הרשמת עמדה על כך שטענת המערער לפנייה ללישכת הסיוע לאחר קבלת החלטת ועדת התעסוקה נטענה בכלליות מבלי שנתמכה באסמכתאות כלשהן; פנייתו השנייה ללישכת הסיוע נעשתה אך ביום 3.5.2015, למעלה משנה וחצי לאחר מועד מתן החלטת ועדת התעסוקה (ומספר חודשים לאחר שהיה ידוע למערער כי הקפאת ההליכים בעיניינה של המשיבה תמה); וכי בין יום 3.5.2015, מועד פנייתו השנייה ללישכת הסיוע, לבין יום 14.7.2020, מועד פנייתו השלישית, חלפו למעלה מחמש שנים, כשהמערער לא הסביר כלל מדוע השתהה לאורך כל אותה תקופה, והסתפק בטענה כוללנית, לפיה במשך זמן זה "היתנהל" מול הגורמים בלישכת הסיוע.
המשיבה הוסיפה וטענה, כי הפסיקה שהכירה ב"טעם מיוחד" בנסיבות של הסדרת ייצוג משפטי אינה חלה בעניינינו שעה שהמערער לא הציג אסמכתות המעידות על מצב כלכלי קשה; היתנהלותו הנפסדת של המערער חוזרת על עצמה; המערער לא הציג ראיות כי פעל מיד עם קבלת ההחלטה; המערער יכול היה להגיש "הודעה לאקונית – בת שורה אחת" לבית דין זה, באמצעות בא כוחו או בכתב ידו, בה הוא מודיע כי ביקש מלשכת הסיוע להסדיר את ייצוגו ולצרף אליה בקשה זו, אך כזאת לא עשה.
אשר לאפשרות כי עיכוב בהליך של הסדרת ייצוג משפטי [לזכאים לכך] יהווה טעם מיוחד המצדיק מתן ארכה, נקבע כדלקמן:
"בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, שאומצה גם בפסיקת בית דין זה, מצב של עיכוב בהסדרת הייצוג מקום בו בעל דין מעוניין בייצוג משפטי, וזכאי לייצוג כזה מאת הלישכה לסיוע משפטי, עשוי להחשב כ"טעם מיוחד" המצדיק הארכת מועד להגשת ערעור"
ע"ר (ארצי) 8613-03-17 אריק זיתון - המוסד לביטוח לאומי (4.12.2017), בפיסקה 16.
...
בנוסף, אין לומר כי החלטת בית הדין האזורי מושא בקשת הביטול שהגיש המערער, אכן ניתנה "במעמד צד אחד", באופן המאפשר את ביטולה, אך מחמת שהמערער לא הגיש תגובה לתשובת המשיבה לבקשה משום שזו, לטענתו, לא הומצאה לו. לטעמנו המילים "מעמד צד אחד" אינן הולמות מצב דברים זה. שכן, הגם שבית דין זה אימץ מכוח סעיף 33 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969, את ההסדר שהיה בתקנה 241(ג1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (אשר פקעו ביום 1.1.2021), לפיו זכאי בעל דין מגיש בקשה להגיב לתשובת המשיב לבקשה (ראו: בר"ע (ארצי) 29351-01-15 עלי אבו גריבאן - יצחק מנדל (14.4.2015)), ומשלא ניתנה לו הזדמנות לעשות כן הרי שנפגעה זכותו הדיונית, הרי שבענייננו, מהותית לכל אחד מן הצדדים כבר ניתנה הזדמנות לשטוח טענותיו במסגרת הבקשה או התגובה לה. כך, הנזק הדיוני המסוים שאירע למערער אין כדי להפוך את החלטת בית הדין האזורי לכזו שניתנה במעמד צד אחד.
על יסוד כל האמור לעיל, אין מקום להאריך את המועד להגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה מיום 4.8.2022, וביתר שאת על ההחלטה מיום 30.3.2021.
סוף דבר
הערעור נדחה.