מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פנסיית נכות לעמית שנפגע בתאונת דרכים במהלך עבודתו

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 1.5.2015 נפגע התובע בתאונת דרכים (להן – התאונה).
בעקבות התאונה, נפגע התובע בשתי רגליו והיה שרוי במצב של אי כושר מלא עד ליום 14.7.2016, ובמועד זה הפסיק לעבוד, בהתאם להמלצת רופא תעסוקתי.
ביום 23.4.2017 קבעה הוועדה הרפואית של קרן הפנסיה כי התאונה מהוה "ארוע מזכה" בהתאם לתקנון, וכי בעקבות התאונה סבל התובע מנכות בשיעור של 100% ממועד התאונה (1.5.2015) ועד ליום 31.5.2016; וכי מיום 1.6.2016 כשיר התובע לעבוד בעבודה מתאימה שאינה כרוכה בפעילות רגלית מאומצת, בהקף מלא (נספח 6 לתצהיר הנתבעת ונספח ג' לתצהיר התובע).
לבסוף טען התובע, כי הוראת התקנון השוללת את זכאותו לפנסיית נכות ביחס לתקופה שקדמה ל- 12 חודשים שקדמו להגשת התביעה, היא הוראה בלתי סבירה, שאין הציבור יכול לעמוד בה. עיקר טענות הנתבעת מנגד טענה הנתבעת, כי דין התביעה להדחות, על יסוד הוראת סעיף 52.8 לתקנון קרן הפנסיה שעמדה בתוקפה במועד התאונה, הקובעת כי עמית לא יהא זכאי לקבל פנסיית נכות בגין תקופה העולה על 12 חודשים שקדמו להגשת התביעה לפנסיית נכות.
...
הוראת התקנון סבירה ואין מקום כי בית הדין יתערב בתכנה לבסוף, אין בידינו לקבל את טענת התובע לפיה הוראת הקרן המגבילה את זכאותו לקבלת פנסיית נכות לתקופה שקדמה ל -12 החודשים שקדמו למועד הגשת התביעה, אינה סבירה, או כזו שציבור העמיתים אינו יכול לעמוד בה. ראשית, טענה זו נטענה בעלמא, ומבלי שהתובע הצביע על מקור סמכותו של בית הדין להתערב בתוכנו של התקנון.
נוכח כל האמור, על אף שהוראת התקנון פגעה בזכאותו של התובע לקבלת פנסיית נכות ביחס לכל תקופת נכותו, והגם שיתכן כי התובע לא היה מודע בפועל, להוראה זו, (ואולם, כאמור, היה מודע לה בכח), הרי שאין מנוס, אלא לקבוע כי אין התובע זכאי לקצבת נכות ביחס לתקופה העולה על 12 החודשים שקדמו למועד הגשת התביעה.
בשים לב למסקנתנו זו, ונוכח הוראת סעיף 50 לתקנון, אין התובע זכאי אף לפטור מדמי גמולים ביחס לתקופה זו. סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בהרצליה ת"א 53115-10-15 תיק חצוני: בפני כבוד השופט עמיעד רט תובעים ל.א. ע"י ב"כ עו"ד עמית פוגל נתבעים הפול, המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אירית יפו פסק דין
ביום 5.11.14 נפגע התובע בתאונת דרכים במסגרת העבודה עת רכב על קטנוע המבוטח בביטוח חובה ע"י הנתבעת.
בסיס השכר ואובדן שכר ופנסיה לעבר: עובר לתאונה היה התובע תלמיד תיכון כבן 17, למד בכיתה י"ב בתיכון "אורט אלון" ביקנעם ועבד לפרנסתו כשליח פיצה.
זה המקום לציין שועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי קבעה לתובע בגין התאונה נכות בשיעור של 10% והוסיפה 5% מכח תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, כך ששעור נכותו הועמד על 15%.
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ואת הסברי התובע אני סבור שיש לקבל טענתו, זאת במיוחד בשים לב לע"א 9873/06 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' מיכל פפו (22.3.2009), שם נקבעה חזקה ולפיה בבואנו להעריך את הנכות התפקודית של קטין וכאשר אין אינדיקציות סותרות, קביעת שיעור הנכות התפקודית לפי שיעור הנכות הרפואי היא הדרך הנכונה.
סיכום: הפסדי שכר פנסיה ותנאים סוציאליים לעבר - 7,500 ₪ הפסד שכר, פנסיה ותנאים סוציאליים לעתיד - 564,307 ₪ הוצאות רפואית ונסיעות לעבר ולעתיד - 5,000 ₪ עזרת צד ג' לעבר ולעתיד - 20,000 ₪ כאב וסבל - 28,255 ₪ _______________ סיכום ביניים - 625,062 ₪ ניכויים - 24,029 ₪ _______________ סה"כ - 601,033 ₪ סוף דבר: התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע את הסך הנ"ל בצירוף שכר טרחת עו"ד ע"פ דין והוצאות משפט, בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הועסק על ידי דיירקט לייט מערכות ופירסום בע"מ (להלן: "הנתבעת") במשרה חלקית כמחלק חומר פירסומי החל מיום 24.2.16 ועד ליום 30.8.16, מועד בו נפגע בתאונת דרכים (להלן: "התאונה").
התאונה הוכרה כפגיעה בעבודה ונקבעו לתובע נכויות רפואיות כדלקמן: 10% בגין הברך.
כדי להגשים את תכלית הוראת צו ההרחבה לפיה יהיה העובד זכאי לביטוח פנסיוני מיד בתום 6 חודשים מתחילת העבודה הוציא הממונה על שוק ההון ביום 30.5.21 (לאחר הארוע) חוזר גופים מוסדיים 5-2021-9 "חוזר ההצטרפות לקרן פנסיה או לקופת גמל - תיקון" הקובע כי הצירוף לקרן יעשה לאחר קבלת תשלום אחד לפחות בעד העמית או קבלת התחייבות של המעסיק כי הוא מתחייב להעביר בשל העמית תשלום לקרן הפנסיה במהלך שני החודשים העוקבים לחודש שבו ניתנה ההיתחייבות.
...
המסקנה איפה הינה כי משהנתבעת לא צירפה את התובע באמצעות העברת התחייבות מתאימה לקרן הפנסיה מיד בחלוף 6 חודשים ממועד תחילת העבודה תוך העברת הפקדות במהלך שני החודשים העוקבים, הפרה את חובתה בהתאם לסעיף 6 ה' לצו ההרחבה לבטח את התובע בביטוח פנסיוני מיד בתום 6 חודשים מתחילת העבודה.
בהיעדר ראיות לגובה הנכות שהיתה נקבעת לתובע ובהעדר חישוב אקטוארי של הפנסיה המהוונת, דין התביעה להידחות.
יחד עם זאת ועל אף שהתביעה נדחתה, משקבענו כי הנתבעת פעלה שלא כדין, עת לא צירפה את התובע לפנסיה מיד בחלוף 6 חודשים קלנדריים מתחילת העבודה, אנו מחייבים את הנתבעת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 3,000 ₪ אשר ישולמו לתובע תוך 30 יום מהיום שיומצא פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת 2 היא אלמנת המנוח, והתובע 3 הוא בנו, נכה בשיעור 100% המוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי (להלן יכונו הם יחדיו התובעים).
לפי הנטען בכתב התביעה, עם תחילת עבודתו בוטח המנוח בקרן פנסיה; לפי המידע שנימסר לו שכר הבסיס עד 8,000 ש"ח בוטח בתכנית פנסיה מקיפה, ובנוגע ליתרת השכר החודשי בחר המנוח בביטוח מנהלים בחברת מגדל, באמצעות המבקשת לטענת התובעים, בשנת 2018 עודכנו תקנוני קרנות הפנסיה, לרבות האפשרות של כל עמית לבחור במסלולי ביטוח, אך הדבר לא הובא לידיעת המנוח, אשר נותר במסלול הבסיסי.
באותו מקרה נדונה בבית הדין האיזורי לעבודה תביעה של עובדת כנגד מעסיקתה, בטענה שהמעסיקה לא ביטחה אותה בגין אובדן כושר עבודה וביטוח פנסיוני, ועל כן נגרמו לה נזקים כלכליים כבדים, עת נפגעה בתאונת דרכים במהלך עבודתה.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנו את הבקשה והתשובה ושקלנו את טענות הצדדים, הגענו למסקנה שדין הבקשה להתקבל ויש להורות על סילוק התביעה כנגד המבקשת מאחר שאין לבית הדין האזורי לעבודה סמכות עניינית לדון בתביעה כנגדה.
בית הדין האזורי לעבודה נעתר לבקשה, ובית הדין הארצי קיבל את בקשת רשות הערעור, וקבע, כי "אין חולק, כי לבית הדין לעבודה לא מוקנית סמכות עניינית לדון בתביעות כנגד מר רוזנר על הפרת חובותיו כסוכן ביטוח, בין אם התביעה מבוססת על עילת הרשלנות ובין אם התביעה מבוססת על עילה אחרת". התובעים טענו בתשובתם, כי המבקשת הפרה חובה חוזית לנהוג בזהירות ובמיומנות.
נדחית טענת התובעים שפיצול הדיון יוביל לסרבול ההליך המשפטי ויפגע ביעילותו.
סיכומו של דבר: אנו נעתרים לבקשת המבקשת, והתביעה כנגדה מסולקת על הסף מחמת העדר סמכות עניינית.

בהליך ערעור קופות גמל (עק"ג) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על פסק דינו החלקי של בית הדין האיזורי באר שבע (השופט יוסף יוספי; סע"ש 15958-12-18), שבו נקבע כי המשיבה 1 (להלן – העובדת) הייתה עמיתה פעילה בקרן הפנסיה המקיפה שבניהול המערערת (להלן – הקרן) במועד התאונה מיום 4.5.2017, ולכן על הקרן לבדוק את זכאותה לקיצבת נכות.
בין לבין, ביום 4.5.2017 נפגעה העובדת בתאונת דרכים, ולטענתה נגרמה לה נכות.
זאת נוכח העובדה שכמעט בכל המצבים המתחייבים מההסכם הקבוצי הכללי ומצו ההרחבה בעיניין פנסית חובה המעסיק מחויב לפעול - בין לגבי עובד שהיה לו הסדר פנסיוני פעיל בתחילת עבודתו ובין לגבי עובד שלא היה לו הסדר פעיל - במועד שהוא מאוחר ל- 60 הימים מתחילת יחסי עובד ומעסיק.
...
זו גם זו, מתייחסות לאותה תיבה – "מועד תחילת העבודה". משזו המסקנה הפרשנית של התקנה, ופרשנות זו אף עולה בקנה אחד עם עמדת המאסדר, אין לנו צורך להידרש לעמדת המאסדר בנוגע למחדלים של הקרן בכל הנוגע לתהליך הצטרפותה של העובדת לקרן.
לאור המקובץ, מכוח תקנה 63 לתקנון יש לראות בעובדת כעמיתה פעילה בקרן במועד התאונה.
סוף דבר – ערעור הקרן נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו