביעה על סיכויי הגנה המצדיקים ביטול פסק הדין, דין הבקשה לביטול פסק הדין השני להידחות.
המערערת תשלם למשיבה שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום.
כמו כן, תשלם המערערת הוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 5,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט מ' מזוז: עתירה המכוונת נגד פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה מיום 2.8.2020, במסגרתו נדחה ערעור העותר על החלטת בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב מיום 9.7.2020, בגדרה דחתה השופטת היושבת בדין בקשה לפסלות שופטת.
...
לאחר שעיינו בהחלטת בית הדין האזורי ובפסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה, וכן בטענות שבעתירה ובנספחיה, הגענו לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות על הסף.
סוף דבר: העתירה נדחית על הסף.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים סע"ש 59686-03-22 18 אפריל 2023 לפני: כב' השופטת שרה ברוינר ישרזדה - נשיאה התובע: אסנת אלקובי ע"י ב"כ: עו"ד יוסף חי אביעזיז, שלמה לוי הנתבע: בית מר"ן (ע"ר) באמצעות מר ברוך מאירסון החלטה
לטענת הפסלות על פי סעיף 39 לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969, חלה בבית הדין הוראת סעיף 77א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, אשר קובעת כי "שופט לא ישב בדין אם מצא, מיוזמתו או לבקשת בעל דין, כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט". מבחן "החשש הממשי למשוא פנים מחייב קיומה של "אפשרות ממשית" שנבצר מן היושב בדין לפסוק על פי הראיות ועל פי הדין, באובייקטיביות הדרושה (ב"ש 48/75 ידיד – מדינת ישראל, פ"ד כט (2) 375).
...
בית הדין לא נעתר לה אך התיר מטעמים מעשיים ארכה עד 1.8.22.
יצוין כי בניגוד למשתמע מטעמי בקשות הארכה, כתב ההגנה לא הוגש בסופו של דבר ע"י עו"ד ואף לא מפורטת בו כל גרסה , כאמור.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו ב"ל 1307-09-22 26 אוקטובר 2023 בפני: כב' השופטת אילת שומרוני-ברנשטיין התובעת: בתיה חודזביקוף הנתבע: המוסד לביטוח לאומי בעיניין: בקשה לפסילת מותב מיום 8.10.2023. החלטה
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה אינני סבורה שיש מקום להעתר לבקשה לפסילה ואפרט.
אני סבורה, כי הערות בענין זה הן הערות לגיטימיות, כאשר בכל מקרה, מטרת ההערות היתה להסביר מדוע התבקשה התובעת בתחילת הדיון למסור פירוט מלא לגבי עבודתה.
לא ברור מדוע סוברת ב"כ התובעת כי ב"כ הנתבע לא היה אמור לחקור את התובעת או מדוע היה עליו לזכור את כל שאלותיו בעל פה ומדוע אין זה לגיטימי שהוא רשם את שאלותיו על דף. מכל המפורט לעיל – אינני נעתרת לבקשת הפסילה.

בהליך ערעור פסלות שופט (עפ"ס) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הנשיאה ורדה וירט-ליבנה לפניי ערעור על החלטת בית הדין האיזורי לעבודה בחיפה [השופט הבכיר אלכס קוגן; ב"ל 60872-07-23 מיום 12.11.23] שלא לפסול עצמו מלדון בהליך.
...
המערערת הגישה ערעור על פסק הדין אשר תלוי ועומד בבית דין זה. החטלת בית הדין קמא בבקשה הפסלות - בהחלטת בית הדין האזורי מיום 12.11.23 נדחתה בקשת המערערת, בנימוק כלהלן: "הלכה של בית המשפט העליון היא: "עצם העובדה שבפני אותו שופט התנהלו או מתנהלים משפטים נוספים - בין אם אלה תיקים אזרחיים ובין אם אלה תיקים פליליים, בין אם פסק לזכותו של צד ובין אם פסק לחובתו - אין בה, כשלעצמה, כדי לפסול את השופט מלדון בעניינו של אותו צד פעם נוספת". יפה לעניינו פסיקתו של בית הדין הארצי לעבודה מיום 30.4.2023 בעניין יבדיב: "אכן שאלת פסלות שופט בשל פסק דין בהליך קודם באותו עניין, אינה שאלה של מה בכך, שכן פעולתו של השופט במסגרת ההליך שלפניו בשלב מאוחר יותר "אינה בבחינת כתיבה על לוח חלק: הנסיבות החיצוניות מלמדות, כי החלטתו הקודמת של בית המשפט כבר נכתבה על הלוח ובית המשפט נדרש עתה על ידי המערערות למחוק את שכתב ולכתוב כתובת חדשה. יחד עם זאת סיטואציה זו אינה גוררת בהכרח את המסקנה, כי בכל מקרה מעין זה על השופט לפסול עצמו.". פסילת שופט מישיבה בדין הוא הליך חריג שיש לנקוט בו בזהירות ראויה, ו"מעצם היות הבקשה לפסלות שופט בקשה המטילה צל כבד על השופט אישית ועל מערכת השפיטה, מתחייבות ראיות משמעותיות לשם הוכחת קיומה של עילת פסלות" .
השופט הבכיר אלכס קוגן קבע כי העובדה שהוא דן בעניינה של המערערת בהליך הקודם אינה מונעת ממנו מלשבת בדין בתיק מושא הערעור, ודעתו מקובלת עלי.
לאור כל האמור, דין הערעור להדחות.
סוף דבר - הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו