מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסילת בחירות לועידת מפלגה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשים מלינים על החלטת מזכירות הלישכה לדחות את הבחירות לינואר 2017, טוענים כי להחלטה כזו אין תוקף ללא אישור ועידת המפלגה וכי למעשה המשיבים "אונסים" את צירי הוועידה לשנות את מועד הבחירות (שכן לא עשו דבר כדי לאפשר קיומן במועד שנקבע להן קודם לכן).
נטען, בין השאר, כי קיום בחירות במועד שנקבע במקור הוא "מנשמת אפו" של גוף דמוקרטי, כי דחיות מועד הבחירות נעשו ברובם ממניעים פסולים, ועוד.
...
הודגש כי זירת המאבק המתאימה במקרה זה היא הזירה הפוליטית וכי אין לאפשר למבקשים לגרור את המחלוקת לזירה משפטית.
כעולה מהערות בלתי ממצות אלה, המסקנה בענין דחיית הבקשה מתיישבת עם היבטים נוספים בטיעוני הצדדים.
העתירה על שני ראשיה (המקוריים) נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי בעוד המבקש צירף באופן פסול את ליכוד ישראל, הוא נימנע מצרוף משיבים שכן דרושים ובכלל זה את כלל הגורמים שנבחרו בוועידה ועלולים להפגע מתוצאות ההליך, ואת בית הדין של הליכוד העולמי על אף שהסעד המבוקש הוא למעשה ביטול פסק דינו.
המשיבה הפניתה לסעיף 39 לחוק הבחירות לכנסת [נוסח משולב], השתכ"ט – 1969 המאפשר למפלגה לקבל "רשימה הכוללת את שם המשפחה, השם הפרטי, שם האב או האם, המען ומספר הזהות במירשם האוכלוסין של בעלי הזכות לבחור", ולסעיף 16 לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה – 1965.
יצוין כי בפנייה המקורית בדוא"ל מיום 19.8.2020 (נספח ח' להמרצה) עת הייתה צפויה הועידה להתקיים ביום 23.8.2020, טען המבקש כי הארכת המועד הביאה ללוח זמנים צפוף הפוגע בשויון ובקש "לרווח את לוחות הזמנים ולדחות את מועד כנוס ועידת הליכוד העולמי". בפועל היתקיימה הועידה רק ביום 15.9.2020, ולפיכך הנימוק לפיו צפיפות הזמנים פוגעת בטוהר הבחירות הפך לא רלוואנטי ולא מצאתי ולו ראשית ראייה לטענה שככל שהבנתי משגת עלתה לראשונה בתובענה דנן, כי הדחייה נעשתה לצורך מניפולציה ברשימת המועמדים.
...
המשיבה 6 עמדה על השיהוי בהתנהלות המבקש – הן בפנייה לבית הדין באיחור של 10 ימים בשלה נדחה ערעורו על הסף, והן בכך שלא פנה לבית המשפט מיד עם קבלת פסק הדין אלא בחר להתמודד בבחירות לליכוד העולמי ובכך קיבל על עצמו למעשה את הכרעת בית הדין ואת כשרות הליך הבחירות.
אשר לטענה בדבר אי העברת פרטי הקשר של הבוחרים, בית הדין מצא כי אין להעביר את פרטי הקשר מחשש שהבוחרים יהיו חשופים להטרדות.
סוף דבר התובענה נדחית.

בהליך א"ב (א"ב) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

הליך פסילה נוסף הנוגע לחברי מפלגת בל"ד נדון בשנת 2012 בעיניין זועבי הראשון בו נבחנה סוגיית פסילתה של זועבי מלהתמודד בבחירות לכנסת ה-19 כמועמדת במסגרת רשימת בל"ד. בית המשפט שב ובחן באותו הליך את הראיות הנוגעות לתמיכתה של זועבי בעיקרון של "מדינת כל אזרחיה" וסבר כי אין בחומר הראייתי שהוגש יסודות חדשים או שונים במהותם מאלה שהוצגו בעיניין טיבי ובעניין בל"ד אשר מצדיקים מסקנה שונה.
על כל אלה נוספה הזיקה עליה הצהירה בל"ד, למנהיגה משכבר הימים, עזמי בשארה, במסגרת הועידה השנתית של מפלגת רע"ם-בל"ד בנצרת, כאשר מצאה לנכון לשלוח לו "ברכה". ודוק, הובהר לפני ועדת הבחירות כי עניין זה אינו מוכחש (עמ' 32-29 לפרוטוקול הדיון לפני ועדת הבחירות מיום 6.3.2019).
...
מנגד, סבורני שככלל – מפלגה שדבקה בה עילה המונעת ממנה התמודדות בבחירות אינה יכולה לצלוח את המשוכה בדרך של חיבור למפלגה אחרת.
סבורני כי אם יש עילת פסילה, מצוות המחוקק לפסול את התמודדות הרשימה, כמובן בכפוף לצמצום הפסילה למקרים לחריגים.
כמו כן, החלטנו פה אחד לדחות את הערעור בכל הנוגע להחלטת ועדת הבחירות שלא לפסול את רשימת חד"ש-תע"ל; ולדחות את הערעור בעניין אי-פסילתו של בן גביר.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משלא נעשה הדבר, די באמור כדי לקבוע דבר פסלות החלטת ועידת המפלגה, מיום 29.11.20, בדבר שינוי שיטת הבחירות, מחמת פגיעה בעקרי צדק טבעיים ובזכויות יסוד.
...
מאחר ויש בהצעה זו כדי להרחיב את סמכויות הועידה באופן משמעותי, ברי, כי שיקול הדעת של צירי הועידה בעניין זה יהיה מוטה, מן הטעם הזה אנו סבורים כי לא ניתן לאפשר הגשת הצעה זו לגבי הבחירות הקרובות ליו"ר."
אולם, ובשל חשיבות הדברים אחזור על ציטוטם: "... לדעתנו, תיקון חוקה מהותי לשינוי שיטת הבחירות והעברת הפורום הבוחר מכלל חברי המפלגה אל צירי הוועידה, באילוצי הזמן הקיימים, עלול ליצור יתרון לא הוגן לחלק מן המתמודדים ולפגוע בעקרון השוויון. מאחר ויש בהצעה זו כדי להרחיב את הסמכויות המוענקות לוועידה באופן משמעותי, ברי כי שיקול הדעת של צירי הוועידה בעניין זה יהיה מוטה. מן הטעם הזה אנו סבורים כי לא ניתן לאפשר הגשת הצעה זו לגבי הבחירות הקרובות ליו"ר." החלטה זו של ועדת החוקה המונעת שינוי שיטת הבחירות היתה מעוגנת בנימוקים כבדי משקל והם: כי מדובר ב"תיקון מהותי", כי קיים קושי בתזמון ההליך, ב"אילוצי הזמן הקיימים", כמו גם החשש כי הדבר עלול "ליצור יתרון לא הוגן לחלק מן המתמודדים ולפגוע בעקרון השוויון". חברי הוועדה סברו, כי מדובר במהלך בלתי חוקתי ועל כן קבעו כי אין להעלות אפשרות זו בפני ועידת המפלגה להצבעה.
סוף דבר התביעות מתקבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מראיין: "זו הפוליטיקה כנראה" ויקי בדריאן: "חבל, חבל. פוליטיקה זו לא מילה רעה. השאלה היא רק מה אנחנו עושים ממנה, ואתמול עשינו ממנה לא טוב". בבחירות המקומיות בקצרין מתמודדים שניים, ראש המועצה המכהן, דימיטרי אפרצב ממפלגת ישראל ביתנו של ליברמן, מולו, כאמור, מתמודדת בראש הרשימה עצמאית ויקי בדריאן, שמוצאה מאתיופיה.
