ויודגש, אין כל טענה המייחסת לבית המשפט קרבה משפחתית למי מהצדדים, עניין אישי בתוצאות ההליך, או כל עילת פסלות מסוג זה. ודוק; "לבית המשפט היכולת לנהל את המשפט ולנווטו. השמוש בה אינו סימן למשוא פנים בהכרעה לגופו של עניין... הלכה פסוקה היא כי סמכותו הטבועה של בית המשפט היא לנהל את הדיון, להציע הצעות כמו גם להביע ציפייה לסיום המחלוקת שלפניו, מתוך רצון לחסוך במשאבים של בעלי הדין ובזמנו של בית המשפט..." (ע"א 3166/17 פלונית נ' פלוני (20.6.17)) כשבית המשפט ניסה לקדם בכל מחיר את שמיעת התיק, ללא הצלחה, עד כי סבר תחילה לפצל את הדיון אולם הדבר לא היה הוגן כלפי התובעת גם אם שלב החקירה של הנתבעת יידחה ולכך יש צורך בידע של ב"כ התובעת בתיק לשאילת השאלות, הרי שגם אם היא נחקרת אין מי שיוכל להיתנגד לשאלות מקום בו בו בא כוחה סבור כי יש להיתנגד (ויכול שלא יהיה צורך והוא ינקוט גישה פסיבית אולם זהו חלק מזכותה הדיונית) ובשים בל לצורך בעדויות נחוצות בהליך – בית המשפט קידם בדרישתו כי בתה של הנתבעת תתייצב משהיא שחקן מרכזי בסיפור ביחסים מול בנה של התובעת.
אשר למקרים שבהם קיבל שופט החלטות הנוגעות לניהול המשפט, ובעל דין טוען כי החלטות אלה מלמדות כי השופט אינו ראוי להמשיך ולדון באותו משפט, בית המשפט אינו נוטה לפסול שופט בשל משוא פנים על יסוד החלטות שאותן שופט קיבל בקשר לניהול המשפט.
...
מעבר לכך שאני סבורה כי ניתן לחלוק על עמדת ב"כ המבקשת כי התבטאויותיו של בית המשפט אינן ראויות, כל שכן אין בהבעת עמדה או הערה או מורת רוח עילה לפסלות, הרי שרק במקרים קיצוניים שאינם מתקיימים כאן, יכול ותתגבש עילת פסלות.
וכן ראו ע"א 5993/17 **** אנקוה נ' אריק ארגמן (30.08.2017), שם נפסק:
"לאחר שעיינתי בטענות המערער ובהחלטות הקודמות של בית המשפט קמא בתיק זה, הגעתי לידי מסקנה כי דין הערעור להידחות וזאת ללא צורך בתגובת המשיבה. סעיף 77א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, קובע כי המבחן לפסלותו של שופט הוא קיומן של נסיבות אשר יש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים. המקרה דנן אינו מקים חשש שכזה. עיקר טענותיו של המערער הופנו...כאמור למספר התבטאויות והחלטות דיוניות שונות של המותב. אולם רק לעיתים נדירות ייקבע כי יש בפעילות השיפוטית לכשעצמה כדי לבסס חשש ממשי למשוא פנים המצדיק פסלות המותב. כלל זה נכון הן לעניין אמירות של בית המשפט הן לעניינן החלטותיו הדיוניות (ע"פ 1988/94 בראון נ' מדינת ישראל, פ"ד מח(3) 608, 630-624 (1994); ע"א 10619/02 בן עמי נ' קידר, פסקה 9 (30.12.2002); להרחבה ראו גם יגאל מרזל דיני פסלות שופט 173-178, 194-189 (2006) וההפניות שם). במקרה דנן אמירותיו והחלטותיו הדיוניות של המותב אינן חורגות מהמקובל ואינן עומדות ברף המחמיר שנקבע כדי להקים חשש ממשי למשוא פנים (ב"ש 48/75 ידיד נ' מדינת ישראל, פ"ד כט(2) 375)".
סיכומו של דבר.
רוצה לומר, כי גם מקום בו בתובענות מסוימות "רוח חכמים אינה נוחה הימנו" מהתנהלות בעל דין, אולם בסופו של יום הדין היה עמו, אין מנוס מלדחות תביעה מקום בו יש לדחותה אם לא עמדה בנטלי ההוכחה הנדרשים במשפט.