מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסילה מנהלית בעקבות תאונת דרכים במעבר חציה

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לביטול פסילה מנהלית שהוטלה על המבקש ע"י קצין מישטרה בתאריך 01/06/2015 למשך 60 ימים, בשל חשד לגרימת תאונת דרכים במעבר חציה עם חבלות של ממש.
...
לאחר ששמעתי את הקלטות השיחות שוכנעתי כי אכן התקיימו 2 שיחות בין הנפגעת לבין המבקש לפיהן ביקשה הנפגעת מהמבקש שיקח אותה לבית החולים כי סבלה מכאבים קשים בראש ובכף רגל ימין, כשניסה לשכנע אותה לא לפנות לבית החולים ביום שישי בטענה שאין רופאים מיומנים ביום שישי, יבדקו אותה מתמחים והבטיח לה שיקח אותה במוצאי שבת.
שוכנעתי כי בשלב זה יש בהמשך נהיגתו של המבקש משום סיכון לציבור המשתמשים בדרך וכי נדרשת בנדון תקופת צינון.
אשר על כן הבקשה לביטול הפסילה המינהלית, נדחית.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לביטול פסילה מנהלית שהוטלה על המבקש ע"י קצין מישטרה בתאריך 27.5.19 למשך 60 ימים, בשל חשד לגרימת תאונת דרכים במעבר חצייה.
...
דיון והכרעה: לאחר עיון בחומר החקירה, הגעתי למסקנה כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת האחריות לקרות התאונה, אולם יש ליתן הדעת לעוצמתן.
שוכנעתי כי בשלב זה יש בהמשך נהיגתו של המבקש משום סיכון לציבור המשתמשים בדרך וכי נדרשת בנדון תקופת צינון.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הטלת פסילה מנהלית בעקבות גרם תאונת דרכים קטלנית מבטאת גם את התפיסה של הכרה בערכם של חיים ואת הצורך בתקופת צינון של נהג אשר קיפח חיים בנהיגתו.
"... ואילו לצורך פסילה מינהלית, די בראיות המלמדות כי הנהג היה מעורב בתאונת דרכים קטלנית. שכן במקרים רגילים - בהעדר ראיות סותרות - עצם הפגיעה באדם תוך נהיגה מלמדת על חוסר זהירות. " בע"ח (מחוזי ת"א) 909-03-10 הלנה שפוליאנסקי נ' משטרת ישראל נאמר על ידי כבוד השופטת כוחן, לעניין קביעת מסוכנות בתאונות קטלניות: "סמכות הפסילה המנהלית מיועדת בעיקרה להגן על בטחונו של הציבור ועל כן, אין לשלול את רישיונו של מי שאין חשש כי יהיה בהמשך נהיגתו סיכון ממשי. עם זאת, תאונה קטלנית, כשלעצמה, מהוה ראייה למסוכנותו של הנהג ולפי סעיף 47(ה)(1) לפקודת התעבורה, מחויב קצין המישטרה לפסול את רישיונו של הנהג לתקופה של 90 ימים. תכלית נוספת, משנית, שביסוד הפסילה, היא תקופת צינון, לפיה, יש למנוע מנהג שקיפח חיי אדם מלהמשיך לנהוג מיד לאחר מכן." תשתית ראייתית מחומר הראיות בתיק החקירה בו עיינתי עולה כי המנוח חצה את הכביש בריצה שלא במעבר חציה והמבקש פגע במנוח עם חזית רכבו וגרם למותו במקום.
...
החלטה לאחר ששקלתי כל האמור לעיל, את הכרסום בחומר הראיות, העבר התעבורתי הנקי והצורך בתקופת צינון במקרה בו נקטלו חיי אדם, אני סבורה כי קיימות לפני נסיבות המצדיקות את קיצורה של הפסילה המנהלית, אך לא ביטולה.
לאחר ששקלתי כל האמור לעיל, ומאחר ורישיונה של המבקשת נפסל לתקופה של 90 יום בשל תאונה קטלנית והצורך בתקופת צינון של נהג אשר כתוצאה מאופן נהיגתו נקטלו חיים, לא מצאתי מקום להיעתר לבקשה.
המזכירות תעביר את החלטתי לצדדים.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

