מוסיפה הנתבעת, כי חוות דעת זו לא צורפה לכתב התביעה, הוגשה רק לאחר שהנתבעת כבר הודיעה שאינה חולקת על קביעת המל"ל, ונראה שהיא הוכנה לקראת הדיון בועדת הביטוח הלאומי ולא לצורך הליך זה. לפיכך, טוענת הנתבעת, אין לפסוק לתובע פיצוי בגין הוצאות רפואיות ואף לא החזר בגין חוות הדעת שהכין ד"ר רונן קרפ עבור התובע.
באשר לשעור שכר טירחת עורך דין טוענת הנתבעת, שיש לפסוק לפי השעור הקבוע בכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), התש"ס-2000 (להלן: "הכללים") ביחס לתביעות כספיות - 10% בצרוף מע"מ. לטענת הנתבעת, לא קמה הצדקה בעניינינו לחרוג משעור שכר הטירחה הקבוע בכללים, מה עוד שבעניין סכום התגמולים בגין הנכות הצמיתה, פעלה הנתבעת ללא דיחוי, ולאחר שקבלה את תיקו של התובע מהמל"ל הודיעה שאינה חולקת על קביעת המל"ל.
לטעמה של הנתבעת, הואיל ולא נשמעו ראיות, לא נחקרו מומחים רפואיים, ובאשר לנכות הצמיתה אף לא נדרשו סיכומים, הרי שיש לפסוק שכר טירחה רק בגין הנכות הצמיתה בשיעור 10% + מע"מ, ואין מקום לפסוק שכר טירחה נוסף בגין הסוגיות בהן עוסק פסק דין זה. לטענתה, משעה שהתובע צירף מיסמך "פסול" לסיכומיו, היה אף מקום לחייבו בהוצאות הבקשה שנדרשה הנתבעת להגיש.
זאת ועוד, בעוד במסמך הועדה הרפואית של המל"ל מיום 28.6.2020 (שצורף לכתב התביעה) נכתב: "מעמד תעסוקתי: שכיר שחקן כדורסל", במסמך הועדה הרפואית מיום 4.1.2021 (שצורף לכתב התביעה המתוקן), במסגרתה נקבעה נכותו הצמיתה של התובע, נכתב: "מעמד תעסוקתי: שכיר כשחקן כדורסל - כיום בתחום המזון". עוד צוין "הגבלה גם בעבודתו כיום – צריך לשבת ..." ו -"קיימת ירידה בהכנסה, לא משחק כדורסל".
מכאן כי במועד לא ידוע, בין 28.6.2020 לבין 4.1.2021, החל התובע לעבוד בעבודה חליפית, בתחום המזון.
לאחר ששקלתי את כלל נסיבות העניין, לרבות הסכום שנפסק לעומת הסכום שנתבע, הסכמת הצדדים על שיעור הנכות וכן כי התביעה תוכרע ללא שמיעת ראיות הצדדים וכלל נסיבות העניין - אני פוסקת לתובע שכר טירחת עורך דין בסכום של 9,000 ₪, בצרוף מע"מ.
ה – סופו של דבר
מורם מהאמור עד כה כי אני מורה לנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
פיצויים בגין אי כושר זמני והחזר הוצאות רפואיות בסכום כולל של 28,775 ₪;
שכר טירחת עורך דין בסכום של 9,000 ₪ בצרוף מע"מ;
החזר מחצית ראשונה של אגרת בית משפט.
...
נוכח האמור לעיל, ולאחר ששקלתי בדבר, סבורני, שבנסיבות העניין, ראוי לפסוק לתובע סכום גלובלי של 3,000 ₪ (נכון להיום, ולאחר ניכוי ההשתתפות העצמית) בגין הוצאות רפואיות שאינן מכוסות על-ידי המל"ל.
באשר לחוות דעת ד"ר רונן קרפ (ת/1), הרי שהיא נושאת תאריך 23.12.2020.
משכך, סבורני שיש לפסוק לזכות התובע שכר טרחת עורך דין גם בגין פסק הדין החלקי שניתן ביום 9.3.2022 (50,500 ₪).
לאחר ששקלתי את כלל נסיבות העניין, לרבות הסכום שנפסק לעומת הסכום שנתבע, הסכמת הצדדים על שיעור הנכות וכן כי התביעה תוכרע ללא שמיעת ראיות הצדדים וכלל נסיבות העניין - אני פוסקת לתובע שכר טרחת עורך דין בסכום של 9,000 ₪, בצירוף מע"מ.
ה – סופו של דבר
מורם מהאמור עד כה כי אני מורה לנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
פיצויים בגין אי כושר זמני והחזר הוצאות רפואיות בסכום כולל של 28,775 ₪;
שכר טרחת עורך דין בסכום של 9,000 ₪ בצירוף מע"מ;
החזר מחצית ראשונה של אגרת בית משפט.