ב"כ המבקש טען לפגם בהליך השימוע בכך שהשוטר האוכף את העבירה הוא גם הקצין אשר ערך את שימוע הפסילה המנהלית, הפנה לע"ח 39449/12/11, שם קבע ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, כי במקרה בו קיים פגם היורד לשורשו של עניין, לא תועיל דוקטרינת הבטלות היחסית ולכן, מבקש לקבוע כי השימוע בטל מעקרו.
עוד חזר ב"כ המבקש על נימוקי הבקשה, טען כי רכב המבקש נגרר ממקום הארוע מבלי שניתן לו פרק זמן סביר להעביר את הרכב בכוחות עצמו, כפי שמחייב החוק והפנה לפסיקה בעיניין, עוד טען כי לא אפשרו למבקש לבחור מיגרש איחסנה, הפנה לחוק ולנוהל ובקש להטיל הוצאות גרירה ואחסנה על המשיבה.
לעניין ההוצאות, טענה המשיבה כי על המבקש להגיש בקשה נפרדת אולם, כבר עתה יש לדחות את הבקשה על הסף בשל כך ששוטר מוסמך להפסיק עבירת שיכרות, מקום בו הנהג לא יכול להמשיך בנהיגה עקב היותו בגילופין והפנתה לע"ח 27010/06/17, שם קבע ביהמ"ש המחוזי, כי עניין גרירת הרכב נתון לשיקול דעת הקצין ובהתאם לנסיבות משתנות ולעמ"י 48388/07/18, שם קבע ביהמ"ש המחוזי, כי אין מדובר בפסול היורד לשורשו של עניין בכך שלא אפשרו למבקש להפקיד את רכבו.
בהתאם להחלטה זו, הבהיר כב' השופט אופיר כי לשון החוק ברורה: חובה על המישטרה לאפשר לבעל הרכב או הנוהג בו, פרק זמן סביר להעברת רכבו למגרש אותו הוא רשאי לבחור מתוך רשימה שתוצג לו. ככל שבעל הרכב או הנהג לא ביצעו גרירת הרכב בפרק הזמן שניתן להם, קמה למישטרה הסמכות לבצע את הגרירה בעצמה.
...
לעניין ההוצאות, טענה המשיבה כי על המבקש להגיש בקשה נפרדת אולם, כבר עתה יש לדחות את הבקשה על הסף בשל כך ששוטר מוסמך להפסיק עבירת שכרות, מקום בו הנהג לא יכול להמשיך בנהיגה עקב היותו בגילופין והפנתה לע"ח 27010/06/17, שם קבע ביהמ"ש המחוזי, כי עניין גרירת הרכב נתון לשיקול דעת הקצין ובהתאם לנסיבות משתנות ולעמ"י 48388/07/18, שם קבע ביהמ"ש המחוזי, כי אין מדובר בפסול היורד לשורשו של עניין בכך שלא אפשרו למבקש להפקיד את רכבו.
באשר לבקשת המבקש לחייב את המשיבה בהוצאות הגרירה והאחסון אני קובעת, כי הבקשה לא נתמכה כדין באופן המאפשר להיעתר לה. לא ניתן להסתפק בטענות בעלמא ועל המבקש היה להציג נתונים נוספים באשר לקרות הדברים בשטח, האם יכול היה במצב בו היה נתון להוביל לגרירת הרכב בעצמו, מה הנזק האובייקטיבי שנגרם למבקש, כפי טענתו, לעלויות בהן נשא אל מול העלויות שיכול היה לשאת באם היה מתאפשר לו לגרור רכבו ואף מה העלות שהייתה נחסכת ממנו אם היה מתאפשר לו לגרור את הרכב בעצמו.
מפנה בעניין זה להחלטתו המנומקת של סגן הנשיא, כב' השופט אלון אופיר בבפ"מ 12596/11/11, אבו לבן נ' מדינת ישראל שם קבע כי:
"בבסיס הליך השימוע הרעיון לפיו קצין בדרגת מפקח לפחות, ישמע את הנהג באופן נטול כל דעה קדומה, יבחן את הראיות שבפניו ורק לאחר מכן יגיע למסקנה באשר לנחיצות ההליך המנהלי כלפיו".
החלטה זו אושרה על ידי ביהמ"ש המחוזי, בע"ח 39449/12/11, שם אישר הנשיא, כב' השופט יוסף אלון, את החלטת כב' השופט אופיר וקבע כי: "... לא יתכן שהרשות המנהלית המכריעה במחלוקת בין שני צדדים תזוהה לחלוטין באותו אדם שהינו העד והיוזם של ההליך לקראת השימוע...".
אמנם הקצין האוכף במקרה שבפניי, היה חלק מצוות שוטרים שעבדו יחד, ולא היה העד הבודד לאירוע, כמתואר בהחלטות לעיל, שכן היו עוד 2 עדים נוספים, כמו גם שהוא עצמו לא ביצע למבקש את כל האכיפה ובכלל זה לא ביצע את בדיקת הדראגר.
לאור כל הנימוקים, הבקשה לביטול איסור השימוש ברכב מתקבלת באופן חלקי כך שתקופת איסור השימוש של רכב שמספרו: 3992478, מקוצרת בזאת ותסתיים לאלתר.