בשאלת פסלותן של ראיות מסוימות נוכח הילכת יששכרוב (ע"פ 5121/98 יששכרוב נ' התובע הצבאי הראשי (לא פורסם, 4.5.2006) (להלן הילכת יששכרוב)), אשר נתפרסמה לאחר הגשת סיכומי הצדדים, נדונו טענותיהם של דוברובסקי ושל וייס.
באשר ל[][][פסילת הצעות במכרזי המדפיס הממשלתי ובזק] נקבע, כי המדינה לא הוכיחה טענתה, שאחת מהדרכים לחלוקת המכרזים היתה פסילה שיטתית של הצעות, או אי הגשת הצעות.
באשר לקביעה כי מיכרזי הבחירות תואמו נטען, כי עד לבחירות לכנסת ה-16, גברעם לא יכלה להישתתף במיכרז בשל אי-עמידתה בתנאי הסף, ואמקה לא ייצרה אז מעטפות, ופשיטא שלא תאמו עם דפרון את המכרזים הללו.
כן הודגש, כי המניע להקמת הקרטל נבע, לא מתאוות בצע, אלא - כנטען - מתוך מצוקה אמיתית וניסיון נואש למנוע את שחיקתו של שוק המעטפות לחלוטין.
בערעורו על גזר הדין טען וול, כי מן הראוי היה להקל בעונשו בשל נסיבותיו האישיות הקשות, העובדה שהוא חי מתחת לקו העוני, כי לא פעל למטרות רווח אישי ובצע כסף כי אם מתוך מצוקה, וכי בעטיה של הפרשה הוא שרוי במצוקה חברתית ונפשית מתמשכת.
עם הגברת האכיפה של דיני ההגבלים העיסקיים בישראל, בעשור האחרון, והמודעות ההולכת וגוברת לחשיבותם, נשאו העונשים שהושתו על עבריינים בתחום, אופי חמור בהרבה, והחלו אף לכלול עונשי מאסר לריצוי מאחורי סורג ובריח:
"משום חומרתן היתרה של העבירות מסוג זה העונש שככלל יש להטיל על מבצעיהן ראוי לו שיכלול הן קנס בשיעור גבוה, שמטרתו לפגוע בכיסו של המבצע, שנשא את עיניו להשגתה של טובת הנאה פסולה, הן מאסר בפועל שלא על דרך עבודת שירות, שמטרתו כפולה - לבטא את החומרה שבה בית-המשפט מתייחס לעבירות מסוג זה ולהרתיע את כלל ספקי הסחורות והשירותים מפני ביצוע עבירות דומות." (עניין בורוביץ, בפס' 191)
בהתאם, בפרשת קרטל המרצפות נגזרו על הנאשמים עונשי מאסר לריצוי בפועל (עניין אלוני, בפס' 4-3).
...
הגענו לכלל מסקנה, כי יש להחמיר במידה מסוימת בעונשיהם של מערערי אורק, כפי שיפורט.
בהינתן השיקולים שנמנו מעלה ובייחוד טובת ההנאה שצמחה לה מן ההסדר, יועמד הקנס שהושת עליה על 120,000 ש"ח, וההתחייבות תועמד על סך של 200,000 ש"ח. גם בכך, כאמור, לא נמצאנו ממצים עמה את הדין, וזאת בין היתר בשל העובדה, כי לא מימשה את ההסדר בפועל.
סוף דבר
התעשיה והמסחר הם מאשיות היסוד של הכלכלה ומשק האומה, והתנהלותם ביושר תורמת לחברה הגונה וערכית יותר.