בתצהיר הכתב הוא חזר על הנטען לעיל והוסיף כי בשיחת הוועידה עם התובע הישתתפו גם שניים מדוברי המפלגה, וכי בשיחה עם התובע הוא פרש את הטענות כפי שבכוונתו להביאן לשידור בכתבה, ובקש ממנו תגובה בכתב, ואף הציע לו למסור את תגובתו בע"פ אל מול המצלמה והוא סרב.
בתגובה השיב התובע: "אלירן קשור באופן ישיר למתנגדי שהובילו את הקמפיין נגדי, ראיתי בזה היתנהגות פסולה במערכת בחירות ולכן הגבתי כך". בבחינת תנאי זה, חשוב להבדיל בין הצגת הכתבה לתובע טרם פירסומה, לבין הצגת כלל הפרסומים 1 ו- 2 הכוללים הפתיח והקדימון, טרם פירסומם.
...
הנתבע 3 נשאל: "ברגע שיש תגובות ומובאות נטולות הקשר אז למעשה אתה מראה תמונה לא אמיתית של מה שקורה ובתור עיתונות שאמורה להיות אחראי, אתה צריך לחתור לדיווח אמת. האם עקב ההערה שלי, האם בעניין הזה אתה סבור שיש משמעות אם זה תגובה למשהו שקרה או פוסט". בתשובתו, ענה הנתבע 3 כך: "אני חושב שלא, לאור הדברים הקשים שנאמרו בתגובות ולאור הסיפור עצמו והעדויות ומה שהיא אמרה על מה שהיא ספגה באופן כליי ולאו דווקא מהפוסטים האלה, היה חשוב להביא את זה כמו שזה היה ולתת ביטוי למי שיכול היה אמור להיפגע מהפרסום ולכן חשבנו באופן אחראי, אני כעורך ראשי, ביקשתי מהכתב לדבר עם התובע, שלא רצה עד לרגע זה". על פי סעיף 11(א) לחוק נקבע כי: "פורסמה לשון הרע באמצעי תקשורת, ישאו באחריות פלילית ואזרחית בשל לשון הרע, האדם שהביא את דבר לשון הרע לאמצעי התקשורת וגרם בכך לפרסומו, עורך אמצעי התקשורת ומי שהחליט בפועל על הפרסום, ובאחריות אזרחית ישא גם האחראי לאמצעי התקשורת". יוצא אפוא שכל הנתבעים יחדיו חבים כלפי התובע; הנתבעת 1 מתוקף היותה גוף התקשורת שפרסם את הפרסומים עסקינן, הנתבעת 2 מתוקף היותה מי שפרסמה את לשון הרע בפרסומים/הגישה אותם, והנתבע 3 מכוח היותו העורך הראשי של ערוץ 20 ועורך המהדורה באותה עת ומי ששודרה הכתבה תחת אחריותו.
ברע"א 5022/13 הרב אמנון יצחק נ' דנון תקשורת בע"מ (8.9.13) ציין כב' השופט זילברטל כי: "אם די יהיה בקיומה של צפיות שהפרסום המעוול יפגע במושא הדברים על מנת שייקבע כי מדובר בפרסום שנעשה בכוונה לפגוע, נמצא שכל פרסום שיש בו לשון הרע, בשל טבעו ככזה, ייחשב כפרסום שנעשה בכוונה לפגוע. נדרש, אפוא, קיומו של יסוד נוסף, של התנהגות זדונית, של כוונה 'של ממש' לפגוע, שקיומו לא הוכח במקרה דנא. לפיכך ניתן, לכאורה, להתבסס על ההלכות שנקבעו לגבי העבירה הפלילית של פרסום לשון הרע ...". על כן, ובשקלול מכלול הנתונים דלעיל, שוכנעתי כי יש בפיצוי בסכום של 15,000 ₪, כדי להוות פיצוי הולם וראוי בנסיבות העניין.
לסיכום, אני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 15,000 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך 2,500 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך של 3,500 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו