ביום 4.8.21, מעט לפני מתן הצוו לקיום הצוואה, נחתם הסכם מכר בין התובעת לתובע 2 (להלן: התובע), ובו התחייבה התובעת למכור את הדירה לתובע, ולבצע את העברת הזכויות בלישכת רישום המקרקעין לאחר שיינתן הצוו לקיום הצוואה (רק העמוד הראשון של הסכם המכר צורף כנספח ה' לכתב התביעה).
לכן התובע ערך בדירה שפוץ נרחב בעלות שלטענתו עלתה על 100,000 ש"ח. לשיטת התובעים, הנתבעים נושאים באחריות לחלק גדול מסכום זה, אך על מנת לאפשר תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות התובעים הגבילו מאוד את סכום התביעה הכולל, עד לתקרה שהייתה אפשרית בעת הגשת התביעה – 33,800 ש"ח. מנגד, הנתבעים טוענים כי לא גרמו לכל נזק בדירה, וכי דוקא הם אלה שסיבלו מליקויים חמורים בדירה שהפכו אותה לבלתי ראויה למגורים.
בנסיבות אלה חלה תקנה 11 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז-1976, שלפיה: "התייצב התובע והנתבע לא התייצב – יתן בית המשפט פסק דין על יסוד כתב התביעה, ובילבד שהתובע הצהיר בפני בית המשפט על אמתות האמור בכתב תביעתו".
אציין כי גם בהיתעלם מאי התייצבות הנתבעים לדיון זה, שוכנעתי כי הנתבעים אכן השאירו נזקים ופסולת בדירה ובחצר, כפי שניתן בין היתר לראות בשני סרטונים שהתובעים הגישו.
...
ומכל מקום, מאחר שבסופו של דבר בוצע שיפוץ בפועל (התובע העיד שעלותו הסופית הייתה כ-150,000 ש"ח, ומתוכם יש לו קבלות על כ-80,000 עד 90,000 ש"ח), הרי שאין עוד ערך להצעת המחיר, כשניתן להביא ראיות על העלויות המפורטות והמדויקות הלכה למעשה.
בנסיבות אלו, ובזוכרנו כי מלכתחילה ההכרעה ברכיב זה נעשית בהיעדר התייצבות הנתבעים בדיון הרלוונטי ולכן על יסוד כתב התביעה ונספחיו, החלטתי להעמיד את נזקי התובע בהקשר זה, בדרך של אומדן כללי על סמך מכלול הראיות ומיטב נסיוני, על 10,000 ש"ח.
התוצאה
בסיכום הסכומים שנפסקו לעיל, על הנתבעים לשלם לתובעים 23,346 ש"ח, ועל כך יש להוסיף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מיום הגשת התביעה (16.2.22) ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, הנתבעים ישלמו לתובעים החזר בגין האגרה בסך 338 ש"ח, וכן הוצאות נוספות בגין ההליך - שהיה כרוך בטרחה רבה עבור התובעים ובזלזול מצד הנתבעים (כגון בשל אי התייצבותם לדיון האחרון) - בסך 1,800 ש"ח. כל הסכומים האמורים ישולמו תוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לנתבעים, אחרת הם יישאו ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.