התובעת טענה, כי בהתאם לסעיף 318 לפקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן: "פקודת העיריות"), הרשום בפנקסי הערייה הוא ראיה לכאורה לצורך קביעת הארנונה, ובהתאם לסעיף 326, הארנונה מוטלת על המחזיק.
לו הייתה הערייה מעדכנת בהליך זה כיצד הסתיים ההליך האמור, אפשר וניתן היה לומר כי מיתקיים השתק שפוטי, אך הערייה חדלה ולא עשתה כן. בעיניין רע"א, פ"ד נ(5) 418 , 6753/96 מ.מ.ח.ת. בע"מ נ' ישראל פרידמן נאמר כי "מאחורי ההשתק שאליו שואפים המבקשים, המבוסס על ההצהרה, עומדת בעיקרה טענה של הגינות ותום-לב (ראו ד' פרידמן ו-נ' כהן, חוזים (אבירם, כרך א, תשנ"א) 96). על-פי כלל זה, אם העלה אדם טענה בהליך מסוים וטענתו התקבלה, ובעקבות זאת זכה בטובת הנאה, הוא יהיה מנוע מלהעלות טענה סותרת בהליך אחר. השתק זה חל גם כאשר לבעל דין נתונה הבחירה בין שני מסלולים המקימים לו זכויות. משבחר במסלול אחד וזכה בו, אין הוא יכול לידרוש את הזכות גם במסלול האחר ... אך מה שחשוב להדגיש לענייננו, כי על-פי כלל זה, תנאי בסיסי להחלת ההשתק הוא שהטענה שנטענה בהליך הראשון נתקבלה, והיא שהצמיחה לטוען אותה טובת הנאה (ראה פרידמן וכהן, בספרם הנ"ל, בעמ' 96)."
סוף דבר
מכל המקובץ, עולה כי כל טענות הערייה נדחו ודין תביעתה להדחות.
...
"
לא ברור מה התרחש בהליך המצוין לעיל והעירייה לא טרחה לעדכן את בית המשפט כיצד הוא הסתיים בסופו של דבר.
לו הייתה העירייה מעדכנת בהליך זה כיצד הסתיים ההליך האמור, אפשר וניתן היה לומר כי מתקיים השתק שיפוטי, אך העירייה חדלה ולא עשתה כן. בעניין רע"א, פ"ד נ(5) 418 , 6753/96 מ.מ.ח.ת. בע"מ נ' ישראל פרידמן נאמר כי "מאחורי ההשתק שאליו שואפים המבקשים, המבוסס על ההצהרה, עומדת בעיקרה טענה של הגינות ותום-לב (ראו ד' פרידמן ו-נ' כהן, חוזים (אבירם, כרך א, תשנ"א) 96). על-פי כלל זה, אם העלה אדם טענה בהליך מסוים וטענתו התקבלה, ובעקבות זאת זכה בטובת הנאה, הוא יהיה מנוע מלהעלות טענה סותרת בהליך אחר. השתק זה חל גם כאשר לבעל דין נתונה הבחירה בין שני מסלולים המקימים לו זכויות. משבחר במסלול אחד וזכה בו, אין הוא יכול לדרוש את הזכות גם במסלול האחר ... אך מה שחשוב להדגיש לענייננו, כי על-פי כלל זה, תנאי בסיסי להחלת ההשתק הוא שהטענה שנטענה בהליך הראשון נתקבלה, והיא שהצמיחה לטוען אותה טובת הנאה (ראה פרידמן וכהן, בספרם הנ"ל, בעמ' 96)."
סוף דבר
מכל המקובץ, עולה כי כל טענות העירייה נדחו ודין תביעתה להידחות.
בהינתן, כי הנתבע כבר שילם לעירייה סכום בסך של 2,000 ₪ ובהינתן כי במהלך ההליך שילם הנתבע לתובעת סכום נוסף של 4,000 ₪, ובהינתן מצד אחר, הזנחתו של הנתבע את ההליך עצמו, לרבות היעדרות מדיון, ואי מוכנות לדיון הוכחות במהלך ההליך, מורה כי התובעת תשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 7,000 ₪.