בתצהיר עדותו הראשית, האב הצהיר כי המנוח "... היה מוכשר בצורה יוצאת דופן, אהוב על הבריות ועשה חיל בכל דבר שהוא עשה או נגע". האב הוסיף כי "במסגרת שירות הקבע שלו... יצא לקורסים רבים והשתלמויות והרצון לשרת בשירות קבע ואולי בעתיד במישטרה הפך לשאיפת חייו, הוא קיבל גם בגלל שרותו תעודות והערכה והצטיינות". עוד העיד כי "אני ו[המנוח] היינו קרובים, והוא נהג לספר לי על ההצלחות שלו, על ההישגים שלו, ועל השאיפות שלו. היה ברור לנו שהוא יהיה שם דבר במישטרה הצבאית ומשטרה בעתיד".
בתצהיר עדותו הראשית, הצהיר אל"מ ממון כי מתוקף התפקיד שמילא, כמפקד מצ"ח, הוא הקפיד להכיר את כל הפקודים תחתיו; ואת המנוח הוא הכיר היטב, שכן "הוא התבלט מבין הפקודים, הוא מהנגדים המוערכים והטובים שהיו לנו בתחומו". עוד העיד כי המנוח "... היה מוכשר ואיש מודיעין משכמו ומעלה, אהוב מאוד, ותעודות הערכה והצטיינות שקבל לאורך התקופה יכולות להעיד על כך יותר מכל". אל"מ ממון ציין בתצהירו, כי המנוח "... שירת בקבע ראשוני, ואין לי שום ספק שאילו רק חפץ בכך היה מגיע לקבע מובהק בתום 7 שנים של קבע ראשוני". בהקשר זה הבהיר כי "... קבע ראשוני הוא שירות של 7 שנים לאחר 3 שנות שירות חובה. לאחר 10 שנים בצבא הקבע נכנסים לקבע מובהק, שזה בעצם עד גיל הפנסיה שאצל נגד גיל הפנסיה הוא בגיל 50-52 לערך". אל"מ ממון הצהיר כי בראיון שערך למנוח ביום 13.2.17, כאשר המנוח היה בשירות הקבע הראשוני, המנוח הביע את שביעות רצונו מהתפקיד שביצע כרכז מודיעין בבסיס מצ"ח. לעניין טענת התובעים בנוגע לקורס שהמנוח אמור היה להישתתף בו אילמלא התאונה, אל"מ ממון העיד כי נוכח ההצלחה הרבה והכישורים הטובים של המנוח, הוחלט לשלוח אותו להכשרות רכזי מודיעין במשטרת ישראל, קורס מיתקדם מאד ויקר, שבודדים בלבד זוכים לקבל אותו.
ד"ר לוי ציין כי בשנה שקדמה לתאונה, בהיותו בדרגת רס"ל, שכרו הממוצע של המנוח עמד על סך של 9,719 ₪, וכי "שכר זה גבוה ב - 13.24% מהשכר הממוצע בדרגת רס"ל. הנחתי כי יחס זה היה נשמר גם בהמשך השרות הצבאי של המנוח ז"ל". לפיכך, העריך ד"ר לוי כי שכרו של המנוח היה צפוי להיות גבוה ב- 13.24% מהשכר הממוצע של נגדים בשירות קבע בצה"ל, לאורך כל השרות.
על סמך הנחה זו, ד"ר לוי ערך טבלה, על בסיס הנתונים אשר מופיעים במקורות בהם עיין, בה הערכה של ההתקדמות הצפויה בשכרו של המנוח, בהתאם לגילו ולדרגתו הצבאית.
צעירים בגילים כאלה, לעתים קרובות, טרם התחילו לכתוב סיפור חיים תעסוקתי, או שהם עוסקים בכתיבת פרק ההקדמה אליו, וברגיל, טרם התגבשה בעיניינם היסטוריה תעסוקתית שעל בסיסה ניתן להעריך באופן סביר את יכולת השתכרותם בעתיד, וזו האחרונה אמורה להיקבע על סמך אינדיקאציות אחרות, כדוגמת שלב מיתקדם בלימודים אקדמיים.
כך או כך, לאור הארכת שירות זו אני מקבל את טענת התובעים כי סביר יותר להניח שהמנוח היה משלים את תקופת שירות הקבע הראשוני, במסגרתה היה ממשיך לשרת במצ"ח, כשלוש וחצי שנים נוספות, עד הגיעו לגיל 28.
כך למשל, באשר לסוג הפנסיה של המנוח בעת שרותו בקבע ראשוני, בחוות הדעת ציין ד"ר לוי ציין המנוח נהנה מפנסיה תקציבית, אולם בעדותו, חזר בו מאמירה זו ונתן תשובות אחרות, לא באופן נהיר.
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, התביעה העיקרית מתקבלת.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בסך של 1,434,000 ₪, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 13% בצירוף מע"מ, וכן החזר אגרה ששולמה.
ההודעה לצד ג' - נדחית.