המשיב המשיך בנסיעתו ישר ביציאה מן הצומת, לא הבחין בהולכת הרגל, לא נתן את הדעת לנעשה במעבר החציה מולו וזאת כאשר שדה הראייה למעבר חציה הנו 120 מטר בערך וכאשר הולכת הרגל הספיקה לחצות 4.5 מטרים ממעבר החציה בטרם נפגעה.
ראוי כי בקשות לפסילה עד תום ההליכים תוגשנה בתוך 90 ימי הפסילה המנהלית שמרצה נהג בעקבות מעורבותו בתאונת דרכים שגרמה למות אדם.
לאור כל האמור לעיל - חזקת המסוכנות לא הופרכה ע"י המשיב ויש להענות לבקשת המבקשת לפסול את רישיון הנהיגה של המשיב, ואולם נוכח השהוי והעובדה שהמשיב נהג מאז הסתיימה הפסילה המנהלית ועד היום, מבלי שעבר עבירה כלשהיא אחרת, והואיל ולא ברור בשלב זה מהו פרק הזמן שיידרש לניהול התיק העקרי - נכון הוא לקצוב את תקופת הפסילה.
...
ב"כ המשיב הפנה לפסיקה במקרים דומים של שיהוי בהם ביהמ"ש לא נעתר לבקשה לפסילה עד לתום ההליכים בשל נימוק זה. עוד טען ב"כ המשיב, כי עברו התעבורתי של המשיב מלמד כי המשך נהיגתו לא מסכנת את הציבור, הוצגו אישורים בדבר נסיבות אישיות לא פשוטות של המשיב, לפיהן נזקק לסייע לחמותו אשר חולה במחלה, ולאשתו אשר סובלת מנכות בשיעור של 66%.
לאור כל האמור לעיל - חזקת המסוכנות לא הופרכה ע"י המשיב ויש להיענות לבקשת המבקשת לפסול את רישיון הנהיגה של המשיב, ואולם נוכח השיהוי והעובדה שהמשיב נהג מאז הסתיימה הפסילה המנהלית ועד היום, מבלי שעבר עבירה כלשהי אחרת, והואיל ולא ברור בשלב זה מהו פרק הזמן שיידרש לניהול התיק העיקרי - נכון הוא לקצוב את תקופת הפסילה.
באשר לבקשת ב"כ המשיב לסווג את הפסילה כך שיתאפשר למשיב לנהוג על רכב פרטי, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות בשים לב לנסיבות החמורות של קרות התאונה ורף הרשלנות הגבוה של המשיב.
אשר על כן, אני נעתרת לבקשה ומורה על פסילתו של המשיב מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה עד לתום ההליכים כנגדו אך קוצבת את הפסילה למשך 6 חודשים מיום מתן ההחלטה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

אף שאני ער לכך שביטול או קיצור תקופת פסילה מנהלית בעקבות ארוע של תאונת דרכים קטלנית איננו שיגרתי (אם כי כמובן אפשרי), לאחר שבחנתי את חומר החקירה בארוע זה מסקנתי היא שזהו מן המקרים החריגים המתאימים אשר מצדיקים היתערבות בית המשפט במשך הפסילה.
בוחן התנועה המשטרתי מציין למעשה בדו"ח הבוחן שהוא מוצא בהתנהגות הולך הרגל את הגורם לתאונה וזאת בכך שחצה במקום בו אין מעבר חציה בזמן שיש עומס תנועת רכבים כשהוא מגיע מימין ואנכית למשאית המעורבת ומוסתר מעיני הנהג במיגבלות מבנה הרכב ומתפרץ לכביש לנתיב נסיעת המשאית.
...
אף שאני ער לכך שביטול או קיצור תקופת פסילה מנהלית בעקבות אירוע של תאונת דרכים קטלנית איננו שגרתי (אם כי כמובן אפשרי), לאחר שבחנתי את חומר החקירה באירוע זה מסקנתי היא שזהו מן המקרים החריגים המתאימים אשר מצדיקים התערבות בית המשפט במשך הפסילה.
לאור כל האמור לעיל אני מורה על קיצור תקופת הפסילה המנהלית כך שהיא תעמוד על חודשיים (60 יום) מיום שהחלה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו