בעפ"ת 17265-06-12 שוורצקוף נ' מדינת ישראל (14.6.12) - בית המשפט המחוזי אישר מאסר בפועל של 5 חודשים, 36 חודשי פסילה וקנס בסך 3,000 ₪, שם דובר במי שנתפס נוהג בשיכרות (אלכוהול) בפעם השנייה וכשבגופו נמדדה ברמת שיכרות גבוהה של 940 מק"ג ונעצר ע"י המישטרה לאור נהיגה מסכנת.
בתיק 5313-05-12, בשני אישומים שאוחדו, נהיגה תחת השפעת סמים/אלכוהול, ונהג חדש צעיר, פחות מ-21 שנה, מעל 2 נוסעים, ללא מלווה, נדון הנאשם, ביום 31.1.13, בין היתר, למאסר מותנה, בן 7 חודשים, למשך 3 שנים, בר הפעלה, ופסילה בת 10 חודשים.
הוראת סעיף 40א(א)(1) לפקודת התעבורה קובעת כלהלן:
(א) (1) הורשע אדם על עבירה כאמור בסעיפים 62(3), 64, 64א, 65(א)(2) או (3) או 67, או על עבירה לפי סעיף 301ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977, תוך שימוש ברכב, ובעשר השנים שקדמו למועד ביצוע אותה עבירה כבר הורשע לפחות פעמיים על אחת מהעברות האמורות, דינו – נוסף על כל עונש אחר – פסילה מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה, לתקופה שלא תפחת מעשר שנים;
במקרה שלפני, בעשור שקדם למועד ביצוע העבירה, הנאשם לא הורשע, לפחות פעמיים, על אחת מהעברות המנויות בסעיף.
...
הנאשם שם הורשע, בין היתר, בנהיגה פסילה, כשמאסר מותנה תלוי ועומד נגדו ובית המשפט ציין:
"נאשם אשר חוזר ומבצע עבירות קשות, אך מבקש לשנות מדרכיו, לעלות על דרך הישר, ומבטא רצון כן ואמיתי אשר מתבטא לא רק בהבל פיו, אלא נתמך בראיות מוחשיות, בחוות דעת טיפוליות מקצועיות, נאשם כזה, מן הראוי לסטות מהעונש שראוי למדוד לו, ולבכר תחת זאת, ענישה שיהיה בה דגש על היבטים שיקומיים. אין ספק, אם יצליח שיקומו של העבריין במקרה כזה, יטיב הדבר עם החברה כולה. לכן, במקרה המתאים, יעדיף ביהמ"ש להקל בעונשו של העבריין כדי לאפשר לו להתמיד בדרך הישר, מתוך ראיית טובת הציבור."
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקיר המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני, נוכח רצונו הכן של הנאשם לשקם את חייו, שנתמך בתסקיר המבחן, אין מקום למצות עם הנאשם את הדין, ולשולחו למאסר מאחורי סורג ובריח.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
7 חודשי מאסר בפועל, תוך הפעלת המאסר המותנה, בן 7 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק 5313-05-12, מיום 31.1.13, לריצוי באופן חופף.
אני דנה את הנאשם ל- 3 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה ללא רשיון נהיגה תקף או נהיגה בשכרות, או נהיגה בשכרות (סרוב) או נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים/סמים.